A ja mam takie pytanie odnośnie leków na refundację. Czytałam, że leki do stymulacji sa refundowane i że trzeba spełnić pewne normy. Czy ja muszę gdzięs składać podanie o ta refundacje, aplikować o nią itd? Lekarz nic mi nie powiedział, zlecił badania i mam sie stawić pod koniec pażdziernika z wynikami, a od @ od poczatku listopada zaczynamy. Będę w Invimedzie w Warszawie.
Druga sprawa, lekarz po oglądnięciu mnie na usg stwierdził, ze mam bardzo dużą rezerwę jajnikową i prawdopodobnie będzie dużo oocytów do pobrania u mnie. Ale to zwiększa ryzyko hiperstymulacji i prawdopodobnie transfer zrobią miesiąc poźniej. Bo ciąża zwiększa ryzyko wystąpienia hiperstymulacji. Tylko, ze ja się naczytałam o tym, ze bardzo często zarodków nie udaje się zamrozić
Strasznie sie boję takiej sytuacji.
Czy spotkalyście się z podobna procedurą?
No i trzecia sprawa... Jako, ze mam pakiet w Medicover a procedura no co tu dużo mowić, nieźle trzepie po kieszeniach chciała bym część badań zrobić u nich (mogę, pytałam lekarza). Chodzi o badania z krwi, czystość pochwy i chlamydie bo wszystko inne mam na bierząco. Czy robł tak ktoś? Sa problemy ze skierowaniami w medicover w takiej sprawie?