reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nasz slownik nie dziala wiec musze szukac infoacji w necie :)
Jak to nie działa :o
Twój organizm zareagował na stymulację.
Mój przy 1 stymulacji po 9 dniach zastrzyków nie było ani 1 komórki :( to był brak reakcji .
Miałaś 7 komórek wiec całkiem nieźle 4 się zaplodnily wiec jest dobrze. Teraz pytanie czy wina komórki czy plemnika:elvis: czy pech. .... . Czynnik męski ponoć dochodzi w 3 dobie. Ale ja się na tym nie znam bo nie miałam nigdy zarodków. ... i jeszcze tego nieanalizowałam. Ale często jest tak że te niby słabe zostają w brzuchu a te cudne nie :) ja będę się cieszyć z każdego zarodka :D

reklama
Dzisiaj ✊✊✊ trzymamy i nie puszczamy za wizyty i za bety na wysokosciach :)
samych dobrych wiesci

Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

Trzymamy kciuki za madzionge :*

Czesia daj znac w koncu co z toba !!!wrr

15:gosia321 - betowanie 2
15: mavi: betowanie 2
15:husan - wiesciu o zaplodnieniu komorek

16:rybka14 - wizyta w klinice przed crio
16:Ewelin86 - badanie prenatalne
16: malutkilaczorek - betowanie 5
16:Kajka89 - betowanie 2
16: tutienka - betowaniw 1
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
17:gosia321 - betowanie 3
17: mavi: betowanie 3
17: Truskawka89 - criotransfer
17: malutkikaczorek: wizyta kontrolna u gin
20: lile - wizyta w trakcie stymulacji
20:Kajka89 - betowanie 3 / wizyta w klinice
20:tutienka- betowanie 2
22: mavi wizyta w klinice pierwsze usg kropka
23: tutienka - betowanie 3
27: tutienka - betowanie 4
27: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
28:Nikaaa- wizyta u gin prowadzącej ciążę
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
4: ewa651 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
8:Hess - usg w trakcie ciąży
8: MartiniM- usg połówkowe
17:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
Sierpień
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)
[/QUOTE]

Witam wszystkie e-Ciocie :tak:
06. 06. 2016 r o godz 12.31 i 12.33 zostalismy szczesliwymi mama i tata najukochanszych maluchow, Kacpra i Filipa. Nasze radosci,odpowiednio 2960 g i 51 cm oraz 2860 g i 53 cm.
Od soboty jestesmy w domku, cieszymy sie soba i uczymy sie siebie nawzajem. A przez to wszystko chyba coraz bardziej sie kochamy!:D

Dziewczyny walczcie! Bo jest o co! Te male istotki wynagradzaja wszystko. Bol niepowodzen i wszystko co bylo z tym zwiazane na prawde przestaje miec znaczenie!

Ostatnia edycja:

06. 06. 2016 r o godz 12.31 i 12.33 zostalismy szczesliwymi mama i tata najukochanszych maluchow, Kacpra i Filipa. Nasze radosci,odpowiednio 2960 g i 51 cm oraz 2860 g i 53 cm.
Od soboty jestesmy w domku, cieszymy sie soba i uczymy sie siebie nawzajem. A przez to wszystko chyba coraz bardziej sie kochamy!:D[/QUOTE]
No kochana wkoncu sie odezwalas ja juz prawie osiwialam bo juz czarnw mysli chodzily mi po glowie ze cos sie moglo stac podczas tej twojej cesarki. Ufff
Gratulacje dla swierzo upieczonych rodzicow jak tam male rozrabiaki daja wam w kosc czy spkojnie spia w nocy ?

Jak to nie działa :o
Twój organizm zareagował na stymulację.
Mój przy 1 stymulacji po 9 dniach zastrzyków nie było ani 1 komórki :( to był brak reakcji .
Miałaś 7 komórek wiec całkiem nieźle 4 się zaplodnily wiec jest dobrze. Teraz pytanie czy wina komórki czy plemnika:elvis: czy pech. .... . Czynnik męski ponoć dochodzi w 3 dobie. Ale ja się na tym nie znam bo nie miałam nigdy zarodków. ... i jeszcze tego nieanalizowałam. Ale często jest tak że te niby słabe zostają w brzuchu a te cudne nie :) ja będę się cieszyć z każdego zarodka :D
Ale wychodzi na to ze tylko 1 byla w pelni dojrzala reszta nie do konca i pytanie czy to tu nie jest problem i dlatego sie zastanawiam czy dobrze zareagowalam na stymulacje

Od soboty jestesmy w domku, cieszymy sie soba i uczymy sie siebie nawzajem. A przez to wszystko chyba coraz bardziej sie kochamy!:D[/QUOTE]
No Mamusiu tyle dni ciszy a my sie martwilysmy o Was. Gratulacje dla rodziców, niech chłopaki przyniosa Was mnóstwo radosci i miłości :*

Pomozcie mi w necie znalazlam stadia dojrzalosci komorek jajowych ktore nadaja sie do in vitro.
Kwalifikujace sie to MII - z wypisu wynika ze taka mialam jedna
Nie kealifikujace sie MI GV -takie byly pozostale
Czyli wychodzi na to ze moj organizm prawie wogole nie zareagowal na stymulacje tak to chyba nalezy zrozumiec ???
Moze ktoras cos wie na ten temat

MII to oznaczenie dojrzałości komórki- to znaczy że zatrzymała się na metafazie II podziału i jest gotowa do zapłodnienia (powtórka z 1 klasy liceum);););)
są jeszcze oznacznia MI, M0, G0 itd....wszystkie oznaczają że komórka nie dokończyła podziału i nawet nie ma sensu podawać do niej plemnika bo i tak nie ruszy dalej z kariogamią
na zatrzymanie podziałów największy wpływ ma genetyka....niestety...zarodek początkowo dzieli się z 2 na 4..8..16....komórek...każdy z podziałów to podział mitotyczny, czyli powielamy materiał genetyczny znajdujący się w komórce...jeśli jest on nieprawidłowy przy kolejnym z podziałów natura mówi "STOP"....:(

ale jeśli kariotypy będą prawidłowe warto zastanowić się nad tym jakiej jakości są kom jajowe i plemniki, jaki jest stopień defragmentacji chromatyny plemnikowej, pomyśleć nad zmianą stymulacji

MII to oznaczenie dojrzałości komórki- to znaczy że zatrzymała się na metafazie II podziału i jest gotowa do zapłodnienia (powtórka z 1 klasy liceum);););)
są jeszcze oznacznia MI, M0, G0 itd....wszystkie oznaczają że komórka nie dokończyła podziału i nawet nie ma sensu podawać do niej plemnika bo i tak nie ruszy dalej z kariogamią
na zatrzymanie podziałów największy wpływ ma genetyka....niestety...zarodek początkowo dzieli się z 2 na 4..8..16....komórek...każdy z podziałów to podział mitotyczny, czyli powielamy materiał genetyczny znajdujący się w komórce...jeśli jest on nieprawidłowy przy kolejnym z podziałów natura mówi "STOP"....:(

ale jeśli kariotypy będą prawidłowe warto zastanowić się nad tym jakiej jakości są kom jajowe i plemniki, jaki jest stopień defragmentacji chromatyny plemnikowej, pomyśleć nad zmianą stymulacji
No wlasnie to wiem ze tylko jedna komorka rozwinela sie do konca. A pozostale 3 nie kuzwa to po co wogole zapladniali te 3 pozostale.
Czyli jednak dobrze mysle ze nie do konca dobrze zareagowalam na stymulacje bo co z tego ze byly komorki jak tylko 1 byla prawidlowa.
Czyli co ja tez bede musiala zrobic kariotyp ? Bo nie mialam robionego.
A m bedzie musial zrobic defragmentacje plemnika

reklama
No wlasnie to wiem ze tylko jedna komorka rozwinela sie do konca. A pozostale 3 nie kuzwa to po co wogole zapladniali te 3 pozostale.
Czyli jednak dobrze mysle ze nie do konca dobrze zareagowalam na stymulacje bo co z tego ze byly komorki jak tylko 1 byla prawidlowa.
Czyli co ja tez bede musiala zrobic kariotyp ? Bo nie mialam robionego.
A m bedzie musial zrobic defragmentacje plemnika
jest to jakis pomysl,chociaz moze byc na to jeszcze za wczesnie.Lekarze odczekuja zawsze 2-3 podejscia i potem zaczynaja myslec co robic.
Genetetyke powinniscie robic razem,
Czy ta jedna kom byla prawidlowa,tez nie wiesz,bo mozliwe ,ze szlag ja trafil zaraz po podaniu.Pozostale zaplodnili bo pewno wierzyli,ze rusza.A moze po prostu taki byl wadliwy sort? Tu sie nigdy do konca nie dowiesz ,gdzie jest problem
Wazne Gosia zebys miala jakiegos dobrego lekarza ,ktorzy spojrzy na Ciebie i twoje problemy,a nie potraktuje cie tasmowo.

Ostatnia edycja:
Do góry