reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie było dokładnie tak samo tylko ja nie dostałam tabletki. Nic nie bolało a tydzień miałam sraczke ze strachu. .....

Hahaha dobre ja z zabiegu musiałam przejść z jednego budynku do innego w tej pidzamie oddziałowej bez majtek chyba szlafrok miałam
na sobie jeszcze to myslalam ze mi wypłynie ten płyn i cała drogę sie bałam ze mi cos leci [emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wieksze zarobki Macie Zosia. Tu niestety średnia zarobków jest kiepska, w stosunku do zabiegu. Często jedziemy na kredytach

Tutaj zarobki sa duzo wieksze ale życie nudne w Pl jakos bardziej towarzysko ludzie żyją duzo fajnych miejsc a tutaj jedynie widoki i kasa dobra [emoji20]

Wieksze zarobki Macie Zosia. Tu niestety średnia zarobków jest kiepska, w stosunku do zabiegu. Często jedziemy na kredytach

A i tutaj niby wszyscy kase maja tyle zarabiają a kredyt za kredytem biorą az w głowach sie nie mieści. Przeraża mnie to jak ogladam w tv ze ludzie w Pl zeby pojechac na wczasy rodzina musza kredyt wziąć a juz nie mówiąc o in vitro [emoji17]

Niestety takie są realia. Teraz to 500+ trochę poprawiło jakość życia, ale to złe rozwiazanie wg mnie. Chociaz znam takich co otworzyli konta i zbierają dla dziecka. Alkoholizm sie powiększa u rodzin patologicznych.

A tu my, mamy problem z dzieckiem :-(
Nam zabrali refundowane invitro.
Zabrali i maja pieniądze na 500+

Niestety takie są realia. Teraz to 500+ trochę poprawiło jakość życia, ale to złe rozwiazanie wg mnie. Chociaz znam takich co otworzyli konta i zbierają dla dziecka. Alkoholizm sie powiększa u rodzin patologicznych.

A tu my, mamy problem z dzieckiem :-(
Nam zabrali refundowane invitro.
Zabrali i maja pieniądze na 500+

Moim zdaniem program ten powiększa tylko patologię. U nas jest osiedle na którym mieszkają cyganie i widać życie przed 500+ i po. Kto pójdzie do pracy jak państwo da kasę, jest za co pić. Nie uogólniam ale zdecydowana większość kasy trafia do patologii:(

Ogladam wiadomości i wiem co sie dzieje w Pl i to jest jakies nieporozumienie jak dla mnie chociaż mnie to nie dotyczy. Ale wole siedziec i tęsknić za Polska niz zyc w Polsce i nie miec nic. Naprawde podczas wakacji w Pl zastanawiam sie dla kogo te ceny bo niektóre towary sa w tej samoe co tutaj [emoji15]

reklama
W invinedzie Leczyłam się u dr Dworniaka w sumie to wybrałam go opierając się wyłącznie na opiniach w necie w sumie jak i klinikę. Nie byłam zadowolona pierwsza wizyta trwała 10 min.kolejne max 5 jak na taśmie produkcyjnej. O sonohsg poprosiłam sama bo dr by się nie domyślił. Sam Dworniak dosyć specyficzny i zamknięty w sobie o wszystko trzeba było pytać o ile się wiedziało coś w temacie. Nigdy nie widziałam choć raz żeby się uśmiechnął.
Od czerwca leczę się w Białymstoku u dr Pierzyńskiego autora książki "zajść w ciążę " u niego pierwsza wizyta trwała prawie godzinę przed wizytą wypełniasz kwestionariusz aby wiedział na jakim etapie stoimy pytania typu czy palisz Ty i partner itp.U niego czuje ze jestem pacjetką jest konkretny ,bardzo serdeczny bardzo się angażuje. Od pierwszej wizyty wzbudził zaufanie a uważam że w relacji lekarz-pacjent to jest ważne.

Miałam przyjemność w 2010 roku z dr dworniakiem, ucieklam ,gdzie pieprz rośnie. Od razu wiedziałam, ze to nie lekarz dla mnie. A zachowywał się tak jakby miał coś do ukrycia. Oczywiście pierwsza wizyta i propozycja in vitro.
A ty miałaś teraz punkcje i transfer u pierzynskiego? A kiedy mozna zostac tego lekarza w Białymstoku?
Nigdy nie widziałam tam i jego pacjentów, gdzie przyjmuje?

Do góry