reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Obserwuję forum od dłuższego czasu, ale dopiero dziś zdobyłam się na wpis...czytam o Was dziewczyny i waszych historiach i każda z was podziwiam z osobna. Dążenie do naszego marzenia jest czasami trudniejsze niż nam się wydaje, ale wierzę z całych sił, że zarówno mi jak i wam wszystkim uda się!!! Moja historia jest dluuugaaaa, najważniejsze jednak jest to, że wreszcie dotarła do momentu kiedy mam w brzuszku upragnioną blastkę! Myślałam, że to będzie prostsze, ale dopiero teraz mam jazdę w głowie...ciągle pytania, co mogę robić czego nie żeby nie zaszkodzić, co robić żeby pomóc?? Czytam tak, i każda z was ma swoje osobiste doświadczenia, chętnie wysłucham rad bardziej doświadczonych;) myślę,że z wami będzie mi łatwiej:))
Witaj ☺
Ja jestem po transferze dzisiaj 6 dzień :) 30 września miałam transfer jednego trzydniowego zarodeczka ☺ dzisiaj byłam oddać krew na progesteron i jutro ma być wynik:) a betuje 13 :) mam nadzieję że ta 13 będzie jednak szczęśliwa:) a ty kiedy testujesz? :)

reklama
Witaj Zojkazojka!
Ja też tu od niedawna, dołączyłam krótko przed transferem. I tak samo jak Ty - myślę, że razem nam łatwiej!
Mąż mnie wspiera, mama też, ale tylko inne kobiety, które przechodzą przez procedurą wiedzą, jak to naprawdę jest.
Ile dni po transferze jesteś?
Kreatola, jesteśmy prawie na tym samym etapie;) ja już mam ukochanego synka, jest dla mnie całym światem! Teraz czekamy na rodzeństwo. Trochę niestety nam wyrzutów sumienia bo nie oszczędza się za bardzo:( znaczy zakupy, stanie przy kuchni, pranie i codzienne sprzątanie niestety jest nieuniknione...i tak sobie myślę,że może robię coś nie tak..ehhhh i do pracy też chodze., mój doktorek stwierdził, że nie da mi zwolnienia bo wtedy kobietom głupie myśli przychodzą a trzeba myśleć pozytywnie;)) a Ty jak się czujesz? Jakieś objawy?

Witaj ☺
Ja jestem po transferze dzisiaj 6 dzień :) 30 września miałam transfer jednego trzydniowego zarodeczka ☺ dzisiaj byłam oddać krew na progesteron i jutro ma być wynik:) a betuje 13 :) mam nadzieję że ta 13 będzie jednak szczęśliwa:) a ty kiedy testujesz? :)
Kaczorku, kibicuje Tobie mocno! Ja powinnam 15-16 ale to weekend więc nie wiem jak to będzie...poza tym po ilu dniach betujesz? Ja mam na rozpusce po 11 ale czytam tu że bo transferze blastku dziewczyny betuja już ok. 9 dnia

Kaczorku, kibicuje Tobie mocno! Ja powinnam 15-16 ale to weekend więc nie wiem jak to będzie...poza tym po ilu dniach betujesz? Ja mam na rozpusce po 11 ale czytam tu że bo transferze blastku dziewczyny betuja już ok. 9 dnia
Ja mam betowac 13 października dokładnie 13 dni od transferu bo dzień transferu to dzień zero więc dwie trzynastki ☺ ciekawe czy będą szczęśliwe tym razem :) to drugie podejście pierwsze to ciaza biochemiczna ale mam córkę 3.5 roku z naturalnych starań ;) taki nasz mały cud :) też nie da rady leżeć plackiem bo obowiązki w domu zawsze jakieś są zwłaszcza jak już jedno dzieciątko jest :)

Zojkazojka, Malutkikaczorek,

ha! no to my tak we trzy - ja mam 3,5-letnią córkę, pracuję w domu, ale nawet bez pracy nie dałabym rady nic nie robić.
ja betuję 14.10, 10 dni po transferze (mieszkam w Austrii, to moje 5 in vitro i zawsze 10 dnia jest beta - co kraj to obyczaj).
Trzymam za nas wszystkie kciuki! Pozdrawiam Was serdecznie!

Zojkazojka, Malutkikaczorek,

ha! no to my tak we trzy - ja mam 3,5-letnią córkę, pracuję w domu, ale nawet bez pracy nie dałabym rady nic nie robić.
ja betuję 14.10, 10 dni po transferze (mieszkam w Austrii, to moje 5 in vitro i zawsze 10 dnia jest beta - co kraj to obyczaj).
Trzymam za nas wszystkie kciuki! Pozdrawiam Was serdecznie!
No proszę:) to razem damy radę! Kto jak nie my:) synek ma 5 lat- też taki mały cud:) mam wycięty jeden jajowód, drugi drożny, ale jajnik przy nim nie chce współpracować z lekarzami...nie wiadomo z jakich przyczyn..najważniejsze, że mamy upragnioną blastkę, a teraz tylko duuuuzo wiary dziewczyny. Ciągle wypatruje objawow- ktorych kompletnie brak, a u was??

Kaczorku, kreatola, a co bierzecie po transferze?? Ja mam duphaston 3x1, cenione żel, clexane,estrogen 2x1... Pytałam lekarza czy powinnam progesteron badac- tak jak dziewczyny sugerowały ale powiedział że dostaje taka mega dawkę że nie ma potrzeby, a wy??

Kaczorku, kreatola, a co bierzecie po transferze?? Ja mam duphaston 3x1, cenione żel, clexane,estrogen 2x1... Pytałam lekarza czy powinnam progesteron badac- tak jak dziewczyny sugerowały ale powiedział że dostaje taka mega dawkę że nie ma potrzeby, a wy??
Ja biorę 2x estrofem (estradiol) i 3x arefam (progesteron), ale w Austrii chyba panują inne zwyczaje niż w Polsce. Mam wrażenie, że w porównaniu z Wami, ja mam bardzo mało leków.

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja biorę cała listę tabletek :) lutinus 3x1 encorton 1x1duphaston 3x1 estrofem 3x1 nospe 3x1 wit d3 1x1 magnez 2x1 kwas foliowy 1x1 femibion 2x1 acard 1x1
Normalnie jak jakaś stara babcia tyle leków;P ale wszystko dla maleństwa;)
Objawów póki co nie mam żadnych...
Zostało tylko czekać i mieć nadzieję ;)

Do góry