reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tez uważam, że jazdy daje ile ywaza/może. A ludzie zawsze będą gadać.
Kachna napewno! Myślę, że to najmilej wydawane pieniądze. Strasznie chciałabym też moc kompletowac rzeczy...
Głupia jestem, ale czasami przeglądam sklepy z ciuszkami, wózkami itp.

Mam pytanie. Zalatwialyscie może przed iv zaświadczenie od lekarza rodzinnego? O znieczulenie chodzi? Mialyscie jakiś problem z tym? Czy od reki ?

Ja tez nie potrzebowalam zadnego zaswiadczenia od lekarza rodzinego ale internista musial wystawic pozwolenie na ivf.

reklama
u mnie tez nie wymagano żadnego zaswiadczenia od rodzinengo. byłą rozmowa z anestezjologiem.

Martka, też zawsze miałam problem z pytaniem o "wage" ;)

a włąsnie dziewczyny, czy Wy na poczatku ciazy zauwazyłyście spadek wagi u siebie?

KAchna, jak się macie dzisiaj? pozdrwawiam Cię z kanapy Placuszku :))

Anika ja schudlam 3 kilo i to sie utrzymywalo przez pierwszy trymestr i dopiero potem zaczelam nabierac, nabierac, nabierac i nabierac ze wyszlo ponad 20 kilo;-) ;)

O to, to. Tylko, że nie pozwolenia na iv a znieczulenie.

Moze w roznych klinikach roznie na to mowia i ja badalam sie u internisty w klinice bo nasz lekarz rodzinny to znajomy moich rodzicow (ktorzy o niczym nie wiedza) i w zyciu bym do niego nie poszla. A w jakiej klinice jestes?

Moze w roznych klinikach roznie na to mowia i ja badalam sie u internisty w klinice bo nasz lekarz rodzinny to znajomy moich rodzicow (ktorzy o niczym nie wiedza) i w zyciu bym do niego nie poszla. A w jakiej klinice jestes?
W Szczecinie. Ale miałaś jakis problem z tym internista? Badania jakieś dodatkowe czy coś ??

Problemow nie mialam zadnych. Bada, osluchuje, przeprowadza wywiad na temat przebytych chorob, chorob w rodzinie itp. A co do badan to nusialam EKG zrobic wczesniej.

Hej właśnie wyszłam od lekarza poszłam dziś prywatnie skonsultować co to się ze mną stało . Wiec opowiadam mu moja historie
2 inseminacjie stymulowana fostipur 75 aż za dobrą reakcja na leki
Teraz do in vitro stymulowana fostipur 225 + menopour 75 reakcja zerowa! !!!! Mowie wiem wiem jestem po operacji rezerwa jajnikowa mi spadła ale nie tłumaczy to tego ze reakcji brak bo moje wyniki nie są złe.
No co on powiedział ponieważ 2 razy byłaś już stymulowana tym samym lekiem organizm mógł wytworzyć przeciwciała które nie pozwalają lekowi na pełnienie jego funkcji. ..... mówię że co ! Organizm ponieważ czuł się źle gdy pani go stymulowana wiec wytworzył przeciwciała które bronią się przed tym lekiem .Mówi jest to teoria nie zdarza się to często ale w Twoim przypadku na to wygląda. No wskakuj na fotel zobaczymy ...... cykl idzie swoim rytmem jakby w ogóle nie widział hormonów ma pani 2 mini jajeczka może coś z nich będzie proszę próbować w domu oj zaraz zaraz nic z tego nie będzie nie ma pani jajowodu do jajnika w którym są jajka No ku......
Zaleca pewnie pani dużo dodatkowych badań i zrobią inna kombinacjie leków. .....
Czasem też bywa tak ze to poprostu nie ten miesiąc i już organizm ma swoje widzi misie . Ręce mi opadły :szok:

reklama
To ja nie wiem moze u nas tak drogo czy co. My mieszkamy jakies 80km od Wa-wy. Za 200zl to sam medalik mozna bylo kupic. Czy to mozliwe zeby zloto tak poszlo do gory? No bo chyba to niemozliwe zeby niedzy warszawa a garwolinem taka roznica cenowa byla.

Do góry