reklama
annemarie
Fanka BB :)
Najki ,adoptujemy komorki jajowe,zapladniaj armia mojego M. i czekaja az urosna do stadum blastocysty. 2 mam gwaranowane,jesli bedzie wiecej beda zamrazac.Mam 2 lata czasu ,zeby po nie wrocic,bo moze bede chciala jeszcze jedno dziecko,albo za pierwszym razem sie nam nie uda to mamy na krio transfery. W czechach jest zakaz adopcji zaplodnionych juz komorek,czyli albo oddamy je w celach naukowych ,zeby mogli na nich cwiczyc,albo robic kremy albo je po prostu wyleja do umywalki i tyle.Obydwie opcje sa straszne,ale na cos musielismy sie zdecydowac.Mam nadzieje,ze zadna nie bedzie konieczna,bo beda dwie piekne i to wystarczy nam do szczescia.
może komuś się przyda
Link do: ZAPROSZENIE DO PROGRAMU IN VITRO
Link do: ZAPROSZENIE DO PROGRAMU IN VITRO
annemarie
Najeczka,extra dla Ciebie:Teraz wszystko jasne:* Wybacz mam problemy z myśleniem z rana
Anne dla jasności - oczywiście, że nie będzie potrzeby, żeby je wylewać itd..obydwie się przyjmą i będą rosły razem z Tobą przez 9 miesięcy! Ściskam:*
Zapłodniona komórka jajowa dzieli się w II dobie hodowli (czyli kolejnego dnia od zaobserwowania zapłodnienia) na dwie, a potem cztery komórki. Na tym etapie komórkę jajową nazywamy już zarodkiem (embrionem).
W trzecim dniu hodowli embrion dzieli się dalej - posiada od 6 do 8 komórek, zwanych blastomerami.
W warunkach pozaustrojowych zarodek może przebywać jeszcze kolejne dwa-trzy dni. W tym czasie przekształca się w stadium blastocysty, czyli wielokrotnie podzielonej komórki.
To z naszego slownika
nie przejmuj sie ja tez mam problemy z mysleniem,jeszcze ciagle jade autem...
annemarie
Przy torbielach jest absolutny zakaz robienia stymulacji.Bo zaburzaja one prace jajnikow i oprocz tego przy stymulacji moga peknac i to ma juz bardzo oplakane efekty. Nie wiem,moze w Hiszpanii maja inne zdanie na ten temat.Dla mnie to nieodpowiedzialne.Po to sie robi kontrole cyst przed stymualcja ,zeby uniknac takiej sytuacji.
Ciagle mam nadzieje,ze to wszystko zle u Ewy zrozumialam.
Ciagle mam nadzieje,ze to wszystko zle u Ewy zrozumialam.
iga2421
Anne podziwiam wasza odwage a zarazem gratuluje decyzji. Jak mozesz myslec ze to moze nas nie interesowac??? Wszystkie w napieciu czekalysmy na twoja relacje!
teraz juz wszystko musi sie ulozyc i zycze wam dwoch slicznych szkrabow.
A moze i wiecej???
teraz juz wszystko musi sie ulozyc i zycze wam dwoch slicznych szkrabow.
A moze i wiecej???
reklama
Podziel się: