reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, jak to jest z rządowym i zapładnieniem wszystkich komórek. Bo można oficjalnie 6, ale słyszałam, że w niektórych przypadkach zapładniają wszystkie, np. przy wcześniejszych słabych odpowiedziach na stymulację.

Ostatnio trafiliśmy do innego doktorka i on powiedział, że nic się nie da z tym zrobić, że takie są zasady... ;/ I się trochę martwię, że może pierwszy raz wyhoduję ich troszkę więcej to mi ich nie zapłodnią :(

dopiero w trzecim cyklu, mają możliwość zapładniania wszystkich, tak właśnie było teraz z nami

reklama
Mnie to przeraża "te 6 zapłodnionych komórek" dla mnie to jakiś żart. Ja stresa mam że u mnie zapłodnią 6 a żaden się nie nada...

Laski co na przeziebienie w trakcie stymulki. czuję, ze chyba mnie "coś" bierze :/

Mnie to przeraża "te 6 zapłodnionych komórek" dla mnie to jakiś żart. Ja stresa mam że u mnie zapłodnią 6 a żaden się nie nada...

Laski co na przeziebienie w trakcie stymulki. czuję, ze chyba mnie "coś" bierze :/

Kochana ja też się o to martwilam. Zaplodnili mi wszystkie 6 ale 2 umarły odrazu . A przy trzecim transferze udało mi się z najslabszego zarodka. Najmniej rokujacy był a się silny utrzymał ! ;) więc kochana nawet jeden wystarczy. Byle waleczny !

Kochana ja też się o to martwilam. Zaplodnili mi wszystkie 6 ale 2 umarły odrazu . A przy trzecim transferze udało mi się z najslabszego zarodka. Najmniej rokujacy był a się silny utrzymał ! ;) więc kochana nawet jeden wystarczy. Byle waleczny !
No wiem, wiem ze wazne aby jeden. Aby tylko sie znalazl taki waleczny jak moj pierwszy zarodeczek. Zaczelam sie zastanawiac nad zamrozeniem jajeczek, bo poki co mam sporo, szkoda mi je niszczyc. Nast ewentualnym razem nie musialabym znowu sie kuc. Tylko jak to wyglada? Jedzie sie na sam transfer?? Chyba tez trzeba jakos zatrzymac owulacje? No i jak kwotowo??

No wiem, wiem ze wazne aby jeden. Aby tylko sie znalazl taki waleczny jak moj pierwszy zarodeczek. Zaczelam sie zastanawiac nad zamrozeniem jajeczek, bo poki co mam sporo, szkoda mi je niszczyc. Nast ewentualnym razem nie musialabym znowu sie kuc. Tylko jak to wyglada? Jedzie sie na sam transfer?? Chyba tez trzeba jakos zatrzymac owulacje? No i jak kwotowo??

Ja brałam od 2 dc estrofem i encorton i mniej więcej w 15 dc transfer ;) A kwotowo nie mam pojęcia bo ja miałam z refundacji. No i każda klinika ma swój cennik

Najki - teraz nie pamiętam, ale jak wrócę do domu to zerknę w zapiski i dam Ci znać.

Moniusia - u mnie było 2 x 6 komórek zapladnianych, a przy ostatnim podejściu mogli wszystkie zapładniać i tak zrobili.

reklama
W moim przypadku mnożenie jajeczek nie jest finansowane z programu. Koszt mnożenia to 2 tys. Mam wrażenie ze kliniki nie do końca trzymają się wytycznych programu i sprzedają swoje produkty. Jeszcze nie miałam transferu a wizyty ostatnio są płatne :-( Nigdy nie wiadomo ile i dlaczego skoro jesteśmy w programie MR.

Do góry