reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki Koniczynko, to u nas podobnie wyjdzie, próbuję się zorientować w cenach. A napisz mi jeszcze, czy Ty miałaś histeroskopię robioną? Widzę, że dziewczyny miały, a mi wczoraj gin. powiedziała, że nie ma potrzeby. To pytanie też kieruję do Ciebie Milagors, miałaś robioną histero.?

No ja jakby miałam i nie małam... Tzn. u nas jest typowo "czynnik męski" czyli słabe nasienie, szczególnie morfologia. Z mojej strony nigdy nie było żadnych sygnałów o problemach, poza tym zaszłam w ciążę naturalnie i do badań prenatalnych przebiegała książkowo.

Histeroskopię małam 2 razy. Raz po wywołanym poronieniu, bo okazało się, że mimo łyżeczkowania zostały jakieś resztki łożyska. Ale to dosłownie dzień po. A drugi raz w lutym, jak się pół roku poźniej jak wyszło m HSIL w cytologii, żeby pobrać wycinki szyjki i macicy do histopatologi. Ale wtedy profesor co miał mi wykonywać histero zlecił zrobienie porządnego usg macicy żeby jak by wyszły polipy czy coś to przy okazji pousuwać. I chyba pooglądał mnie od środka kamerką. I podobno wszystko dobrze z macicą. Ale to było tylko takie rzucenie okiem przy okazji bo miałam histero z zupełnie innych niż niepłodność powodów, potwierdziło się HSIL szyjki,wycięli mi jej kawałek miesiąc póżniej. Tak że takiego typowego badania histeroskopowego szukającego przyczyn niepłodności nie miałam i chyba faktycznie u mnie nie ma ku temu wskazań.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczęta... chociaż ostatnio nie tylko dziewczęta ;)
No w każdym razie przed chwila zadzwonił lekarz. Z 17 jajek dojrzałych było 15 a zapłodniło się 10. Czyli równo 1/3. A jak statystycznie udaje się etap zapładniania? Wszystkie mają być trzymane do 5 dnia, czyli do poniedziałku, potem maja z nich pobrać komórki do badania i wszystkie zamrozić. Mam w poniedziałek rano być w klinice żeby się wszystkiego dowiedzieć, ile z nich dotrwało do tej fazy, wyrazić zgodę na badania...No i zapłacić.

No w każdym razie przed chwila zadzwonił lekarz. Z 17 jajek dojrzałych było 15 a zapłodniło się 10. Czyli równo 1/3. A jak statystycznie udaje się etap zapładniania? Wszystkie mają być trzymane do 5 dnia, czyli do poniedziałku, potem maja z nich pobrać komórki do badania i wszystkie zamrozić. Mam w poniedziałek rano być w klinice żeby się wszystkiego dowiedzieć, ile z nich dotrwało do tej fazy, wyrazić zgodę na badania...No i zapłacić.

58% to dobry winik. Teraz wszystko zalezy od jakosci i podzialu. Moga wszystkie dotrwac, kilka, zadna.... mysle, ze z tych 10 to tak polowa bedzie dobrym wynikiem.

58% to dobry winik. Teraz wszystko zalezy od jakosci i podzialu. Moga wszystkie dotrwac, kilka, zadna.... mysle, ze z tych 10 to tak polowa bedzie dobrym wynikiem.

No właśnie głowa mówi mi właśnie coś takiego. A serce...cóż, serce jak to zwykle w takich sytuacjach chowa się głęboko pod poduszkę i koc i udaje że go nie ma :) pewnie się nie wychyli do poniedzialku

Dziewczyny, dziękuję za kciuki! Punkcja przebiegła spokojnie, zasnęłam sobie i właściwie od razu po wybudzeniu doszłam do siebie. Nie taki diabeł straszny, jak się okazuje :) Było 6 komórek, z czego 3 dojrzałe . Teraz czekamy na dobre wiadomości z kliniki. Chociaż myślałam, że będzie ich więcej... Zdecydowaliśmy się na IMSI.
Koniczyna82- 10 zapłodnionych! Zazdroszczę!
Ziółko - trzymam kciuki!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:

Piękny wynik! [emoji322][emoji322][emoji312][emoji324][emoji323][emoji110][emoji110]

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry