reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nova na 6 zapłodnionych 5 blastocyst to rewelacja rzadko sie to zdarza. Niejedna z nas byłaby mega szczęśliwa osiągając taki wynik. Zarodki które dotrwaly do 5 doby sa bardzo silne. Naprawdę nie masz sie czym martwić będzie bobas i moze jeszcze rodzeństwo.

reklama
Nova to twój wynik z sześciu zaplodnionych pięć blastocysd to jest bajka. My mieliśmy 13 zsplodnionych a 2 blastocysty. Półtora miesiąca szybko minie a potem ciąża jak nic.

Nova to macie tam minimum dwójkę dzieci :-p A co oznaczało stwierdzenie, ze w "badaniach nic nie wychodzi - tzn. nie ma plemników? a potem sa pojedyncze?

Chodzi o to, że wyniki bywały różne, a robiliśmy ich wiele. Raz nie wykryto plemników, innym razem pojedyncze, w najlepszym badaniu było 2 mln.

Nova nie martw się na zapas nie wiem czy czytałaś wczoraj jak pisałam ze mojemu M w badaniach wyszło 0,056mlm/ml i mamy już synka. Tak wiec nie jest nieraz tak źle jak się wydaje...

Cześć dziewczyny.
Ja dziś po punkcji - spoko było :) Najlepsza ta narkoza - nie mam pojęcia kiedy zasnęłam, ale chyba w połowie zdania - po prostu ciach i już... nie potrzebnie się bałam. Obudziłam się na łóżku.
Na sali byłam jeszcze z jedną super-fajną babeczką. Po obudzeniu fajnie się rozmawiało na takim pół-haju :) Panowie również się polubili. Po wszystkim poszliśmy razem na śniadoniobiad i wymarzoną od rana kawusię...
Efekt - 5 pobranych pęcherzyków... ciekawe ile będzie dojrzałych... echh to czekanie, można się wykończyć. Info może jutro, może w poniedziałek... aaaaaa

Chira, oczekiwanie jest najgorsze, ale miejmy nadzieję, ze najpóźniej najpóźniej poniedzialek będą dobre wieści :)

Nova, 5 blastocyst z 6? Wow! Będą z tego dzieci :))

Żaneta, niech @ szybko przychodzi!

Nova to tak jak u mojego M, tez pojedyncze w polu widzenia maksymalnie to chyba 5 albo 7 mln/ml pare razy tak się trafiło:-p ale to na 10lat chyba z 3 razy:-p Dobrze będzie, wielu osobom udaje się za pierwszym razem. U was wygląda to dobrze, wiec raczej będzie wszystko pięknie:-) Czekaj cierpliwie, na dobre rzeczy warto czekać:-p

reklama
Dzięki dziewczyny, dodajecie mi otuchy. Jedynie z Wami mogę na ten temat porozmawiać, bo trzymamy cały temat z mężem w tajemnicy.

Do góry