reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dobrych wieści!

MAJ

18: gosia321 - usg w czasie stymulacji
18: kajka*89 - ustalenie nowego planu
18: Hess - usg 3D

19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
19: madzionga - wizyta u gin prowadzącego ciaze
20: malutkikaczorek - wizyta przed crio
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe
21: Po40 - wizyta u ginekologa prowadzącego ciążę
23: Falka203 - wizyta pęcherzykowa
23: Agatek28 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
23: Megi - rozpiska stymulacji
23: Falka203 - wizyta serduszkowa w klinice
24: rybka - biopsja endometrium
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: butterfly - ustalenie nowego planu
25: Annemarie - wizyta przed histeroskopią
25: Natalia89 - betowanie
27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
30: koralik83 - betowanie
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Dziewczyny, skontrolujcie kalendarz! kogo i gdzie wpisać?

No to super :-) teraz bedzie tylko wiecej i mocniej :-) u mnie mąż już pod ręką czuje!!

Madzionga teraz u ciebie juz kwestia kilku dni jak poczujesz delikatne kopniaczki. Ja poczułam w 17t5d

Aniołkowa, mój maż poczuł pierwszego dnia - miał niesamowite szczescie - przyłozył rękę i Mała zareagowała :)

A Ty jak się czujesz. ? Leki coś pomogły. ? Jak sprawa wygląda.
Pozdrawiam serdecznie
Narazie mało pomagają dalej nic nie wiem dzisiaj mnie dr załamał powiedział ze moge w ciazy tramadol zażywać oni juz całkiem zgłupieli będę tak jeździć do szpitala na dwa trzy dni w miesiącu na zmianę leków zeby chociaż do 35 tyg wytrzymać
Jak nie zadziałają leki maja lekarze rozmawiać z nami o ryzyku dla mnie i dziecka przy operacji będę dziś prosić Boga zeby było cos lepiej

Mnie w ogóle nie ciągnie żeby poznać płeć. Myślałam że bede swirować z ciekawości a tu nic. Ja dla chłopca chcę Kacperek a dla dziewczynki Amelia ale jeszcze się mąż nie bardzo zgadza. Moja rodzina już mówi "jak tam dzisiaj Kacperek? " co mnie strasznie denerwuje bo nie wiadomo kto tam siedzi a po drugie mąż nie chce Kacper i potem im się będzie trudno przestawić jak zmienimy imiona
Moja córcia bedzie Amelia od początku mąż do brzuszka mówi po imieniu ❤️

ja też zazdroszczę tych wizyt i wymyślania imion i mdłości i wszystkich uroków związanych z ciążą...

Przy pierwszej procedurze dostałam 3 dniową morulę, tym razem 5 dniową blastulę. Wtedy dostałam okresu w 9 dpt. Dzisiaj mam 7 dpt i zaczynam świrować. Boję się tego 9 dnia... Jeśli zarodek się nie zagnieździł, to kiedy mogę dostać okresu zakładając, że moje cykle trwają ok. 28-31 dni?
Ja juz 6 dni po podaniu blastocysty miałam test pozytywny

Wizyta była...Opóźniona o godzinke a potem ja okupowałam gabinet godzine! na korytarzu to babki myślałam że mnie zjedzą jak wyszłam :) Maluszki sa nadal dwa :) Z formalnych rzeczy to kazał zrobić tarczycę bo miałam tsh przed invitro ponad 4 a nikt mi jej potem nie zbadał i jak bedzie cos nie tak iść do endo i do niego wrócić tak czy siak za 3 tygodnie i już zostanie ze mną. Morfologia - nigdy w życiu nie miałam tak idealnej :) żadnej strzałki w górę (H) żadnej w dół (L) :)Jedynie na te wyniki z krzepliwości mam brać acard setkę raz dziennie na wieczór. Maluch jeden jest mniejszy co mnie niepokoi ale lekarz powiedział, że 3 dni różnicy może być a jakie jest wasze zdanie? Nagrałam nawet serduszko mniejszego bobaska bo tylko jego zdążyłam :) ale wysłane M :) Ogólnie super szczęśliwa jestem i już chce następną wizytę i oby bylo dalej dobrze :) Na zdj poniżej usg z wielkoscią maluchów i serduszkiem
Będzie napewno dobrze

Mi w ciazy wchodza tylko truskawki (najlepiej koktajl, z bananem, mlekiem i chia), jablka i rosol. I koniec, reszte wciskam na sile. Juz mowilam i mezowi i dr, ze moglabym sie zahibernowac, bo wogole nic bym nie jadla...
Moze dziewczynka bo mam to samo truskaweczki koktajle jabłuszka rosołek

Dziewczyny, ratunku. 7 dpt 5dniowej bastuli. Właśnie odkryłam na wkładce czerwoną kroplę krwi. Jak zrobiłam siusiu i się podtarłam, to nie było nic, ale to raczej początek okresu prawda? Na implantację to już raczej za późno, bo to już właściwie 8 dpt... Dół brzucha boli delikatnie okresowo, żadnych skurczy, ukłuć ani nic :((((
Spokojnie Kochana bądź dobrej myśli to ma ogromny wpływ

reklama
Do góry