reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zależy od lekarza może. Oprocz wyniku miałaś jakieś dolegliwości w związku z podwyzszeniem? Bo jeśli podwyższona prl nie daje objawów to się ją zostawia w spokoju. Tym bardziej przy ivf gdzie dostajesz pakiet hormonów z zewnątrz.

U mnie podwyższenie było spowodowane guzem w przysadce mózgowej ktory mam, ale w sumie jakis objawów innych nie miałam. Niektore kliniki są moze bardziej restrykcyjne i wymagają uregulowania inne nie.

reklama
Ja juz po. W sumie to dzis za duzo to sie nie dowiedzialam bo mojego prof nie bylo i bylo zastepstwo. Moje jajca maja od 14 do 20 mm i endometrium 12 to jeszcze nie koniec w niedziele mam nastepna wizyte. Pytalam o moje prg i jeszcze nie mialam robione w niedziele bedzie.
To super a ile masz jajec ?

Dziewczyny czy któraś z Was miała moze weryfikacje po transferze? U mnie w klinice sie tego nie praktykuje, ale doktor kazał mi zrobic progesteron 3 dpt. Moj wynik to 22 i nie wiem czy jest ok czy nie powinien byc wyższy bo biorę spore dawki progesteronu 3x2 lutka dowcipnie, 2x2 podjęzykowa i 3x1 dupek. I nie wiem czy wynik nie powinien byc wyższy :( to trzeci dzien, a ja nie mam nawet skutków ubocznych po progesteronie :( to moj czwart crio transfer i zawsze był bol jak na @ plus piersi, a teraz nic :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mavi ja mialam zawste weryfikacje progesteronu,pierwsza robilam 7 dpt. i powinna byc powyzej 15 tak mi mowila pani w labo.Twoj 3dpt .jest 22 to juz jest bardzo wysoko.hmmm,pytanie jaki byl w dniu transferu? wiesz?Bierzesz duzo progesteronu wiec nie ma sie co dziwic.Mam nadzieje tylko,ze przy transferze byl odpowiednio wysoki ( 1,5-1,7 moje labo i nie tylko)bo w tym momencie trzeba sie norm trzymac,a potem to im wyzszy tym lepszy.
Tyle moge ci od siebie napisac.

reklama
Do góry