reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nova na 6 zapłodnionych 5 blastocyst to rewelacja rzadko sie to zdarza. Niejedna z nas byłaby mega szczęśliwa osiągając taki wynik. Zarodki które dotrwaly do 5 doby sa bardzo silne. Naprawdę nie masz sie czym martwić będzie bobas i moze jeszcze rodzeństwo.

reklama
Nova to twój wynik z sześciu zaplodnionych pięć blastocysd to jest bajka. My mieliśmy 13 zsplodnionych a 2 blastocysty. Półtora miesiąca szybko minie a potem ciąża jak nic.

Nova to macie tam minimum dwójkę dzieci :-p A co oznaczało stwierdzenie, ze w "badaniach nic nie wychodzi - tzn. nie ma plemników? a potem sa pojedyncze?

Chodzi o to, że wyniki bywały różne, a robiliśmy ich wiele. Raz nie wykryto plemników, innym razem pojedyncze, w najlepszym badaniu było 2 mln.

Nova nie martw się na zapas nie wiem czy czytałaś wczoraj jak pisałam ze mojemu M w badaniach wyszło 0,056mlm/ml i mamy już synka. Tak wiec nie jest nieraz tak źle jak się wydaje...

Cześć dziewczyny.
Ja dziś po punkcji - spoko było :) Najlepsza ta narkoza - nie mam pojęcia kiedy zasnęłam, ale chyba w połowie zdania - po prostu ciach i już... nie potrzebnie się bałam. Obudziłam się na łóżku.
Na sali byłam jeszcze z jedną super-fajną babeczką. Po obudzeniu fajnie się rozmawiało na takim pół-haju :) Panowie również się polubili. Po wszystkim poszliśmy razem na śniadoniobiad i wymarzoną od rana kawusię...
Efekt - 5 pobranych pęcherzyków... ciekawe ile będzie dojrzałych... echh to czekanie, można się wykończyć. Info może jutro, może w poniedziałek... aaaaaa

Chira, oczekiwanie jest najgorsze, ale miejmy nadzieję, ze najpóźniej najpóźniej poniedzialek będą dobre wieści :)

Nova, 5 blastocyst z 6? Wow! Będą z tego dzieci :))

Żaneta, niech @ szybko przychodzi!

Nova to tak jak u mojego M, tez pojedyncze w polu widzenia maksymalnie to chyba 5 albo 7 mln/ml pare razy tak się trafiło:-p ale to na 10lat chyba z 3 razy:-p Dobrze będzie, wielu osobom udaje się za pierwszym razem. U was wygląda to dobrze, wiec raczej będzie wszystko pięknie:-) Czekaj cierpliwie, na dobre rzeczy warto czekać:-p

reklama
Dzięki dziewczyny, dodajecie mi otuchy. Jedynie z Wami mogę na ten temat porozmawiać, bo trzymamy cały temat z mężem w tajemnicy.

Do góry