U mnie to samoAgatek nie załamuj się, Ja i mój mąż przed ostatnim in vitro niczego nie przyjmowalismy, olalismy te wszystkie suplementy i się udało. A jak braliśmy te wszystkie maci,; salfaziny, orzechy, oleje itp. to się nie udawało. Pamiętam jak meczylam męża, że ma nie pić żadnego alkoholu to miał gorsze wyniki niż jak sobie popijal jakieś piwko i czasem coś mocniejszego.
reklama
Dziewczyny, jak to jest z rządowym i zapładnieniem wszystkich komórek. Bo można oficjalnie 6, ale słyszałam, że w niektórych przypadkach zapładniają wszystkie, np. przy wcześniejszych słabych odpowiedziach na stymulację.
Ostatnio trafiliśmy do innego doktorka i on powiedział, że nic się nie da z tym zrobić, że takie są zasady... ;/ I się trochę martwię, że może pierwszy raz wyhoduję ich troszkę więcej to mi ich nie zapłodnią
Ostatnio trafiliśmy do innego doktorka i on powiedział, że nic się nie da z tym zrobić, że takie są zasady... ;/ I się trochę martwię, że może pierwszy raz wyhoduję ich troszkę więcej to mi ich nie zapłodnią
Caroline_07
Zaciekawiona BB
Link do: ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Najzdrowszy kisiel świataCaroline możesz wrzucić tego linka na kisiel z siemienia lnianego? Ja bym chętnie skorzystała bo takie zwykle parzone mi nie przechodzi.
tylko ja zalewam mocno ciepłą wodą i dopiero wtedy gotuję - podobno tak jest lepiej, żeby jakieś dziwne rzeczy się z siemienia lnianego nie wydzielały i gotuję troszkę dłużej, bo u mnie po 3 minutach nie ma jeszcze konsystencji kisielu
najki
Fanka BB :)
Hessiaku a pamiętasz konkretnie, który koenzym? Markę znasz może?agatek28 - czuje się dobrze w ciąży, teraz mam tak mało objawów, aż mi głupie myśli po głowie chodzą i już się nie mogę doczekać wtorkowego usg by zobaczyć, że z Maleństwem jest wszystko ok.
Olej lniany pij 2 łyżki stołowe dziennie.
Ja używałam Koenzym Q10 300mg. Kupowałam go na allegro, bo taniej było.
Monia, ja w sumie nie wiem...
Kliniki raczej robią wszystko zgodnie z wytycznymi, żeby "nie podpaść" w MZ.
Już poszperałam I można, a nawet trzeba
"Liczba zapładnianych komórek jajowych zależy od wskazań medycznych zawartych w treści Programu. Niezależnie od źródła finansowania wcześniejszych zabiegów o postępowaniu w Programie decydują kryteria medyczne.
W jednym cyklu stymulowanego jajeczkowania można zapłodnić do sześciu komórek jajowych u pacjentek do ukończenia 35 roku życia. Natomiast po dwóch poprzednich nieudanych próbach zapłodnienia pozaustrojowego dopuszcza się możliwość zapłodnienia wszystkich komórek jajowych."
"Liczba zapładnianych komórek jajowych zależy od wskazań medycznych zawartych w treści Programu. Niezależnie od źródła finansowania wcześniejszych zabiegów o postępowaniu w Programie decydują kryteria medyczne.
W jednym cyklu stymulowanego jajeczkowania można zapłodnić do sześciu komórek jajowych u pacjentek do ukończenia 35 roku życia. Natomiast po dwóch poprzednich nieudanych próbach zapłodnienia pozaustrojowego dopuszcza się możliwość zapłodnienia wszystkich komórek jajowych."
Nikaaa
Szkoda, ze wczesniej do Was nie trafilam, eh... wczesniej bym zaczela z tym koenzymem. A teraz jestem w polowie stymulki, ale i tak kupie i bede brala.
Staram sie tez wody wiecej pic.
A kawe pijecie?
Kochana ja nie brałam nic oprócz kwasu foliowego, mąż też nic nie brał; ) A w ciazy jestem.
Hejka dziewczęta, ja jestem w trakcie ogarniania badań a ile się najeżdżę żeby trochę zaoszczędzić.. także nie wszystkie będą z jednego labu ale daję radę.. A Ty jak Megi masz już wszystkie?
Limonka beta na 100 % będzie taka jak powinna a nawet wyższa
Limonka beta na 100 % będzie taka jak powinna a nawet wyższa
NOVA-2016
Moniusia ja w rządowym miałam zapłodnionych 6 mimo że w punkcji wyszło 18 z czego 13 dojrzałych. Komórki niewykorzystane można zamrozić- my to zzrobiliśmy. Kosztuje ale w razie czego odpada kolejna stymulacja wiec to plus. Minus jest taki ze decyzję o zamrozeniu musisz podjąć w dniu punkcji nie wiedząc ile będzie blastocyst. W moim przypadku wyszło 5 wiec to mrozenie może okazać się zbędne.
reklama
Podziel się: