reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gosia321 jak bylam jakis czas temu u gin moze z 2 miesiace temu mial podczas wizyty studenciaka jakiegos i mowil mu ze nawet teraz najlepiej jak TSH wynosi 1. Ja wlasnie za 3 tyg robie badania i 2.08 ide do endo sie pokazac, leki sie koncza i tak kontrola, 4 msc u niej nie bylam. Niby mowila zeby co miesiac przyjsc, co miesiac robie badania, wyniki takie same to na guzik co chwile begac po tych lekarzach ?

reklama
Czyli tsh masz w normie ale powyzej 2 to za duzo na ciaze moje tez skacze kiedus mialam najnizsze 0.01 tak to jest przy hashi
Zapisz sie jak najszybciej do endokrynologa nawet prywatnie i na usg zeby do wrzesnia miec w miare unormowane tsh najlepsze do ciazy jest do 1.5
Może miałam jakieś wahania i stad się nie udało :(
Prócz tarczycy resztę wyników mam w normie,żadnych przekroczen :(
Jutro idę na wizytę do gin endokrynologa. Zobaczymy co mi zaleci.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie nie mam żadnych takich objawów :( moze wtedy byłabym spokojniejsza ;) no moze pare razy mnie zemdliło, ale to wieczorkiem i bardzo króciutko, a tak to nic... Mi lekarz na wizycie pęcherzykowej juz założył kartę ciazy [emoji849] ciekawe dlaczego tak szybko? ale jak dawał to nie pytałam ;) wzięłam to za dobry znak bo znając go spodziewałam sie karty ciazy w 10 tc :) czyli musiał byc dobrej myśli :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w ciazy naturalnej ani razu nie miałam mdlosci także one nie zawsze są ;) czułam sie jak zwykle o nie miałam rożnych tych ciążowych objawów ;) tylko @ nie było ;) a pózniej było tylko więcej śluzu a pod koniec ciazy często miałam zgagę ;)

Ale mialam male dawki gonapeptyl pol ampulki i menopur 75
Czyli co jak 7 bylo a 14 pustych to zla odpowiedz na stymulacje
Dobra tylko mnie zastanawia skąd 20 pęcherzyków. ? porostu taki przypadek jest mi dziwny i tyle .Na tak małe dawki tak dużo pęcherzyków i tak dużo pustych. Tutaj podstawowym protokołem jest krótki z antagonista ( różne warianty lękowe ) ale a Pl są lekarze zwolennicy długiego a inni krótkiego . Wiesz każdy lekarz ma swoje wizje .Są też lekarze co nadal trzymają się zasady przerwy 3 miesiące przy stymulacji ale coraz więcej już mówi ze nie trzeba.
Co ja Ci mogę powiedzieć ......
Dobra odpowiedz jest taka z której jest dziecko

gosia321 jak bylam jakis czas temu u gin moze z 2 miesiace temu mial podczas wizyty studenciaka jakiegos i mowil mu ze nawet teraz najlepiej jak TSH wynosi 1. Ja wlasnie za 3 tyg robie badania i 2.08 ide do endo sie pokazac, leki sie koncza i tak kontrola, 4 msc u niej nie bylam. Niby mowila zeby co miesiac przyjsc, co miesiac robie badania, wyniki takie same to na guzik co chwile begac po tych lekarzach ?
Do 1.5 dopuszczalne ;)

Może miałam jakieś wahania i stad się nie udało :(
Prócz tarczycy resztę wyników mam w normie,żadnych przekroczen :(
Jutro idę na wizytę do gin endokrynologa. Zobaczymy co mi zaleci.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Dostaniesz tabletki i tyle kontrola co jakis czas z tym sie zyje tego sie nie da wyleczyc takze nie na co za duzo myslec

Dobra tylko mnie zastanawia skąd 20 pęcherzyków. ? porostu taki przypadek jest mi dziwny i tyle .Na tak małe dawki tak dużo pęcherzyków i tak dużo pustych. Tutaj podstawowym protokołem jest krótki z antagonista ( różne warianty lękowe ) ale a Pl są lekarze zwolennicy długiego a inni krótkiego . Wiesz każdy lekarz ma swoje wizje .Są też lekarze co nadal trzymają się zasady przerwy 3 miesiące przy stymulacji ale coraz więcej już mówi ze nie trzeba.
Co ja Ci mogę powiedzieć ......
Dobra odpowiedz jest taka z której jest dziecko
No tak to prawda to jest wtedy mega dobra odpowiedz na stymulacje ;)
Tak co kraj to obyczaj a co lekarz to jego przekonanie co my mozemy na to poradzic
20 to bylo widac na usg a ile bylo przy pynkcji tego juz nie mowia ;)

Pamiętaj ze ta sama osoba może zupełnie inaczej zareagować na ta sama stymulacje
Jestem tego żywym dowodem
75 fostipur 6 szt chyba 4 pęcherzyki do inseminacji
Kolejny raz 75 fostipur hiperstymulacjia stymulacja przerwana
I jak tu wybrać dobry protokół hi
Teraz dolozyli mi gonal f dodatkowo. Kochana wez mnie nie stradz :szok:

reklama
Gdzie się leczysz. ?
Przypuszczam że w każdym laboratorium zrobią Ci to badanie ( u mnie chyba 20 € ) wiec możesz zrobić je już dziś .
Teoretycznie test robiony w terminie spodziewanej miesiączki powinien dać 2 kreski. Tyle z teorii często testy nie wychodzą a beta juz jest.
Jestem na islandi a do laboratorium mam 500 km
Jutro rano robię kolejny test . Nie wiem wlasnie jak mam policzyć tą niby datę miesiączki ( od ostatniej ? ) jeśli tak to miałam 1 czerwca , czyli juz powinnam miec .
Tu wszystko jest tak utrudnione z informacja :/ wszystko musze sama wyszukać :/

Punkcję miałam 5 lutego i 22 pecherzyki , podobno strasznie duzo . 7 jest zapłodnionych które sie dzielą . Jeden transfer miałam zaraz po punkcji , chyba 3 dnia i to była próba nieudana kończąca sie zapaleniem płuc , zreszta ja po tej punkcji ledwo żyłam - trochę mnie dziwiło ze miałam transfer będąc w takim stanie .
22 czerwca miałam drugi transfer .

Mam jeszcze pytanie czy spotykałyście sie z tym ze lekarz uprzedza Was ze większość ciąży spędzicie w szpitalu ?

Do góry