reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
W czwartek pójdę po pracy kupić. dlatego pytałam was bo pewnie bym sama nie wzięła ale znacie się lepiej, dziękuje za pomoc. Właśnie czytam o tej elonvie i jest napisane coś takiego
Zakrzepy krwi (zakrzepica)
Leczenie hormonami gonadotropowymi, takimi jak lek Elonva, może (podobnie jak ciąża) zwiększać ryzyko powstania zakrzepów krwi (zakrzepicy). W zakrzepicy dochodzi do utworzenia się skrzepów krwi w naczyniach krwionośnych.
Zakrzepy krwi mogą wiązać się z poważnymi schorzeniami, takimi jak:
-zatory w płucach (zatorowość płucna)
-udar mózgu
-zawał serca
-zmiany w naczyniach krwionośnych (zakrzepowe zapalenie żył)
-zablokowanie przepływu krwi (zakrzepica żył głębokich), w wyniku którego może dojść do utraty kończyny górnej lub dolnej.
Przed rozpoczęciem leczenia należy skonsultować się z lekarzem, szczególnie jeśli:
-u pacjentki rozpoznano już podwyższone ryzyko zakrzepicy
-stwierdzono występowanie zakrzepicy w wywiadzie rodzinnym lub u pacjentki
-pacjentka ma znaczną nadwagę.

Może brać jakiś acard, nie dostałam nic na zakrzepy hehe chyba emocje minęły pojawia się stres :p ale nie dam się!!!

Jakie tabletki poza tymi które sa na receptę kazała Ci brać?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Białko kup zwykle, z Ostrowi Np, truskawkowe. Czekoladowe mniam. Najlepiej mieszaj z mlekiem 0.5% (kup sobie shaker do mieszania, chyba ze masz) takie białko mieszane łyżka średnio wychodzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W czwartek pójdę po pracy kupić. dlatego pytałam was bo pewnie bym sama nie wzięła ale znacie się lepiej, dziękuje za pomoc. Właśnie czytam o tej elonvie i jest napisane coś takiego
Leczenie hormonami gonadotropowymi, takimi jak lek Elonva, może (podobnie jak ciąża) zwiększać ryzyko powstania zakrzepów krwi (zakrzepicy). W zakrzepicy dochodzi do utworzenia się skrzepów krwi w naczyniach krwionośnych.
-udar mózgu
-zawał serca
-zablokowanie przepływu krwi (zakrzepica żył głębokich), w wyniku którego może dojść do utraty kończyny górnej lub dolnej.
Przed rozpoczęciem leczenia należy skonsultować się z lekarzem, szczególnie jeśli:

Może brać jakiś acard, nie dostałam nic na zakrzepy hehe chyba emocje minęły pojawia się stres :p ale nie dam się!!!
Hej

Acard jest na rozrzedzenie krwi przez co dziala przeciwzakrzepowo. Tez go biore od transferu profilaktycznie...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

-udar mózgu
-zawał serca

Przy stosowaniu estradiolu wskazane jest przyjmowanie kwasu acetylosalicylowego. To normalne :) Acard, Aspiryna, Proficar albo Aspifox. Ponadto portal abczdrowie pisze że w pierwszych miesiącach ciąży zmniejsza ryzyko poronienia.
"Naukowcy z National Institutes od Health wykazali że małe dawki aspiryny zwiększają płodność kobiety i ułatwiają zajście w ciążę. Kwas acetylosalicylowy zwiększa przepływ krwi do macicy co wpływa na zwiększenie szans na zapłodnienie" :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak wygląda przygotowanie do tego transferu? I jak się nie udało to kiedy miałas wizytę po negatywnej becie ?
Do mojego profesorka mam niestety 700 km. Po nieudanej becie wysłałam mu tylko sms z wynikami a on odpisywal ze działamy od poczatku a więc odstawialam leki (dupka, estrofem i te inne) i czekałam na @ (około 3-5 dni). Potem od 2 dc estrofem 2x1 (żeby endo zaczęło rosnąć ) + acard 1x1. W 12 dc USG żeby sprawdzić jakie jest endo (dorzucenie estrofemu lub nie) i umówienia na transfer tydzień później :) wszystkie transfery na cyklu sztucznym więc po transferze końskie dawki progesteronu + dalej estrofem i acard (na cyklu sztucznym nie pęka pecherzyk i ciałko żółte nie produkuje sam progesteronu). Efekt tego taki ze pojutrze idę oglądać (mam nadzieję) najpiękniejszy film świata i nieważne ze na monitorze do USG[emoji14][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Przy stosowaniu estradiolu wskazane jest przyjmowanie kwasu acetylosalicylowego. To normalne :) Acard, Aspiryna, Proficar albo Aspifox. Ponadto portal abczdrowie pisze że w pierwszych miesiącach ciąży zmniejsza ryzyko poronienia.
"Naukowcy z National Institutes od Health wykazali że małe dawki aspiryny zwiększają płodność kobiety i ułatwiają zajście w ciążę. Kwas acetylosalicylowy zwiększa przepływ krwi do macicy co wpływa na zwiększenie szans na zapłodnienie" :)

Też brałam Acard do 8 tc,myślę że nie zaszkodzi,tym bardziej że jest dostępny bez recepty.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

Mam pytanie do dziewczyn, którym były podawane 3 dniowe zarodki. Jestem 4 dpt ( crio) i zastanawiam się, kiedy test ciazowy może pokazać cokolwiek?
Wiem, że w Invicta robi się pierwszą weryfikację 3 dpt, ale po podaniu 5 dniowych blastek. Czyli jakby 5 dpt w przypadku 3 dniowych. Niektórym te bety już jakieś wychodzą.
Czy ktoś robił bete tak wcześnie i coś pokazała?

reklama
Hej,

Mam pytanie do dziewczyn, którym były podawane 3 dniowe zarodki. Jestem 4 dpt ( crio) i zastanawiam się, kiedy test ciazowy może pokazać cokolwiek?
Wiem, że w Invicta robi się pierwszą weryfikację 3 dpt, ale po podaniu 5 dniowych blastek. Czyli jakby 5 dpt w przypadku 3 dniowych. Niektórym te bety już jakieś wychodzą.
Czy ktoś robił bete tak wcześnie i coś pokazała?
5dpt to za wcześnie, hcg zaczyna być produkowane ok 8 dpt. Ja bym wcześniej niż 9-10dpt nie robiła,bo może nie wyjść. Ja miałam podany 2 dniowy zarodek i robiłam betę 10 dpt.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry