reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Fosum super ze sie ciagle udzielasz . Oczywiście również Cię pamietam :) Cieszę sie bo widzę ze również doczekałas sie córeczki!:)

U mnie najgorszy stres przedema :( w czwrtek punkcja. Mam szanse na 6 dojrzałych komórek i to by mnie satysfakcjonowało bo nie che dużo zarodków . Zreszta same wiecie jaki to stres jak sie myśli czy to dużo czy mało czy wystarczy czy sie zapłodnia czy przetrwają do 5 doby czy będzie z tego ciąża czy będzie z tego dziecko . Milion pytań na które nie zna sie odpowiedzi ... a chciało by sie żeby było dobrze.

Będzie dobrze :-) też tak dzisiaj o tym myślałam, czy będzie chociaż jedna komórka będzie ok, żeby podać boję się, Że jak mąż odda nasienie będzie jak na złość bardzo złe bo kilka razu już oddawał i różnie wychodziło raz wyszło zero DOBRYCH eeee musimy myśleć pozytywnie bo jak myślimy o wszystkim co może pójść źle to tak się stanie. Myślimy pozytywnie dziewczynki :-)
Fosum super ze sie ciagle udzielasz . Oczywiście również Cię pamietam :) Cieszę sie bo widzę ze również doczekałas sie córeczki!:)

U mnie najgorszy stres przedema :( w czwrtek punkcja. Mam szanse na 6 dojrzałych komórek i to by mnie satysfakcjonowało bo nie che dużo zarodków . Zreszta same wiecie jaki to stres jak sie myśli czy to dużo czy mało czy wystarczy czy sie zapłodnia czy przetrwają do 5 doby czy będzie z tego ciąża czy będzie z tego dziecko . Milion pytań na które nie zna sie odpowiedzi ... a chciało by sie żeby było dobrze.

W trakcie stymulacji nie można brać aspiryny, Acard też nie. Tak mi mówiła moja pani doktor. Na schemacie przyjmowania leków w trakcie protokołu mam jako pierwszy punkt napisane, że nie wolno zażywać aspiryny w trakcie stymulacji. Pewnie też masz taką kartkę ze schematem... :)

A ja brałam acard [emoji24][emoji24][emoji24]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie :) przeczytałam o super info u asiex - gratuluje!!

Udało mi się zapisać na pierwszą wizytę do Novum, ale dopiero na luty [emoji57] cóż - tyle czekam, dwa miesiące mnie nie zbawią - czekam cierpliwie.
Ale mam pytanie - czy mogłaby któraś mi napisać ogólnie jak wyglada taka pierwsza wizyta? Co powinnam mieć? Czego się spodziewać?

Buziaki i miłego dnia [emoji8]

Dobrze kogo się zdecydowalas?

A pytanie laika jeszcze jedno mam. Czy cała ta punkcja (brzmi strasznie :o) jest bolesna? Czy w całej tej procedurze jest jakiś bolesny element? Wole się przygotować ... [emoji8]

Czyli jednak na jego wizyty się trochę czeka ale warto ;)

Punkcja jest w znieczuleniu. Po punkcji w zależności jak organizm zareaguje może dojść do hiperstymulacji,
Mogą Cię ciągnąć jajniki każda ma inaczej.

Tak - pani w recepcji powiedziała, że do innych lekarzy terminy są krótsze ....

W znieczuleniu ogólnym? [emoji47]

reklama
Do góry