reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny powodzenia dzisiaj.
Trzymam kciuki za punkcje Dora i cudowne przywitanie z maluszkiem Olusja. ✊✊✊

Ja wczoraj kupilam testy. Dzisiaj rano pojawilo sie lekkie plamienie. Brzuch boli jak na okres. Dzis jest 6 dpt i juz wiem,ze w tym cyklu testy nie beda mi potrzebne. :( Jedyny plus w tej sytuacji to taki,ze wczoraj dostalam pismo z kliniki ze czekaja na mnie dwa mrozaczki.

Dziewczyny powodzenia dzisiaj.
Trzymam kciuki za punkcje Dora i cudowne przywitanie z maluszkiem Olusja. ✊✊✊

Ja wczoraj kupilam testy. Dzisiaj rano pojawilo sie lekkie plamienie. Brzuch boli jak na okres. Dzis jest 6 dpt i juz wiem,ze w tym cyklu testy nie beda mi potrzebne. :( Jedyny plus w tej sytuacji to taki,ze wczoraj dostalam pismo z kliniki ze czekaja na mnie dwa mrozaczki.

Kochana, a to nie implementacyjne?
Tulę mocno! Nie poddawaj się!

hej dziewczyny,

proszę doradźcie czy histerioskopię robić na miesiąc przed stymulacją do in vitro ? czy można wcześniej o jeden miesiąc? dostałam już skierowanie, ale lekarz prowadzący wspominał coś że najlepiej przed samym ivf.
a tak w ogóle to inny jeszcze lekarz doradzał laparoskopię, ale problem w tym, że jestem po 2 operacjach i nie wiadomo , co tam jest.

Koniczynko, to ile Was wyniesie ogólnie in vitro z tym badaniem? Trzymam kciuki! :)

Nie wiem ile to wyniesie. Jestem w Invi Med Warszawa i cennik ze strony - pakiet to czysta fikcja. On jest "orientacyjny" a płaci się za wszystko osobno.

Pierwsza wizyta 170, kolejne 150, w monitoringu 100
Ja jakieś 750 zostawilam na to na razie
Badania - ja płaciłam tylko za AMH(170) i nasienie, bo większość robiliśmy na Medicover a kariotypy NFZ.
Hormony w trakcie stymulacji - ja mialam 2badane, jednorazowo, zapłaciłam 90zl
Punkcja- 6350

Tyle na razie płaciłam. Potem dojdzie (oby)

- Mrożenie i przechowywanie zarodków - 900
- PGS - zależy ile będzie zarodków. Ale myśle że zapłacę 9650
- transfer - 1150

No i leki. Ale ja nie wydałam na nie dużo. Jakieś (chyba) 500zł bo duża refundacja

Czyli mamy praktycznie 20 tyś. Choć większość badań miałam a leki dość tanie. A dojdą jeszcze kelnerów wizyty, pewnie leki, pewnie hormony, może embrio glu...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry