reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

gosia321 jak bylam jakis czas temu u gin moze z 2 miesiace temu mial podczas wizyty studenciaka jakiegos i mowil mu ze nawet teraz najlepiej jak TSH wynosi 1. Ja wlasnie za 3 tyg robie badania i 2.08 ide do endo sie pokazac, leki sie koncza i tak kontrola, 4 msc u niej nie bylam. Niby mowila zeby co miesiac przyjsc, co miesiac robie badania, wyniki takie same to na guzik co chwile begac po tych lekarzach ?

reklama
Czyli tsh masz w normie ale powyzej 2 to za duzo na ciaze moje tez skacze kiedus mialam najnizsze 0.01 tak to jest przy hashi
Zapisz sie jak najszybciej do endokrynologa nawet prywatnie i na usg zeby do wrzesnia miec w miare unormowane tsh najlepsze do ciazy jest do 1.5
Może miałam jakieś wahania i stad się nie udało :(
Prócz tarczycy resztę wyników mam w normie,żadnych przekroczen :(
Jutro idę na wizytę do gin endokrynologa. Zobaczymy co mi zaleci.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie nie mam żadnych takich objawów :( moze wtedy byłabym spokojniejsza ;) no moze pare razy mnie zemdliło, ale to wieczorkiem i bardzo króciutko, a tak to nic... Mi lekarz na wizycie pęcherzykowej juz założył kartę ciazy [emoji849] ciekawe dlaczego tak szybko? ale jak dawał to nie pytałam ;) wzięłam to za dobry znak bo znając go spodziewałam sie karty ciazy w 10 tc :) czyli musiał byc dobrej myśli :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w ciazy naturalnej ani razu nie miałam mdlosci także one nie zawsze są ;) czułam sie jak zwykle o nie miałam rożnych tych ciążowych objawów ;) tylko @ nie było ;) a pózniej było tylko więcej śluzu a pod koniec ciazy często miałam zgagę ;)

Ale mialam male dawki gonapeptyl pol ampulki i menopur 75
Czyli co jak 7 bylo a 14 pustych to zla odpowiedz na stymulacje
Dobra tylko mnie zastanawia skąd 20 pęcherzyków. ? porostu taki przypadek jest mi dziwny i tyle .Na tak małe dawki tak dużo pęcherzyków i tak dużo pustych. Tutaj podstawowym protokołem jest krótki z antagonista ( różne warianty lękowe ) ale a Pl są lekarze zwolennicy długiego a inni krótkiego . Wiesz każdy lekarz ma swoje wizje .Są też lekarze co nadal trzymają się zasady przerwy 3 miesiące przy stymulacji ale coraz więcej już mówi ze nie trzeba.
Co ja Ci mogę powiedzieć ......
Dobra odpowiedz jest taka z której jest dziecko

gosia321 jak bylam jakis czas temu u gin moze z 2 miesiace temu mial podczas wizyty studenciaka jakiegos i mowil mu ze nawet teraz najlepiej jak TSH wynosi 1. Ja wlasnie za 3 tyg robie badania i 2.08 ide do endo sie pokazac, leki sie koncza i tak kontrola, 4 msc u niej nie bylam. Niby mowila zeby co miesiac przyjsc, co miesiac robie badania, wyniki takie same to na guzik co chwile begac po tych lekarzach ?
Do 1.5 dopuszczalne ;)

Może miałam jakieś wahania i stad się nie udało :(
Prócz tarczycy resztę wyników mam w normie,żadnych przekroczen :(
Jutro idę na wizytę do gin endokrynologa. Zobaczymy co mi zaleci.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Dostaniesz tabletki i tyle kontrola co jakis czas z tym sie zyje tego sie nie da wyleczyc takze nie na co za duzo myslec

Dobra tylko mnie zastanawia skąd 20 pęcherzyków. ? porostu taki przypadek jest mi dziwny i tyle .Na tak małe dawki tak dużo pęcherzyków i tak dużo pustych. Tutaj podstawowym protokołem jest krótki z antagonista ( różne warianty lękowe ) ale a Pl są lekarze zwolennicy długiego a inni krótkiego . Wiesz każdy lekarz ma swoje wizje .Są też lekarze co nadal trzymają się zasady przerwy 3 miesiące przy stymulacji ale coraz więcej już mówi ze nie trzeba.
Co ja Ci mogę powiedzieć ......
Dobra odpowiedz jest taka z której jest dziecko
No tak to prawda to jest wtedy mega dobra odpowiedz na stymulacje ;)
Tak co kraj to obyczaj a co lekarz to jego przekonanie co my mozemy na to poradzic
20 to bylo widac na usg a ile bylo przy pynkcji tego juz nie mowia ;)

Pamiętaj ze ta sama osoba może zupełnie inaczej zareagować na ta sama stymulacje
Jestem tego żywym dowodem
75 fostipur 6 szt chyba 4 pęcherzyki do inseminacji
Kolejny raz 75 fostipur hiperstymulacjia stymulacja przerwana
I jak tu wybrać dobry protokół hi
Teraz dolozyli mi gonal f dodatkowo. Kochana wez mnie nie stradz :szok:

reklama
Gdzie się leczysz. ?
Przypuszczam że w każdym laboratorium zrobią Ci to badanie ( u mnie chyba 20 € ) wiec możesz zrobić je już dziś .
Teoretycznie test robiony w terminie spodziewanej miesiączki powinien dać 2 kreski. Tyle z teorii często testy nie wychodzą a beta juz jest.
Jestem na islandi a do laboratorium mam 500 km
Jutro rano robię kolejny test . Nie wiem wlasnie jak mam policzyć tą niby datę miesiączki ( od ostatniej ? ) jeśli tak to miałam 1 czerwca , czyli juz powinnam miec .
Tu wszystko jest tak utrudnione z informacja :/ wszystko musze sama wyszukać :/

Punkcję miałam 5 lutego i 22 pecherzyki , podobno strasznie duzo . 7 jest zapłodnionych które sie dzielą . Jeden transfer miałam zaraz po punkcji , chyba 3 dnia i to była próba nieudana kończąca sie zapaleniem płuc , zreszta ja po tej punkcji ledwo żyłam - trochę mnie dziwiło ze miałam transfer będąc w takim stanie .
22 czerwca miałam drugi transfer .

Mam jeszcze pytanie czy spotykałyście sie z tym ze lekarz uprzedza Was ze większość ciąży spędzicie w szpitalu ?

Do góry