reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie było dokładnie tak samo tylko ja nie dostałam tabletki. Nic nie bolało a tydzień miałam sraczke ze strachu. .....

Hahaha dobre ja z zabiegu musiałam przejść z jednego budynku do innego w tej pidzamie oddziałowej bez majtek chyba szlafrok miałam
na sobie jeszcze to myslalam ze mi wypłynie ten płyn i cała drogę sie bałam ze mi cos leci [emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wieksze zarobki Macie Zosia. Tu niestety średnia zarobków jest kiepska, w stosunku do zabiegu. Często jedziemy na kredytach

Tutaj zarobki sa duzo wieksze ale życie nudne w Pl jakos bardziej towarzysko ludzie żyją duzo fajnych miejsc a tutaj jedynie widoki i kasa dobra [emoji20]

Wieksze zarobki Macie Zosia. Tu niestety średnia zarobków jest kiepska, w stosunku do zabiegu. Często jedziemy na kredytach

A i tutaj niby wszyscy kase maja tyle zarabiają a kredyt za kredytem biorą az w głowach sie nie mieści. Przeraża mnie to jak ogladam w tv ze ludzie w Pl zeby pojechac na wczasy rodzina musza kredyt wziąć a juz nie mówiąc o in vitro [emoji17]

Niestety takie są realia. Teraz to 500+ trochę poprawiło jakość życia, ale to złe rozwiazanie wg mnie. Chociaz znam takich co otworzyli konta i zbierają dla dziecka. Alkoholizm sie powiększa u rodzin patologicznych.

A tu my, mamy problem z dzieckiem :-(
Nam zabrali refundowane invitro.
Zabrali i maja pieniądze na 500+

Niestety takie są realia. Teraz to 500+ trochę poprawiło jakość życia, ale to złe rozwiazanie wg mnie. Chociaz znam takich co otworzyli konta i zbierają dla dziecka. Alkoholizm sie powiększa u rodzin patologicznych.

A tu my, mamy problem z dzieckiem :-(
Nam zabrali refundowane invitro.
Zabrali i maja pieniądze na 500+

Moim zdaniem program ten powiększa tylko patologię. U nas jest osiedle na którym mieszkają cyganie i widać życie przed 500+ i po. Kto pójdzie do pracy jak państwo da kasę, jest za co pić. Nie uogólniam ale zdecydowana większość kasy trafia do patologii:(

Ogladam wiadomości i wiem co sie dzieje w Pl i to jest jakies nieporozumienie jak dla mnie chociaż mnie to nie dotyczy. Ale wole siedziec i tęsknić za Polska niz zyc w Polsce i nie miec nic. Naprawde podczas wakacji w Pl zastanawiam sie dla kogo te ceny bo niektóre towary sa w tej samoe co tutaj [emoji15]

reklama
W invinedzie Leczyłam się u dr Dworniaka w sumie to wybrałam go opierając się wyłącznie na opiniach w necie w sumie jak i klinikę. Nie byłam zadowolona pierwsza wizyta trwała 10 min.kolejne max 5 jak na taśmie produkcyjnej. O sonohsg poprosiłam sama bo dr by się nie domyślił. Sam Dworniak dosyć specyficzny i zamknięty w sobie o wszystko trzeba było pytać o ile się wiedziało coś w temacie. Nigdy nie widziałam choć raz żeby się uśmiechnął.
Od czerwca leczę się w Białymstoku u dr Pierzyńskiego autora książki "zajść w ciążę " u niego pierwsza wizyta trwała prawie godzinę przed wizytą wypełniasz kwestionariusz aby wiedział na jakim etapie stoimy pytania typu czy palisz Ty i partner itp.U niego czuje ze jestem pacjetką jest konkretny ,bardzo serdeczny bardzo się angażuje. Od pierwszej wizyty wzbudził zaufanie a uważam że w relacji lekarz-pacjent to jest ważne.

Miałam przyjemność w 2010 roku z dr dworniakiem, ucieklam ,gdzie pieprz rośnie. Od razu wiedziałam, ze to nie lekarz dla mnie. A zachowywał się tak jakby miał coś do ukrycia. Oczywiście pierwsza wizyta i propozycja in vitro.
A ty miałaś teraz punkcje i transfer u pierzynskiego? A kiedy mozna zostac tego lekarza w Białymstoku?
Nigdy nie widziałam tam i jego pacjentów, gdzie przyjmuje?

Do góry