Ewa651
Fanka BB :)
Bedzie dobrze a gdzie będziesz podchodzić do ivfEwa gratulacje!!
U mnie to bedzie pierwsze podejscie Juz sie nie moge doczekac Juz odliczam dni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bedzie dobrze a gdzie będziesz podchodzić do ivfEwa gratulacje!!
U mnie to bedzie pierwsze podejscie Juz sie nie moge doczekac Juz odliczam dni
Wiesz ja to nie rozróżniam tych badań - wstyd ale nie znam.się ;-) po poronieniu robiłam PPJ test przesiewowy (ANA1), p/c p.kardiolipinie IgG, IgM oraz Homocysteina p/c p.antygenom łożyskaBetty,robiliscie kiedys badania genetyczne?
Skopiowane heheheHess gratulacje:-) lec na usg już serduszko powinno być:-):-)
Fusun dobre dobre:-) IVF jednak jest metodą leczenia
moniusia żeby każdy dzieć rodził się z instrukcją obsługi przyczepioną na szyi. Już nas gadzina zdominowała, zasypia tylko na rączkach... buuu i nie mamy pojęcia co teraz??
Emi ty nadal w dwupaku? monotematyczna jesteś Co do kupek to ja zrobiłam swój własny reaserch:
Zielone kupki - jasno zielne - nie strawność, wirusik, lub nietolerancja bialka mleka krowiego(wtedy tylko mieszanki na receptę - bo mm to mleko krowie modyfikowane, ale sa imleka kozie itp... Czasem od witamin K i D tez zielone kupki są przez oleje w których są rozpuszczone wiatminy.
Kupka ciemno zielona - może byc strawiona krew to już duzy problem..
Strzelające kupki, odparzające dupcie - nie tolerancja laktozy - podaje się laktazę, bo laktoza jest w mleku z piersi i w każdym mleku. Odpada mm, chociaż sa mleka z niska zawartością laktozy...Mleko z piersi tez będzie odpadac, ale po 3 miesiącu mija.
Kupka biała - niewydolność wątroby, trzustki itp...
Kupka ze sluzem - no i tutaj jest róznica pomiędzy sluzowatymi kupkami a sluzem w kupie. Sluz wtedy gdy widać ewidentnie jakby białkojajka takie gluty, a nie chodzi o ogólną konzystencje. Sluzowate kupki mogabyc gdy dziecie się bardzo ślini, ma katar bo sluz nie jest trawiony tylko wydalany. No i przy kp kupki mogą być sluzowate. Sluz w kupie to już poważny problem do pediatry...
Biegunka u dzieci - ogólnie na kp ilość stolców może być ogromna powinna być koloru musztardowego, z białymi grudkami zwarzonego mleka. Po każdym karmieniu, a jest ich 10, dzieć będzie robił kupkę, potem się unormuje i może być jedna kupka na pare dni bo mleko z piersi jest prawie 100% przyswajalne...Czyli duuuzo kupna kp jest ok, biegunka jest wtedy gdy kupa wsiąka w pieluszkę..
No i krew w kupce..:-( jak jest brazowa to przetrawiona krew z sutka, ale jak jest czerwona to jest krwawienie z jelit - no i tutaj pediatra.. niteczki czerwonej krwi to często objaw alergii(mleko krowie)
Co do alergii rzecz jasna sa tez objawy skórne, ale nie zawsze musza być:-)
dalej warto się zapoznać z terminem dyschezja niemowleca i kolka, żeby nie faszerować dziecia lekami typu ( espumisan, bobotic...) A no i jak sa kolki a jest nietolerancja laktozy to wybierac leki bez laktozy typu dicoflor jeżeli potrzeba probiotyku. No i jeszcze jednokolki mogabyc powodowane nietolerancja laktozy, wtedy espumisan nie za bardzo pomoze.
No po porodzie natkniecie się na niespodzianki typu smólka - czarna kupka, no i moczany gdy nerki rusza pełna parą - wygląda jak mocz zabarwiony krwią..
Emina weź ją nakarm czymś ostrym to odrazu dziewczę zmieni zdanie :-)Skopiowane hehehe
No pierw tyle lat zeby ją w brzuchu zainstalować teraz wyleźć nie chce.
Skurczy mi tylko brakuje - rozwarcie jest czopa nie ma
Wiesz ja to nie rozróżniam tych badań - wstyd ale nie znam.się ;-) po poronieniu robiłam PPJ test przesiewowy (ANA1), p/c p.kardiolipinie IgG, IgM oraz Homocysteina p/c p.antygenom łożyska
Anne ja mam teraz 3 mrozaki i jak się nie uda to daje sobie spokój bo mam już Anielkę. Fajnie by było gdyby miała rodzeństwo ale ze względu na nasz ha ha podeszły wiek dam sobie na luz. Czas pokaże a może zdarzy się cud a po Hess widać, że warto wierzyć :-) zobaczymyNie,to nie ma z genetyka nic wspolnego,zastanowcie sie czy jest to jakas opcja dla Was.Tym bardziej ,ze w naszym wieku produkujemy juz i tak w wiekszosci "szrot".Ja jestem taka,ze wole wiedziec co we mnie siedzi.Pozbylam sie zludzen ,ze jakims cudem sie uda,bo jak sie uda to grozi mi i tak za kazdym razem poronienie.Wiec dzialamy teraz z innej strony,mam nadzieje ,ze skutecznej