reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No dziewczyny ja powoli przegrywam ;( beta 30,6 wiec mogę juz skapitulować ;/ gowniane to życie :/ jedni raz sie bzykną i juz w ciazy a ja nawet in vitro nie mogę zajść ;( siostra młoda i głupia 21 lat jeden raz wybryk i w ciazy a teraz tylko patrzy babci podrzucić swojego siedmiomiesiecznego synka :( a ja nie mogę i co nam zrobić... ;(((
Kochana to było dopiero pierwsze podejście. Mi się udało dopiero przy 3transferze . Wcześniej obydwie ciążę biochemiczne. Więc skoro coś się zadziałało to znaczy że mozesz zajść w ciążę. W końcu na pewno któryś maluszek z tobą zostanie

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mi w klinice kazali unormować prolaktyne inaczej nie mogłabym podejść do in vitro. Ja miałam podwójnie większa niz norma, wiec nie az taka tragedia. Mam guza w przysadce ktory powoduje wzrost prolaktyny i do czasu pozywnego testu brałam leki na zbicie.
Chyba co klinika,to inne podejście. Mój lekarz powiedział, że mam się tym nie przejmować.
A jak Twój synek? Jak mu w końcu daliście na imię? I przede wszystkim jak się czujecie?

No dziewczyny ja powoli przegrywam ;( beta 30,6 wiec mogę juz skapitulować ;/ gowniane to życie :/ jedni raz sie bzykną i juz w ciazy a ja nawet in vitro nie mogę zajść ;( siostra młoda i głupia 21 lat jeden raz wybryk i w ciazy a teraz tylko patrzy babci podrzucić swojego siedmiomiesiecznego synka :( a ja nie mogę i co nam zrobić... ;(((

Kaczorku bardzo mi przykro choć Wiem, ze teraz żadne słowa nie ukoją Twojego bólu :( ściskam Cie mocno :*

Chyba co klinika,to inne podejście. Mój lekarz powiedział, że mam się tym nie przejmować.
A jak Twój synek? Jak mu w końcu daliście na imię? I przede wszystkim jak się czujecie?
To mam nadzieje ze sie uda. Musisz sie mniej stresować

Synek ma na imię Jakub. Czujemy sie dobrze. Ja czekam wlasnie na wypis ze szpitala a Kubuś jeszcze zostanie. Dzisiaj było pierwsze godzinne przytulanko :-) doczekałam sie po 7 długich latach!!! Warto było przejsc te wszytskie cierpienia i lata czekania zeby moc wziac w ramiona swoje dziecko! Mam nadzieje ze juz każda z was niedługo tego doczeka!

Malutkikaczorku ty tez doczekasz tylko trzeba walczyć! Wstań i idź dalej do przodu, nie ma sie co załamywać bo to nic nie da. Wiem, ze dzis jest ciezko, ale jutro wstań gotowa do kolejnego starcia. Tylko w ten sposob zostaniesz MAMĄ!

A mi w klinice kazali unormować prolaktyne inaczej nie mogłabym podejść do in vitro. Ja miałam podwójnie większa niz norma, wiec nie az taka tragedia. Mam guza w przysadce ktory powoduje wzrost prolaktyny i do czasu pozywnego testu brałam leki na zbicie.
Zależy od lekarza może. Oprocz wyniku miałaś jakieś dolegliwości w związku z podwyzszeniem? Bo jeśli podwyższona prl nie daje objawów to się ją zostawia w spokoju. Tym bardziej przy ivf gdzie dostajesz pakiet hormonów z zewnątrz.

Dziewczyny czy któraś z Was miała moze weryfikacje po transferze? U mnie w klinice sie tego nie praktykuje, ale doktor kazał mi zrobic progesteron 3 dpt. Moj wynik to 22 i nie wiem czy jest ok czy nie powinien byc wyższy bo biorę spore dawki progesteronu 3x2 lutka dowcipnie, 2x2 podjęzykowa i 3x1 dupek. I nie wiem czy wynik nie powinien byc wyższy :( to trzeci dzien, a ja nie mam nawet skutków ubocznych po progesteronie :( to moj czwart crio transfer i zawsze był bol jak na @ plus piersi, a teraz nic :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja 6dpt miałam 14 i lekarz mówił ze jest ok wiec mysle ze u ciebie tez ok ;)

reklama
✊✊✊✊ za dzisiejsze wizyty :) :* samych dobrych wiesci :) ✊✊✊
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

Trzymamy kciuki za madzionge :*

Czesia moze bys sie tak pochwalila swoimi brzdacami :) chcesz zebysmy z niepewnosci co z wami wyzioneły ducha ;)

Ale dzisiaj tłoczno ✊✊✊✊ za wszystkie dziewczyny

10:Ewunka - wizyta w klinice nowy plan dzialania
10: szila09 -wizyta u gin prowadzacego ciążę/ wizyta u genetyka
10: luna15 - wizyta w klinice
10: malutkilaczorek - 3 betowanie
10: husan - wizyta kończąca stymulację

12: husan- wizyta kończąca stymulację
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
13: iga2421 - wizyta w Novum
13:Nikaa -wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
14: Megi*- wizyta w klinice ustalenie nowego planu