reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pytanie mam odnośnie TSH. Otóż zrobiłam właśnie i u mnie jest takie. N ie powinno być wyższe. Kiedyś czytałam że optymalne przy staraniach powinno być 1,5.

TSHTSH0,602µIU/ml0,2804,300N

anika może transfer będziesz miała na moje urodziny:-p wtedy będę przesyłać fluidki szczęścia... Z jednej strony późniejszy transfer to lepsza opcja odpoczniesz unormujesz się psychicznie i fizycznie. Przed tobą ostatnie święta bez dziecka, zobaczysz:-p Popatrz na mają historie i ja nie miałam aż tylu silnych ludzi:-p Jeszcze parka będzie :-p

Magda to nie tak, że nie możesz mieć efektów ubocznych leków. Jasne że mogą być, senność, uderzenia gorąca, bezsenność itp.. Wszystko z czym mają do czynienia panie przechodzące menopauzę - bo po to te leki są. Z doświadczenia też wiem, że bardzo przeżywamy "stymulacje" i często skupiamy się na sobie. Coś co normalnie byś zaniedbała, teraz się nad sobą rozczulasz:-p Cycki do przodu, nie koncentruj się tak na samym wyciszaniu, przed tobą jeszcze właściwa stymulacja. Tam będzie ciekawie, czy brzuch boli normalnie? czy nie normalnie? czy oocyty rosną? :-D Wyluzuj bo zwariujesz zanim transfer będziesz mieć:-p No chyba że bierzesz jakieś leki i mogą wchodzić w reakcje z gonapeptylem.

Dziewczyny mam schizo... jest po 9 a ja nie czuje ruchow.. dodam ze sa u mnie bardzo regularne odkad tylko sie zaczely. Powinnam juz byc po 3 seriach kopniakow... czekac? Panikowac? Juz nawet zjadlam drugie sniadanie zeby pobudzic Mała i nic... jest szansa ze zmienila pozycje i moge jej nie czuc? :( nie chce dzwonić do N i siac paniki...nie wiem co robic; (

moniusia u mnie zdarzyła tylko mama:-( Mój dziadek zmarł jeszcze przed moim ślubem, ojciec na doktoracie. A miedzy czasie babcia się rozchorowała i od 8 lat nie wróciła....Ja byłam bardzo mocno związana z dziadkami bo z nimi mieszkałam.U mojego M rodzice zmarli bardzo wcześnie, przed nimi dziadkowie. On to w ogóle jest sierota... Teraz człowiek się pyta o to jaki się urodził, kiedy itp.. jakim dzieckiem był. U mnie mama jeszcze jest, a u niego nie ma kogo pytać:-( Wbrew wszystkiemu nie jest to takie niezwykłe się nie wyrobić:-p staramy się o dzieci dużo później niż nasi rodzice, a oni nie są takimi silnymi jednostkami jak nasi dziadkowie, chowani na wsiowym pomidorku :-p

No to faktycznie Twój niema kolorowo, przykre to bardzo..... Wczoraj jak odpisywałam Ci na tego posta zadzwoniła do mnie moja mama, że musi się położyć w szpitalu, bo złe zdjęcie jej wyszło płuc.. strasznie chorowała ostatnio.. aż się przeraziłam, bo o tym akurat pisałyśmy... Dzisiaj może będzie coś wiadomo..

zjedz cos słodkiego po ok. godzinie pojawia się ruchy. A jak nie to jedz na ktg i dla świętego spokoju zrób badanie. U mnie np. powoli zmieniały się pory wariowania i teraz wariuje tylko w nocy i na wieczór a w dzień śpi :-p

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Mój dzidziuś waży 268g, lekarz nam pokazał że to jednak dziewczynka :-) termin porodu przyspieszył mi się na 01.04. Kolejna wizyta 26 listopada, najki proszę zapisz.

W poniedziałek mam genetyczne ale to u innego lekarza. Mam nadzieję że będzie wszystko ok, ciekawa jestem czy potwierdzi dziewczynkę.

No to Stacy masz 2 dni po mnie hihi bo ja mam wedug om 30.03.16 :-D
Moje dzieciatka tydzien temu wazyly corcia 297 i a syncio 317. Wiec i waga prawie podobna :-D

Kate no to chyba dobrze ze jeszcze siedzi syncio u mamy ? Widocznie mu tam najlepiej i nie spieszno :p Moze do Andrzejek czeka :-D:-D.

Niebajko ja bym jeszcze poczekala z godz /dwie. To sa jeszcze malenkie dzieciatka i czas moze sie wydluzac i pare godzin miec roznicy, no i tak jak piszesz mogla zmienic pozycje bo jeszcze ma miejsce. A moze taka jakas aura bo ja od 2 tyg tez czulam poznym wieczorami ruchy a wczoraj nic.. Rano jak wstalam tez dziwna cisza . A teraz szaleja. Lecz jednak jesli bardzo sie nie pokoisz to zadzwon. I nawet gdy ktos pomysli ze swirujesz to pomysl Ze to Ty jestes matka i wolisz sie upewnic co z Twoim malenstwem a innych totalnie olej.

moniusia lol to czekamy na informacje... żeby wszystko było dobrze.

stacy baba:-) no to gites:-)

Eden fajnie ze jest ciaza donoszona, ale boje się ze będzie wywoływana:-( albo cc. Z drugiej strony już nie wiem czego się boje...Jeszcze żołądek mi dokucza okropnie od wczoraj, i niewyspana jestem i w bardzo złym humorze :crazy:

reklama
Magda to nie tak, że nie możesz mieć efektów ubocznych leków. Jasne że mogą być, senność, uderzenia gorąca, bezsenność itp.. Wszystko z czym mają do czynienia panie przechodzące menopauzę - bo po to te leki są. Z doświadczenia też wiem, że bardzo przeżywamy "stymulacje" i często skupiamy się na sobie. Coś co normalnie byś zaniedbała, teraz się nad sobą rozczulasz:-p Cycki do przodu, nie koncentruj się tak na samym wyciszaniu, przed tobą jeszcze właściwa stymulacja. Tam będzie ciekawie, czy brzuch boli normalnie? czy nie normalnie? czy oocyty rosną? :-D Wyluzuj bo zwariujesz zanim transfer będziesz mieć:-p No chyba że bierzesz jakieś leki i mogą wchodzić w reakcje z gonapeptylem.

dziękuję za te wszystkie słowa. to jest moje 4 ivf i ja już nie świruję i nie rozczulam się nad sobą, mam to za sobą, a zapytałam o gonapeptyl bo ten lek przyjmuję po raz pierwszy. nie biorę nic poza antykami i kwasem foliowym. w trakcie stymulacji zawsze czułam się dobrze i mam nadzieję że i tym razem tak będzie:-)

Dziewczyny mam schizo... jest po 9 a ja nie czuje ruchow.. dodam ze sa u mnie bardzo regularne odkad tylko sie zaczely. Powinnam juz byc po 3 seriach kopniakow... czekac? Panikowac? Juz nawet zjadlam drugie sniadanie zeby pobudzic Mała i nic... jest szansa ze zmienila pozycje i moge jej nie czuc? :( nie chce dzwonić do N i siac paniki...nie wiem co robic; (

Niebajko myślę kochana że mała poprostu dłużej pospała. w końcu pogoda skłania do tego. ale wiadomo, że się niepokoich więc moze faktycznie pojedź do lekarza i poproś o ktg. w jakim celu masz się stersować. przytulam ciepło

Do góry