reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hoope, a czy Ty się jutro transferujesz?
Jak samopoczucie?

Tak [emoji2]

Czuje sie normalnie, ja sie nie stresuje, nie martwię sie, nie myśle. Ide tak jak do "ginekologa". Moj stres nic nie zmieni, nie pomoże w niczym a moze zaszkodzić.
Także pozytywne nastawienie [emoji106]

Jutro 13-14 mam transfer [emoji2]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak [emoji2]

Czuje sie normalnie, ja sie nie stresuje, nie martwię sie, nie myśle. Ide tak jak do "ginekologa". Moj stres nic nie zmieni, nie pomoże w niczym a moze zaszkodzić.

Super:) dobrze, że się nie stresujesz.Trzymam kciuki za udane transferowanie i spotkanie z Kropeczką:)

A ja mam takie pytanie odnośnie leków na refundację. Czytałam, że leki do stymulacji sa refundowane i że trzeba spełnić pewne normy. Czy ja muszę gdzięs składać podanie o ta refundacje, aplikować o nią itd? Lekarz nic mi nie powiedział, zlecił badania i mam sie stawić pod koniec pażdziernika z wynikami, a od @ od poczatku listopada zaczynamy. Będę w Invimedzie w Warszawie.

Druga sprawa, lekarz po oglądnięciu mnie na usg stwierdził, ze mam bardzo dużą rezerwę jajnikową i prawdopodobnie będzie dużo oocytów do pobrania u mnie. Ale to zwiększa ryzyko hiperstymulacji i prawdopodobnie transfer zrobią miesiąc poźniej. Bo ciąża zwiększa ryzyko wystąpienia hiperstymulacji. Tylko, ze ja się naczytałam o tym, ze bardzo często zarodków nie udaje się zamrozić :( Strasznie sie boję takiej sytuacji.
Czy spotkalyście się z podobna procedurą?

No i trzecia sprawa... Jako, ze mam pakiet w Medicover a procedura no co tu dużo mowić, nieźle trzepie po kieszeniach chciała bym część badań zrobić u nich (mogę, pytałam lekarza). Chodzi o badania z krwi, czystość pochwy i chlamydie bo wszystko inne mam na bierząco. Czy robł tak ktoś? Sa problemy ze skierowaniami w medicover w takiej sprawie?
Leki przepiszą Ci z refundacją spokojnie, o nic nie musisz wnioskować no chyba że przeklęte PISiory wezmą refundację leków do refundacji. O nic nie musisz wnioskować, po prostu lekarz wypisze Ci receptę z refundacją. Inna sprawa jest tego typu że jutro będą głosować nad ustawą wprowadzającą zmiany w ustawie o leczeniu niepłodności. Jeśli, nie daj Bóg, zmiany przejdą to można będzie zapładniać tylko jedną komórkę.:(
Co do odroczonego transferu to ja nie miałam ale jak pytałam w klinice to te zarodki które mają być transferowane są zamrażane tam w 2 czy 3 dobie a reszta jest hodowana dalej czy osiągną stadium blastocysty. Niektóre kliniki też mrożą wszystkie zarodki w 3 dobie, nie czekają czy staną się blastocystami

Dziewczyny jak wlasnie teraz zaczal mi sie okres to jest 1dc czy jutro? Pozno juz jest...
Jak możesz to skontaktuj się z lekarzem albo pielęgniarką bo opinie są różne. W jednej klinice w której 2 razy podchodziłam do in vitro mówili że jeśli okres będzie po 18 to pierwszym dniem cyklu jest dzień następny ale różnie do tego lekarze podchodza

Tak [emoji2]

O to prawie razem będziemy robić betę :) Ja też miałam transfer między 13-14 :) Trzymam kciuki.

reklama
Do góry