reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Teraz dolozyli mi gonal f dodatkowo. Kochana wez mnie nie stradz :szok:
Najważniejsze to się nie bój! !! Ja przed 3 razem bałam się hiperki i co. ? O z tego strachu nie miałam żadnego jajka :( głowa jest w stanie zablokować wszystko :o ciężko wyczuć co Twoja lekarka miała na myśli mówiąc 20 .? Może na 1 usg gdzie były jeszcze kurdupelki. ? Gonal Ci dolozyli to jest duża zmiana bo jest niby to samo a co innego :D
Gonal jest z jajnika chomika pozyskiwany
Menopur z moczu kobiety po menopauzie .
Kto by pomyślał że to takie drogie siki :D
gonal to samo FSH
Menopur to aktywność FSH i LH
Pozdrawiam miłego dnia .

reklama
Jestem na islandi a do laboratorium mam 500 km
Jutro rano robię kolejny test . Nie wiem wlasnie jak mam policzyć tą niby datę miesiączki ( od ostatniej ? ) jeśli tak to miałam 1 czerwca , czyli juz powinnam miec .
Tu wszystko jest tak utrudnione z informacja :/ wszystko musze sama wyszukać :/

Punkcję miałam 5 lutego i 22 pecherzyki , podobno strasznie duzo . 7 jest zapłodnionych które sie dzielą . Jeden transfer miałam zaraz po punkcji , chyba 3 dnia i to była próba nieudana kończąca sie zapaleniem płuc , zreszta ja po tej punkcji ledwo żyłam - trochę mnie dziwiło ze miałam transfer będąc w takim stanie .
22 czerwca miałam drugi transfer .

Mam jeszcze pytanie czy spotykałyście sie z tym ze lekarz uprzedza Was ze większość ciąży spędzicie w szpitalu ?
Zacznę od tego ze urzekła mnie drużyna z Islandii na Euro
Strasznie masz daleko strasznie do zwykłego laboratorium
Co do tego ze lekarz powiedział Ci ze ciążę spędzisz w szpitalu to 1 raz się spotykam :o albo Twój stan zdrowia teraz jest bardzo kiepski. ? ? I masz jakieś zagrożenia .? albo lekarza trochę poniosło :o nie wiem ciężko wyczucie może napisz nam Twoja historia .?
Do betki cierpliwie czekaj z tymi testami to różnie bywa. ......

Najważniejsze to się nie bój! !! Ja przed 3 razem bałam się hiperki i co. ? O z tego strachu nie miałam żadnego jajka :( głowa jest w stanie zablokować wszystko :o ciężko wyczuć co Twoja lekarka miała na myśli mówiąc 20 .? Może na 1 usg gdzie były jeszcze kurdupelki. ? Gonal Ci dolozyli to jest duża zmiana bo jest niby to samo a co innego :D
Gonal jest z jajnika chomika pozyskiwany
Menopur z moczu kobiety po menopauzie .
Kto by pomyślał że to takie drogie siki :D
gonal to samo FSH
Menopur to aktywność FSH i LH
Pozdrawiam miłego dnia .
A no zapomnialam ze przed punkcja bylam u tej oszolomionej lekarki co eve to faktycznie onaogla widziec rozne rzeczy a moj lekarz dwa dni wczrsniej naliczyl 16. Tak drogie siki szczegolnie chomikowe :)
Tak to fakt strach i stres moga zniszczyc wszystko. Moj stres w poprzednim ppdejciu osiagal apogeum :) mam nadzieje ze tym razem bedzke lepiej a jak nie to poprosze lekarza o relanium :)

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty oraz transfer i bete na wysokosciach samych dobrych wiesci

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec :) ;)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checią sie pozbedzie :)

7: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
7: mavi - wizyta u gin prowadzacego ciążę
7:kamka75 - betowanie 1
7: natula-transfer

8:Hess - usg w trakcie ciąży
8: MartiniM- usg połówkowe
8:marzen88 - wizyta w trakcie stymulacji
8: eve87- transfer
9: jagodaaga - punkcja
10: husann - wizyta przed transferem
11:katharina203 - wizyta w klinice poczatek stymulacji
11: kajka89- wizyta i gin prowadzacego ciążę
12:malina_29- wizyta pęcherzykowa
13: karo0202- betowanie
14: koralik83 - wizyta kontrolna w klinice
14: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14:butterfly1331-wizyta w klinice przed stymulacja
14:KasiaAnna - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14:Truskawka89- wizyta serduszkowa
15:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
20:nieagatka - betowanie 1
22:anika11 -wizyta u gin prowadzącego ciążę
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
Sierpień
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :) ;):D
♡♡♡♡♡

Ostatnia edycja:
Będziesz się bać, dopóki…

Będziesz się bać opinii innych na swój temat, dopóki nie zobaczysz, że nie ma ona żadnego znaczenia. Wtedy skupisz się na tym, co masz do zrobienia, i będziesz wolny.

Będziesz się bać braku pieniędzy, dopóki ich nie zarobisz, następnie nie stracisz, po czym nie zarobisz znowu. Wtedy dotrze do Ciebie, że to nie pieniądze, ale umiejętności dają poczucie bezpieczeństwa.

Będziesz się bać samotności, dopóki nie zostaniesz porzucony. Wtedy zbudujesz taką relację z samym sobą, że nie będziesz musiał mieć kogoś innego, by czuć się kochanym i potrzebnym.

Będziesz się bać, że czas Ci ucieka, dopóki nie stracisz czegoś bezpowrotnie. Wtedy zobaczysz, że nigdy tego nie odzyskasz, i zaczniesz się spieszyć.

Będziesz się bać, że nie będziesz mógł nic zrobić, dopóki nie stracisz nad czymś kontroli. Wtedy nauczysz się odpuszczać i przestaniesz chcieć zmieniać coś, czego nie możesz.

Będziesz się bać, że nie spełnisz swoich marzeń, dopóki nie zobaczysz, że przez to ucieka Ci czas. Wtedy dotrze do Ciebie, że gorsze od porażki jest niepróbowanie, i zaczniesz działać.

Będziesz się bać choroby, dopóki nie zobaczysz, że lęk jest najgorszą z nich, bo ma tylko symptomy bez prawdziwych przyczyn. Wtedy przestaniesz szukać powodów i zaczniesz znajdywać rozwiązania.

Będziesz się bać ludzi, którzy mają od Ciebie więcej, dopóki nie zobaczysz, że są tacy sami jak Ty, tylko myślą inaczej. Wtedy weźmiesz się do pracy nad sobą i będziesz mieć tyle, co oni.

Będziesz się bać zostawienia partnera, z którym nie chcesz już być, dopóki nie zorientujesz się, że go oszukujesz. Wtedy zbierzesz się na szczerość i uwolnisz go od siebie, dając mu możliwość bycia z kimś, kto go doceni.

Będziesz się bać porzucenia pracy, dopóki nie zdasz sobie sprawy, że stoisz przez nią w miejscu. Wtedy wyjdziesz z pudełka komfortu i zdobędziesz nowe kompetencje.

Będziesz się bać, że ktoś Ci zrobi krzywdę, dopóki nie zobaczysz, że sam ją sobie wyrządzasz takim myśleniem. Wtedy uwierzysz w siebie i zdobędziesz zasoby, które dadzą Ci większe możliwości.

Będziesz się bać śmierci, dopóki nie zobaczysz, że przez to umierasz za życia. Wtedy zrozumiesz, że i tak nie masz nic do stracenia, i zaczniesz robić to, co w głębi serca wiesz, że powinieneś robić.

Każdy z nas musi konfrontować się ze swoimi demonami. To nie jest kwestia czy, ale kiedy.

Twój czas jest ograniczony.
Przestań go tracić.

A no zapomnialam ze przed punkcja bylam u tej oszolomionej lekarki co eve to faktycznie onaogla widziec rozne rzeczy a moj lekarz dwa dni wczrsniej naliczyl 16. Tak drogie siki szczegolnie chomikowe :)
Tak to fakt strach i stres moga zniszczyc wszystko. Moj stres w poprzednim ppdejciu osiagal apogeum :) mam nadzieje ze tym razem bedzke lepiej a jak nie to poprosze lekarza o relanium :)
Czasem lekarz coś powie my to chcemy rozłożyć na części pierwsze a on coś porostu bąknoł. .... taki zwykły idiota nie zdający sobie sprawy co siedzi w głowie kobiety ......
Ja patrzę na moja jakim tonem coś mówi ha ha ha ha
No i zawsze płacze hi hi nie ma już do mnie siły . Płakałam jak było zero komórek ok rozumiała następnym razem na 1wizycie było 5 na następnej 8 i tez płakałam :D:D:Djestem beksa i juz hi . Pozytywne i negatywne emocje wylewa na miejscu :D

Czasem lekarz coś powie my to chcemy rozłożyć na części pierwsze a on coś porostu bąknoł. .... taki zwykły idiota nie zdający sobie sprawy co siedzi w głowie kobiety ......
Ja patrzę na moja jakim tonem coś mówi ha ha ha ha
No i zawsze płacze hi hi nie ma już do mnie siły . Płakałam jak było zero komórek ok rozumiała następnym razem na 1wizycie było 5 na następnej 8 i tez płakałam :D:D:Djestem beksa i juz hi . Pozytywne i negatywne emocje wylewa na miejscu :D
To dobrze bo oczyszczasz sie od razu a ja dusze w sobie az wybuchne :)

Czyli tsh masz w normie ale powyzej 2 to za duzo na ciaze moje tez skacze kiedus mialam najnizsze 0.01 tak to jest przy hashi
Zapisz sie jak najszybciej do endokrynologa nawet prywatnie i na usg zeby do wrzesnia miec w miare unormowane tsh najlepsze do ciazy jest do 1.5
Mój lekarz mówi to samo. Też miałam TSH 2,2 i dostałam euthyrox na zbicie, bo do ciąży ten wynik jest za wysoki.

reklama
Jestem na islandi a do laboratorium mam 500 km
Jutro rano robię kolejny test . Nie wiem wlasnie jak mam policzyć tą niby datę miesiączki ( od ostatniej ? ) jeśli tak to miałam 1 czerwca , czyli juz powinnam miec .
Tu wszystko jest tak utrudnione z informacja :/ wszystko musze sama wyszukać :/

Punkcję miałam 5 lutego i 22 pecherzyki , podobno strasznie duzo . 7 jest zapłodnionych które sie dzielą . Jeden transfer miałam zaraz po punkcji , chyba 3 dnia i to była próba nieudana kończąca sie zapaleniem płuc , zreszta ja po tej punkcji ledwo żyłam - trochę mnie dziwiło ze miałam transfer będąc w takim stanie .
22 czerwca miałam drugi transfer .

Mam jeszcze pytanie czy spotykałyście sie z tym ze lekarz uprzedza Was ze większość ciąży spędzicie w szpitalu ?

Nie, mój lekarz mówi wprost przeciwnie- że ciąża z in vitro jest taką samą, jak normalna. Zawsze to podkreśla.

Do góry