annemarie
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Uwielbiam art czytać! Polecam
No wlasnie ale zeby sie o tym przekonac czy lekarz nie podejfzie do mnie tasmowo musze i tak isc z nim porozmawiac zobaczymu co powie.jest to jakis pomysl,chociaz moze byc na to jeszcze za wczesnie.Lekarze odczekuja zawsze 2-3 podejscia i potem zaczynaja myslec co robic.
Genetetyke powinniscie robic razem,
Czy ta jedna kom byla prawidlowa,tez nie wiesz,bo mozliwe ,ze szlag ja trafil zaraz po podaniu.Pozostale zaplodnili bo pewno wierzyli,ze rusza.A moze po prostu taki byl wadliwy sort? Tu sie nigdy do konca nie dowiesz ,gdzie jest problem
Wazne Gosia zebys miala jakiegos dobrego lekarza ,ktorzy spojrzy na Ciebie i twoje problemy,a nie potraktuje cie tasmowo.
Gosia ,to nie do konca jak piszesz..Lekarz dobiera protokol na podstawie twojej diagnozy i to nie znaczy wcale ,ze ja bede lepiej reagowala na krotki niz na dlugi.Ja np.mialam zawsze krotki bo mam regularne cykle,owulacje nie mam PCO,nie produkuje po 20 komorek z czego 4 nadaja sie do czegokolwiek,nie mam wysokiego AMH itd.Takie pacjentki maja przewaznie dlugi.Annemarie a jak to jest z tymi protokolami w dlugim da lepsze komorki czy w krotkim
RozumiemGosia ,to nie do konca jak piszesz..Lekarz dobiera protokol na podstawie twojej diagnozy i to nie znaczy wcale ,ze ja bede lepiej reagowala na krotki niz na dlugi.Ja np.mialam zawsze krotki bo mam regularne cykle,owulacje nie mam PCO,nie produkuje po 20 komorek z czego 4 nadaja sie do czegokolwiek,nie mam wysokiego AMH itd.Takie pacjentki maja przewaznie dlugi.
W praktyce wyglada to jeszcze inaczej,bo czesto pacjentka ,ktora byla prowadzona krotkim,bez podstaw do dlugiego,przy 5 stymulacji podchodzi na dlugim i okazuje sie to strzalem w 10.I tez nie wiadomo dlaczego.Jakosc komorek zalezy od tego co w "tobie "siedzi,reakcji na leki,chorob i pewno jeszcze setki innych rzeczy.
nie mozna powiedziec,ze w takim sa lepsze a w tamtym gorsze.Swoj na swojego musi trafic.