Koniczyna82
Fanka BB :)
Dzięki Koniczynko, to u nas podobnie wyjdzie, próbuję się zorientować w cenach. A napisz mi jeszcze, czy Ty miałaś histeroskopię robioną? Widzę, że dziewczyny miały, a mi wczoraj gin. powiedziała, że nie ma potrzeby. To pytanie też kieruję do Ciebie Milagors, miałaś robioną histero.?
No ja jakby miałam i nie małam... Tzn. u nas jest typowo "czynnik męski" czyli słabe nasienie, szczególnie morfologia. Z mojej strony nigdy nie było żadnych sygnałów o problemach, poza tym zaszłam w ciążę naturalnie i do badań prenatalnych przebiegała książkowo.
Histeroskopię małam 2 razy. Raz po wywołanym poronieniu, bo okazało się, że mimo łyżeczkowania zostały jakieś resztki łożyska. Ale to dosłownie dzień po. A drugi raz w lutym, jak się pół roku poźniej jak wyszło m HSIL w cytologii, żeby pobrać wycinki szyjki i macicy do histopatologi. Ale wtedy profesor co miał mi wykonywać histero zlecił zrobienie porządnego usg macicy żeby jak by wyszły polipy czy coś to przy okazji pousuwać. I chyba pooglądał mnie od środka kamerką. I podobno wszystko dobrze z macicą. Ale to było tylko takie rzucenie okiem przy okazji bo miałam histero z zupełnie innych niż niepłodność powodów, potwierdziło się HSIL szyjki,wycięli mi jej kawałek miesiąc póżniej. Tak że takiego typowego badania histeroskopowego szukającego przyczyn niepłodności nie miałam i chyba faktycznie u mnie nie ma ku temu wskazań.
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom