reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

24magda09 gratuluje kochana!!!! Super! Ten rok należy do staraczek i teraz napewno wszystko bedzie dobrze

A ja dzisiaj miałam prenatalne. Pierwszy raz w zyciu miałam prenatalne! Wszystko jest w porządku, bąbelek jest zdrowy i bardzo aktywny!! Myslalam, że nigdy w zyciu sie nie doczekam tej chwili! Gapie sie na zdjęcie i płakać mi sie chce, że spełnia sie moje marzenie!! Tak bardzo nie mogę sie doczekać, aż maluszek bedzie z nami!
Aż się poryczalam że wzruszenia ! Aniolkowa, bardzo się cieszę :)

reklama
Magda gratulacje!
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego stresu o betę, przyrost, usg itd ☺
Jeżeli o protokoły chodzi to co klinika i pacjentka to obyczaj ☺

Hess mi w 13 tyg na prenatalnych w novum dr. Wegrzyn trafnie określił płeć. Ty tez będziesz miała w novum?

Aniolkowa.mama - a ja mam jutro prenatalne :) Widziałaś może płeć?

Hess wiem ze masz jutro. Będę trzymać kciuki!! W UK nie powiedzą płci przed 20tyg choć byś nie wiem jak prosiła. My nie bedziemy chcieli znać płci. Chcemy niespodziankę. 7 lat czekamy na dziecko, poczekam te kilka tygodni. Jest nam wszystko jedno byle było zdrowe. A pokoik i wózek bedzie unisex :biggrin2: ciuszki na początek tez, pózniej bedziemy dokupować różowe lub niebieskie :tak:

Dziewczyny pomocy dziś odebralismy badanie mojego M poniżej wynik pomozcie czy on się nadaje do in vitro

Ocena makroskopowa
Okres abstynencji 4 dni
Barwa prawidłowa
Czas uplynnienia 30 min norma< 60 min
Objętość 2.2 ml norma > = 1.5 ml
Lepkość prawidłowa
PH 8.3 norma >=7.2
Koncentracja plemników 2.9 mln/ml norma >=15mln/ml
Aglutynacja -
Ilość plemników w ejakulacie 6.4 mln norma >=39mln

Ruchliwość plemników
Ruch postępowy 45 norma > =32 %
Ruch nie postępowy 13
Ogólny % ruchliwych 58 norma >=40%
Brak ruchu 42

Morfologia plemników
Formy prawidłowe 4% norma > =4%
Uszkodzone główki 94
Uszkodzone szyjki/wstawki 59
Formy nieprawidłowe 96
Uszkodzone witki 32
Kropla cytoplazmy 2

MAR TEST IgG ( bezpośredni)
Plemniki ruchliwe z przyłączona granulka 4 [ norma < 50% - negatywny. >50% - pozytywny ]
Wynik testu negatywny

Oznaczenie il.aktywnych leukocytów ( Peroxydazo +)
Koncentracja aktywnych leukocytów 0.1 norma < 1 mln/ml
Koncentracja komórek okrągłych 0.5 norma < 5mln/ml

Może któraś z was wie czy będziemy musieli robić genetykę. Proszę pomozcie ;\

Nie jestem urologiem,ale nie ma w tych wynikach niczego co mogloby wskazywac na zle nasienie.
Co Wam lekarz powiedzial?
Skad ten pomysl z genetyka? nie ma twojej historii w naszej Grupie,czy to znaczy ,ze to pierwsze podejscie?

reklama
Do góry