reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No dziewczyny ja powoli przegrywam ;( beta 30,6 wiec mogę juz skapitulować ;/ gowniane to życie :/ jedni raz sie bzykną i juz w ciazy a ja nawet in vitro nie mogę zajść ;( siostra młoda i głupia 21 lat jeden raz wybryk i w ciazy a teraz tylko patrzy babci podrzucić swojego siedmiomiesiecznego synka :( a ja nie mogę i co nam zrobić... ;(((
Kochana to było dopiero pierwsze podejście. Mi się udało dopiero przy 3transferze . Wcześniej obydwie ciążę biochemiczne. Więc skoro coś się zadziałało to znaczy że mozesz zajść w ciążę. W końcu na pewno któryś maluszek z tobą zostanie

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mi w klinice kazali unormować prolaktyne inaczej nie mogłabym podejść do in vitro. Ja miałam podwójnie większa niz norma, wiec nie az taka tragedia. Mam guza w przysadce ktory powoduje wzrost prolaktyny i do czasu pozywnego testu brałam leki na zbicie.
Chyba co klinika,to inne podejście. Mój lekarz powiedział, że mam się tym nie przejmować.
A jak Twój synek? Jak mu w końcu daliście na imię? I przede wszystkim jak się czujecie?

No dziewczyny ja powoli przegrywam ;( beta 30,6 wiec mogę juz skapitulować ;/ gowniane to życie :/ jedni raz sie bzykną i juz w ciazy a ja nawet in vitro nie mogę zajść ;( siostra młoda i głupia 21 lat jeden raz wybryk i w ciazy a teraz tylko patrzy babci podrzucić swojego siedmiomiesiecznego synka :( a ja nie mogę i co nam zrobić... ;(((

Kaczorku bardzo mi przykro choć Wiem, ze teraz żadne słowa nie ukoją Twojego bólu :( ściskam Cie mocno :*

Chyba co klinika,to inne podejście. Mój lekarz powiedział, że mam się tym nie przejmować.
A jak Twój synek? Jak mu w końcu daliście na imię? I przede wszystkim jak się czujecie?
To mam nadzieje ze sie uda. Musisz sie mniej stresować

Synek ma na imię Jakub. Czujemy sie dobrze. Ja czekam wlasnie na wypis ze szpitala a Kubuś jeszcze zostanie. Dzisiaj było pierwsze godzinne przytulanko :-) doczekałam sie po 7 długich latach!!! Warto było przejsc te wszytskie cierpienia i lata czekania zeby moc wziac w ramiona swoje dziecko! Mam nadzieje ze juz każda z was niedługo tego doczeka!

Malutkikaczorku ty tez doczekasz tylko trzeba walczyć! Wstań i idź dalej do przodu, nie ma sie co załamywać bo to nic nie da. Wiem, ze dzis jest ciezko, ale jutro wstań gotowa do kolejnego starcia. Tylko w ten sposob zostaniesz MAMĄ!

A mi w klinice kazali unormować prolaktyne inaczej nie mogłabym podejść do in vitro. Ja miałam podwójnie większa niz norma, wiec nie az taka tragedia. Mam guza w przysadce ktory powoduje wzrost prolaktyny i do czasu pozywnego testu brałam leki na zbicie.
Zależy od lekarza może. Oprocz wyniku miałaś jakieś dolegliwości w związku z podwyzszeniem? Bo jeśli podwyższona prl nie daje objawów to się ją zostawia w spokoju. Tym bardziej przy ivf gdzie dostajesz pakiet hormonów z zewnątrz.

Dziewczyny czy któraś z Was miała moze weryfikacje po transferze? U mnie w klinice sie tego nie praktykuje, ale doktor kazał mi zrobic progesteron 3 dpt. Moj wynik to 22 i nie wiem czy jest ok czy nie powinien byc wyższy bo biorę spore dawki progesteronu 3x2 lutka dowcipnie, 2x2 podjęzykowa i 3x1 dupek. I nie wiem czy wynik nie powinien byc wyższy :( to trzeci dzien, a ja nie mam nawet skutków ubocznych po progesteronie :( to moj czwart crio transfer i zawsze był bol jak na @ plus piersi, a teraz nic :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja 6dpt miałam 14 i lekarz mówił ze jest ok wiec mysle ze u ciebie tez ok ;)

reklama
✊✊✊✊ za dzisiejsze wizyty :) :* samych dobrych wiesci :) ✊✊✊
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

Trzymamy kciuki za madzionge :*

Czesia moze bys sie tak pochwalila swoimi brzdacami :) chcesz zebysmy z niepewnosci co z wami wyzioneły ducha ;)

Ale dzisiaj tłoczno ✊✊✊✊ za wszystkie dziewczyny

10:Ewunka - wizyta w klinice nowy plan dzialania
10: szila09 -wizyta u gin prowadzacego ciążę/ wizyta u genetyka
10: luna15 - wizyta w klinice
10: malutkilaczorek - 3 betowanie
10: husan - wizyta kończąca stymulację

12: husan- wizyta kończąca stymulację
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
13: iga2421 - wizyta w Novum
13:Nikaa -wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
14: Megi*- wizyta w klinice ustalenie nowego planu