reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Martka leci leci. Najgorszy jest czas oczekiwania od transferu do testu, później od testu do serca. A jak już serce usłyszysz to leci jak nie wiem. Ja jutro zaczynam 12 tydzien . Ale według dzisiejszego usg jutro zaczynam 13 . Synuś jest o tydzień większy. Od główki do pupki ma 5 i pół cm . A z nogami to już byk;p
Kochana mój synuś z 13 tyg okazał się córeczka w 20 tyg :-)

reklama
Monia będzie dobrze...kumasz? :*
chira już od dziś zaciskam kciuki za piękne jajca!:)
Nikaaa cudownie! marzy mi się juniorek...kopia tatusia :) super, że maluch zdrowy i pięknie rośnie :) a Ty jak się czujesz? w porząsiu?
Hess znam to cholerstwo...oby Ci szybko odpuściło :*
ilka dokładnie to nie wiem...czekam na telefon z kliniki z info, że mogę zacząć. Jeszcze wczoraj myślałam, że luty-marzec, ale dziś kilka dziewczyn z innego forum, które czytam, pisało że dzwonili do nich już dziś. Więc liczę, że na dniach. Z resztą nie wykluczone, że jutro znów zadzwonię do nich sama spytać...siedzę jak na szpilkach kurde :unsure:
Jakby zadzwonili, to ruszę jakoś równo z Tobą, bo @ przewiduję na koniec stycznia, od 2dc ovulastan no i dalej zobaczymy :)
inka na pewno i na Twoje szczęście przyjdzie pora! super, że histero wyszła ok :) opiszesz mi pokrótce jak to wyglądało? szykuję się na nią w lutym

Edenlayn wysłałam mężowi lina do Twojego wózka i bardzo mu się podoba, Ja już obczailam W którym sklepie go mają na stanie i w sobotę chcemy go obejrzeć jako nr 1. Powiedz mi tylko czy potrzebne są adaptery do fotelików bo Pani w sklepie powiedziała, że nie ale jakoś bez przekonania i czy można założyć same foteliki bez spacerówki?
Dziewczyny nie chcę wyjść na jakąś upierdliwa babę ale czy Wy naprawdę chcecie chodzić na spacery z fotelikami? One dopiero to są nieprzewiewne a w dodatku bardzo niezdrowe do maluchów jeżeli chodzi o kręgosłup na dłuższą metę. Ja to bym się bała. Wiem, że jedno to nie dwoje ale gondole są przewiewne i jest dużo miejsca a w takim foteliku ograniczone ruchy no i jeszcze ta ewentualna folia-pokrowiec na wierzch to dodatkowa kapsuła. Ja bym wolała gondole i ewentualnie zastanowiłabym się nad zostawianiem wózka gdzieś na klatce do chwili kiedy Np M pomoże go wtargać. Ale to tylko moje zdanie :-) Trzymajcie się mamuśki

Tola i jeszcze pytanko do Ciebie...a propos tej ureaplasmy, czy jak jej tam..
Można to wykryć tylko robiąc wymaz? Kurka, ja mam takie problemy z pęcherzem...robię badania i niby wszystko OK...

Najki, pytanie do Toli było, ale... ja robilam posiew na pakiet infekcyjny: ureaplasme, myco i chlamydie . Koszt około 190zł. I mnie wyszła urea, kuracja antybiotyków i było dobrze.

Monia będzie dobrze...kumasz? :*
chira już od dziś zaciskam kciuki za piękne jajca!:)
Nikaaa cudownie! marzy mi się juniorek...kopia tatusia :) super, że maluch zdrowy i pięknie rośnie :) a Ty jak się czujesz? w porząsiu?
Hess znam to cholerstwo...oby Ci szybko odpuściło :*
ilka dokładnie to nie wiem...czekam na telefon z kliniki z info, że mogę zacząć. Jeszcze wczoraj myślałam, że luty-marzec, ale dziś kilka dziewczyn z innego forum, które czytam, pisało że dzwonili do nich już dziś. Więc liczę, że na dniach. Z resztą nie wykluczone, że jutro znów zadzwonię do nich sama spytać...siedzę jak na szpilkach kurde :unsure:
Jakby zadzwonili, to ruszę jakoś równo z Tobą, bo @ przewiduję na koniec stycznia, od 2dc ovulastan no i dalej zobaczymy :)
inka na pewno i na Twoje szczęście przyjdzie pora! super, że histero wyszła ok :) opiszesz mi pokrótce jak to wyglądało? szykuję się na nią w lutym

Poprzednie dwie histeroskopie mialam pod narkoza wiec nic nie wiedziałam, dziś w provicie tylko dali jakąś tabletkę ktora powinna trochę zmulic ale chyba nie zadziałała. Bardzo to nie przyjemne, bolesne. Wprowadzają taka długa cienka rurkę z kamerą i wlewaja wodę. Masakra, teraz plamie ale tak podobno może być. Zdziwiłam sie ze nie ma anestezjologia na sali ale tak podobno tam sie to zawsze odbywa. A ty gdzie robisz i kiedy ?

Bety72 też wolałabym mieć gondoli ale niestety porządne wózki bliźniacze są astronomiczne drogie i nie stać mnie na wszystko a dzieci we fotelikach czy gondolkach pojezdzą do pól roku. Łatwiej mi będzie wyjść z domu mając je we fotelikach czy to na spacer czy pojechać gdzieś z nimi autem. Niestety nie będę miała gdzie trzymać wózka na klatce a mąż wraca późno z pracy i do tego czasu mógłby go ktoś po prostu ukraść więc chcąc nie chcąc będę musiała wtargac najpierw dzieci we fotelikach a potem wrócić po wózek.

reklama
Dzięki inka :) w lutym, w klinice która ma umowę z NFZ więc za free.
Znieczulenie podobno miejscowe, 3h wcześniej mam nie jeść i przygotować się jak do zwykłego badania ginekologicznego..
boję się trochę :huh:

Mam pytanie czy którejś z Was facet łykał L-karnitynę przed stymulacją? jak tak to jakiejś konkretnej firmy? albo wiecie jaka jest zalecana dawka? bo przeglądam te kapsuły i są tak różne...od 300mg w kapsułce do 1200 :oo:
I to samo a propos koenzymu Q10 (jeśli już pytałam to sorki za powtórkę) jakiejś konkretnej marki?

Do góry