reklama
annemarie
Fanka BB :)
Nie odpowiem Ci.
wyslalas mu maila?
SMS. Czekam. Może do wieczora się ogarnie.wyslalas mu maila?
Ewunka
Fanka BB :)
No to dziś 14 dostałam w pysk . 4 dojrzałe komórki żadna się nie zaplodnila.
W poniedziałek powiedzą kiedy wizyta i zaczynam przygodę od nowa
W poniedziałek powiedzą kiedy wizyta i zaczynam przygodę od nowa
aniolkowa.mama
W oczekiwaniu na CUD
Jak tak was czytam to coraz bardziej wydaje mi sie, że u nas ta ciaza to CUD!! Mnie nikt nie badał progesteronu ani przed ani po transferze ani w ogóle zadnych badań krwi aż do 12tc. Progesteronu mi nie chcieli dać, bo ich zdaniem w niczym nie pomaga. W 12 tc wyszła mi anemia i nie dostałam zadnych leków, nie sprawdzają czy mam jakiekolwiek infekcje (sama sobie sprawdzam testem na bakterie, ktory oczywiscie nie wszystko wykrywa), nie sprawdzają szyjki ani nie robią testu na glukozę (chyba że cos w moczu wyjdzie nie tak, ale jeśli w rodzinie nie ma cukrzyków to nie robi sie glukozy). Wizyt miałam do tej pory kilka - średnio co 6-8 tygodni, pod koniec będę mieć co 3 tyg. Mocz miałam raz czy dwa sprawdzany. Dziwie sie, że nie zeswirowałam, bo jak tak pomyśle to ta moja ciąża jest traktowana jak coś tak naturalnie normalnego jakbym co roku to przechodziła.
Co do basenu to ja też sie troche obawiałam, ale chodze raz w tygodniu. Bardzo mi pomaga i ma naprawdę sporo plusów. W UK basen dla ciężarnych jest za darmo, żeby zachęcić kobiety do aktywności fizycznej. Pytałam kilka razy lekarzy i przy zachowaniu odpowiedniej higieny (dokładne umycie sie po basenie, ja do tego biore probiotyki, nie chodze boso na basenie tylko pływam w butach kąpielowych) basen jest bezpieczny. Nawet są prowadzone specjalne zajęcia dla ciężarnych w basenie, na ktore tez sie wybiorę.
Kąpiel też biore bardzo czesto, bo pomaga mi na jakiekolwiek bóle brzucha czy pleców, kąpie sie w soli morskiej, która relaksuje ciało. Jedynie uważam żeby woda nie była za gorąca.
Co do basenu to ja też sie troche obawiałam, ale chodze raz w tygodniu. Bardzo mi pomaga i ma naprawdę sporo plusów. W UK basen dla ciężarnych jest za darmo, żeby zachęcić kobiety do aktywności fizycznej. Pytałam kilka razy lekarzy i przy zachowaniu odpowiedniej higieny (dokładne umycie sie po basenie, ja do tego biore probiotyki, nie chodze boso na basenie tylko pływam w butach kąpielowych) basen jest bezpieczny. Nawet są prowadzone specjalne zajęcia dla ciężarnych w basenie, na ktore tez sie wybiorę.
Kąpiel też biore bardzo czesto, bo pomaga mi na jakiekolwiek bóle brzucha czy pleców, kąpie sie w soli morskiej, która relaksuje ciało. Jedynie uważam żeby woda nie była za gorąca.
reklama
aniolkowa.mama
W oczekiwaniu na CUD
Ewunka No co ty!! Nie tak miało byc :-( i co teraz?
Ewa fajnie, że wpadłaś do nas, bo zastanawiałam sie co u Ciebie. Przykro mi bardzo z powodu siostry :-((( dbaj o siebie i coreczke. A powiedz mi ty miałaś w końcu tą operacje czy jednak antybiotyk pomógł?
Ewa fajnie, że wpadłaś do nas, bo zastanawiałam sie co u Ciebie. Przykro mi bardzo z powodu siostry :-((( dbaj o siebie i coreczke. A powiedz mi ty miałaś w końcu tą operacje czy jednak antybiotyk pomógł?
Podziel się: