reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Peugeotka
Może nie pochwalaja ale ono często pomaga ja np. dzięki forum odkryłam że mam problem z tarczyca i hashimoto no i nie ukrywajmy takie forum to taka trochę terapia można się wyglądać przed osobami które to rozumią a nie tylko o tym czytały
Pewnie im chodzi o to,że czasami pacjentki na podstawie tego co przeczytają podwazaja kompetencje lekarzy, też czytałam że często na takich forach (jak to jeden dr okreslil) jest "handlowanie lekami".
Ale masz rację w 100%, że jest to super forma nawiązania znajomości,wygadania się,może poszukać inspiracji itp.
Kiedyś była już tu na ten temat dyskusja :) Ja zawsze mówię,że do wszystkiego trzeba podchodzić z rozsądkiem :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewelin ja nie napisalam ze ja nie pochwalam tylko ze lekarze
Przeciez jestem Po ivf udanym a dalej was czytam i sie wypowiadam ;)),i na razie nie zamierzam was zostawiac jesli pozwolicie [emoji16][emoji16]
Mi to lekarz mowil zeby nie czytac a wiadomo popatrz ile nas tutaj jest ;))
Tutaj tez free tylko 4usg jesli ciaza przebiega ok ;)),Ja bym robila co Tydz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dam radę wyjścia nie mam :)
Chyba nie taki diabeł straszny ( mam nadzieje )

Kiedy masz kontrolę i zielone światło. ? Masz mrozaki czy 4 stymulacja. ?
Pozdrawiam
Hej ja mma kontrole 21.01 bedzie brany materiał do badania czy juz sie naprawilo endometrium , ja nie mam mroziakow i juz nie wierze ze cos wykrzesam z moich komorek adoptujemy z mezem zarodek tak zdecydowalismy;)

Mnie nie zlecił ani badania kwasu foliowego ani wit. D3.. ale na wszelki wypadek sama sobie zrobię, jak coś łykam to lubię wiedzieć co tam w trawie piszczy [emoji6]
Ale wydaje mi się, że mojemu lekarzowi średnio podoba się te moje robienie badań na własną rękę..[emoji23]

I IVF - mój Bąbelek ma 13 tygodni [emoji173][emoji703][emoji480][emoji304][emoji184][emoji320][emoji322][emoji324][emoji318]
No ro dokładnie tak jak u mnie. Tyle, ze jak bym sama nie pilmowala to bym nie miala tsh zbijanego. Ba,, w piereszej ciazy- naturals- inny lekarz w ogole mi tsg nie zlecił. A czytalam, ze jest to zalevane jako standard.

Hej ja mma kontrole 21.01 bedzie brany materiał do badania czy juz sie naprawilo endometrium , ja nie mam mroziakow i juz nie wierze ze cos wykrzesam z moich komorek adoptujemy z mezem zarodek tak zdecydowalismy;)
Przeszłas juz przez adopcje komórki czy odrazu decyzja o zarodku. ?
Trzymam kciuki za naprawę kołderki

Peugeotka
Oczywiście wiem że popierasz forum :p
Im więcej osób tym weselej jest komu kibicować pogadać itp.
A no cóż lekarze nie lubią jak się im wchodzi w kompetencje a tymbardziej z doktora Google :rofl:
Ale powinni też nas zrozumieć że chcemy sobie pomóc wszelkimi sposobami

Peugeotka
Ja usg miałam co wizytę ale chodziłam prywatnie i to w 4d i w tym szkołę rodzenia na basenie taki aerobik dla ciężarówek :p ale najchętniej cały czas bym była podpieta pod usg tak to już jest z nami mamusiami cały czas się martwimy

Wytrzyma i co więcej będzie się bardzo dobrze miała :):)
Ja się bardziej obawiam przerwy do kolejnego usg,mam dopiero 1.03 :)
Jakby coś polecam swój sposób, przeglądanie jakie cuda będziesz mogła kupić dla swojego maleństwa :) bardzo pozytywnie to nakręca ;)
Np tinystar.pl :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

1.03? Toć to wieczność...
Ja do tej pory mimo, że miałam częste wizyty to i tak do 4 dnia po wizycie byłam spokojna a potem odliczałam dni do kolejnej wizyty, im bliżej tym było mi gorzej...i znów wizyta, masa szczęścia, chwila spokoju i zaraz znów strach.. Koniczynka chyba z Tobą pójdę do psycho [emoji33]

Do tej pory dziecięce rzeczy oglądałam oglądałam z dystansem..ale już chyba mogę trochę wyluzować :)

I IVF - mój Bąbelek ma 13 tygodni [emoji173][emoji703][emoji480][emoji304][emoji184][emoji320][emoji322][emoji324][emoji318]

reklama
Klarsa Ja ostatnia usg mialam 9/12, nastepne 17/2
Wiec dlatego szukalam prywaciaka czy wszy ok i tak 28/12 mialam dodatkowe usg Ale to i tak musze czekac 1.5 msca na kolejne usg :)!
Staram sie wytrzymac .,powtarzam sobie skoro tak daleko Dali mi termin Nastepnego usg tzn ze wszustko ok ;), damy rady
Gdyby nie dodatkowe usg dwa msce musialabym czekac na usg [emoji35][emoji35][emoji848][emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym już chyba była w tworkach hehe

Do góry