reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zależy od lekarza może. Oprocz wyniku miałaś jakieś dolegliwości w związku z podwyzszeniem? Bo jeśli podwyższona prl nie daje objawów to się ją zostawia w spokoju. Tym bardziej przy ivf gdzie dostajesz pakiet hormonów z zewnątrz.

U mnie podwyższenie było spowodowane guzem w przysadce mózgowej ktory mam, ale w sumie jakis objawów innych nie miałam. Niektore kliniki są moze bardziej restrykcyjne i wymagają uregulowania inne nie.

reklama
Ja juz po. W sumie to dzis za duzo to sie nie dowiedzialam bo mojego prof nie bylo i bylo zastepstwo. Moje jajca maja od 14 do 20 mm i endometrium 12 to jeszcze nie koniec w niedziele mam nastepna wizyte. Pytalam o moje prg i jeszcze nie mialam robione w niedziele bedzie.
To super a ile masz jajec ?

Dziewczyny czy któraś z Was miała moze weryfikacje po transferze? U mnie w klinice sie tego nie praktykuje, ale doktor kazał mi zrobic progesteron 3 dpt. Moj wynik to 22 i nie wiem czy jest ok czy nie powinien byc wyższy bo biorę spore dawki progesteronu 3x2 lutka dowcipnie, 2x2 podjęzykowa i 3x1 dupek. I nie wiem czy wynik nie powinien byc wyższy :( to trzeci dzien, a ja nie mam nawet skutków ubocznych po progesteronie :( to moj czwart crio transfer i zawsze był bol jak na @ plus piersi, a teraz nic :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mavi ja mialam zawste weryfikacje progesteronu,pierwsza robilam 7 dpt. i powinna byc powyzej 15 tak mi mowila pani w labo.Twoj 3dpt .jest 22 to juz jest bardzo wysoko.hmmm,pytanie jaki byl w dniu transferu? wiesz?Bierzesz duzo progesteronu wiec nie ma sie co dziwic.Mam nadzieje tylko,ze przy transferze byl odpowiednio wysoki ( 1,5-1,7 moje labo i nie tylko)bo w tym momencie trzeba sie norm trzymac,a potem to im wyzszy tym lepszy.
Tyle moge ci od siebie napisac.

reklama
Do góry