annemarie mam okres ale już inny skąpy i występuje co ok 35-40 dni. Wcześniej normalnie miałam miesiączkę co 26 dni.
Tak jak już pisałam lekarz twierdzi ze problem jest z zagnieżdżeniem/donoszeniem zarodka, a nie widzi problemu po stronie samych zarodków, tak jak pisze wyżej poddaliśmy się nawet badaniom PGN oraz NGD one również potwierdzają że z zarodkami było dobrze, więc idąc tym tropem nasze zarodki czy inne wyjdzie na to samo.
Monika
co to za lekarz,skad???,bo z tego co rozumiem to on jeden ma takie "optymistyczne " podejscie do sprawy.
Napisze Ci to jeszcze raz,bo mam wrazenie ,ze niekoniecznie chcesz zrozumiec.Twoje komorki jajowe maja 39 lat,od 20roku zycia zaczynaja sie starzec od 35 dochodzi do tego cala masa getetycznych chorob ,ktorych nie jest nikt w stanie zdjagnozowac.Dzieje sie to samo co u mnie,masz piekne komorki,zarodki a w macicy padaja.Nawet ,zakladajac wersje ,ze genetycznie sa ok (w co w zyciu nie wierze) sa po prostu za stare na to ,zeby cos z nich jeszcze bylo.To ,ze nie ma zagniezdzenia,nie ma absolutnie nic wspolnego ze skapym okresem,wartosci hormonow i grubosc endo musza sie zgadzac.Jakie jest twoje AMH ??? tego nie znalazlam.
Wiem,jak trudno pogodzic sie z rzeczywistoscia,ze nasz CZAS juz minal,ale na cale szczescie sa inne opcje,ktore daja nadzieje na dziecko.Masz mase badan ktore jasno wskazuja ,ze jestes zdrowa dla mnie to kolejny powod ,zeby wstac z kolan,zmienic kierunek myslenia i poszukac lekarza ,ktory bedzie chcial Wam naprawde pomoc,a nie skasowac i wpakowac w ogromne klopoty.Staram sie jak moge zmienic troche twoje podejscie do sprawy,Bardzobym chciala juz wkrotce uslyszec jakies optymistyczne wiesci ,troche nadzieji w twoim glosie.Wczoraj myslala,ze to szalenstwo co zrobilisscie,dzisiaj mysle ,czy sama bym sie tak daleko nie posunela.??? Nie wiem ,wiem jedno,ze gdyby przy pierwszej stymulacji lekarz by mi powiedzial ze mam jest "jajecznice na snadanie" bo to pomoze tez bym jadla.
Dzisiaj bym sie puknela w glowe .Bo wiem jak to funkcjonuje.I mysle ,ze Ty przez lata tez sie wiele nauczylas,
Agatek -naturals z wpadka