reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Fosum super ze sie ciagle udzielasz . Oczywiście również Cię pamietam :) Cieszę sie bo widzę ze również doczekałas sie córeczki!:)

U mnie najgorszy stres przedema :( w czwrtek punkcja. Mam szanse na 6 dojrzałych komórek i to by mnie satysfakcjonowało bo nie che dużo zarodków . Zreszta same wiecie jaki to stres jak sie myśli czy to dużo czy mało czy wystarczy czy sie zapłodnia czy przetrwają do 5 doby czy będzie z tego ciąża czy będzie z tego dziecko . Milion pytań na które nie zna sie odpowiedzi ... a chciało by sie żeby było dobrze.

Będzie dobrze :-) też tak dzisiaj o tym myślałam, czy będzie chociaż jedna komórka będzie ok, żeby podać boję się, Że jak mąż odda nasienie będzie jak na złość bardzo złe bo kilka razu już oddawał i różnie wychodziło raz wyszło zero DOBRYCH eeee musimy myśleć pozytywnie bo jak myślimy o wszystkim co może pójść źle to tak się stanie. Myślimy pozytywnie dziewczynki :-)
Fosum super ze sie ciagle udzielasz . Oczywiście również Cię pamietam :) Cieszę sie bo widzę ze również doczekałas sie córeczki!:)

U mnie najgorszy stres przedema :( w czwrtek punkcja. Mam szanse na 6 dojrzałych komórek i to by mnie satysfakcjonowało bo nie che dużo zarodków . Zreszta same wiecie jaki to stres jak sie myśli czy to dużo czy mało czy wystarczy czy sie zapłodnia czy przetrwają do 5 doby czy będzie z tego ciąża czy będzie z tego dziecko . Milion pytań na które nie zna sie odpowiedzi ... a chciało by sie żeby było dobrze.

W trakcie stymulacji nie można brać aspiryny, Acard też nie. Tak mi mówiła moja pani doktor. Na schemacie przyjmowania leków w trakcie protokołu mam jako pierwszy punkt napisane, że nie wolno zażywać aspiryny w trakcie stymulacji. Pewnie też masz taką kartkę ze schematem... :)

A ja brałam acard [emoji24][emoji24][emoji24]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie :) przeczytałam o super info u asiex - gratuluje!!

Udało mi się zapisać na pierwszą wizytę do Novum, ale dopiero na luty [emoji57] cóż - tyle czekam, dwa miesiące mnie nie zbawią - czekam cierpliwie.
Ale mam pytanie - czy mogłaby któraś mi napisać ogólnie jak wyglada taka pierwsza wizyta? Co powinnam mieć? Czego się spodziewać?

Buziaki i miłego dnia [emoji8]

Dobrze kogo się zdecydowalas?

A pytanie laika jeszcze jedno mam. Czy cała ta punkcja (brzmi strasznie :o) jest bolesna? Czy w całej tej procedurze jest jakiś bolesny element? Wole się przygotować ... [emoji8]

Czyli jednak na jego wizyty się trochę czeka ale warto ;)

Punkcja jest w znieczuleniu. Po punkcji w zależności jak organizm zareaguje może dojść do hiperstymulacji,
Mogą Cię ciągnąć jajniki każda ma inaczej.

Tak - pani w recepcji powiedziała, że do innych lekarzy terminy są krótsze ....

W znieczuleniu ogólnym? [emoji47]

reklama
Do góry