reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Miałam wczoraj :) kolejna mam 3.02.
To będzie moja pierwsza taka przerwa, bo do tej pory miałam co 2 tygodnie..
Ciekawe czy moja głowa wytrzyma hehe

I IVF - mój Bąbelek ma 13 tygodni [emoji173][emoji703][emoji480][emoji304][emoji184][emoji320][emoji322][emoji324][emoji318]
Wytrzyma i co więcej będzie się bardzo dobrze miała :):)
Ja się bardziej obawiam przerwy do kolejnego usg,mam dopiero 1.03 :)
Jakby coś polecam swój sposób, przeglądanie jakie cuda będziesz mogła kupić dla swojego maleństwa :) bardzo pozytywnie to nakręca ;)
Np tinystar.pl :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi Wit.D3 badali na wstępie jak zaczynałam przygotowania do ivf nawet po nieudanym transferze pierwsze pytanie czy ta Wit i tsh było ok

Klarsa Ja ostatnia usg mialam 9/12, nastepne 17/2
Wiec dlatego szukalam prywaciaka czy wszy ok i tak 28/12 mialam dodatkowe usg Ale to i tak musze czekac 1.5 msca na kolejne usg :)!
Staram sie wytrzymac .,powtarzam sobie skoro tak daleko Dali mi termin Nastepnego usg tzn ze wszustko ok ;), damy rady
Gdyby nie dodatkowe usg dwa msce musialabym czekac na usg [emoji35][emoji35][emoji848][emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie nie zlecił ani badania kwasu foliowego ani wit. D3.. ale na wszelki wypadek sama sobie zrobię, jak coś łykam to lubię wiedzieć co tam w trawie piszczy [emoji6]
Ale wydaje mi się, że mojemu lekarzowi średnio podoba się te moje robienie badań na własną rękę..[emoji23]

I IVF - mój Bąbelek ma 13 tygodni [emoji173][emoji703][emoji480][emoji304][emoji184][emoji320][emoji322][emoji324][emoji318]
Ha ha no moja powiedziała,że mam nic nie czytać w internecie bo mnie ochrzani ;)
A badań to już mam rozpisane na 2 miesiące na przód :)
Ale zapytam,zobaczę co powie :)

Peugeotka
Może nie pochwalaja ale ono często pomaga ja np. dzięki forum odkryłam że mam problem z tarczyca i hashimoto no i nie ukrywajmy takie forum to taka trochę terapia można się wyglądać przed osobami które to rozumią a nie tylko o tym czytały

Chyba zaden lekarz nie pochwala czytania forum;)
Moj tez ba nawet ze szpitala przed ivf tak samo ...tylko prosze nie czytac forum ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To fakt, ja raz się pytam (podczas podejścia do ivf),że czytałam na forum o jakimś tam badaniu i czy powinnam zrobić... zmrozila mnie wzrokiem ;)
A co do usg, też teraz czekam 2 miesiące na kolejne...i pomyśleć,żele NFZ zaleca i refunduje tylko 4 usg w trakcie ciąży ;)

reklama
Ja nie brałam Wit D a wyniki wyszły ok zdziwiło mnie że pierwsze pytanie po porażce to czy tamto Wit była ok
Gdzieś czytałam,że jak masz niedobór wit D to może być ciężej zajść w ciaze. Ale prawda jest,że większość lekarzy tego nie bada. Pytałam z ciekawości kilka znajomych,w tym jedna w ciąży i żadna nie miała w ciąży badania wit D ani kwasu foliowego. Wszystko zależy jakiego masz lekarza :)

Do góry