reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja też miałam mieć ostatnio scratching ale teraz to już nie wiem czy będę miała bo zapomniałam zapytać. Jednak jak kazał mi brać estrofem, acard i encorton od 4dc i zgłosić się 11 - 13 dc to chyba nie będzie scratchingu. Boje się, bo to ostatnie podejście

reklama
Z tego, co piszecie, to transfer powinien być w tym samym cyklu, co scratching. Więc u mnie jedna wielka d....:( Rozumiem, że leki przygotowujące do transferu też zaczyna się brać na początku cyklu, a ponieważ ja jestem w 10 dc to nie mam najmniejszych szans w tym momencie na criotransfer...

Nie koniecznie w tym samym cyklu. Ja miałam mieć w poprzedzającym ale pęcherzyk nie pękł i miałam mieć po @ i wtedy transfer ale okazało się, że zlutenizował się i dupa. Także teraz już chyba zapomniał o tym i będę miała kroi po tabketkach bez scratchingu

źródło Ustawa o in vitro i wybór nowego marszałka. Gorący dzień w Sejmie - Wiadomości

11:10 Ustawa dopuszcza zapłodnienie maksymalnie sześciu komórek jajowych. Zezwala na dawstwo zarodków, zabrania zaś ich tworzenia w celach innych niż pozaustrojowe zapłodnienie. Uchwalone przez Sejm przepisy zakazują preimplantacyjnej diagnostyki genetycznej w celu wyboru cech fenotypowych, w tym płci dziecka, chyba, że wybór taki pozwoli uniknąć ciężkiej, nieuleczalnej choroby. Ustawa zakazuje niszczenia zarodków zdolnych do prawidłowego rozwoju - grozić będzie za to kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.

11:09 W myśl ustawy, której projekt przygotował resort zdrowia, z procedury in vitro będą mogły korzystać osoby w związkach małżeńskich oraz osoby we wspólnym pożyciu, potwierdzonym zgodnym oświadczeniem. Leczenie niepłodności tą metodą będzie mogło być podejmowane po wyczerpaniu innych metod leczenia, prowadzonych przez co najmniej 12 miesięcy

11:07 Wcześniej posłowie odrzucili wszystkie poprawki oraz wnioski mniejszości, zmierzające m.in. do wprowadzenia możliwości stosowania in vitro wyłącznie przez małżeństwa, ograniczające liczbę zapładnianych komórek jajowych i wprowadzające przepisy karne za tworzenie zarodków poza organizmem kobiety.

Riposta Palikota na wypowiedz pani Wrobel...usmialam sie jak norka:-D:-D:-D:-D

Janusz Palikot (RP) ripostował, że te wypowiedzi dowodzą, że obowiązkowe lekcje logiki trzeba wprowadzić nie tylko w szkołach, ale też w parlamencie. "Pani poseł, jeżeli zarodek jest osobą według pani logiki, to znaczy, że plemnik jest też osobą. Przecież jak się plemnik połączy z komórką jajową, z tego na pewno będzie zarodek. A jeżeli plemnik jest osobą, to znaczy, że jeżeli mój organizm wyprodukował plemnik wskutek tego, że zjadłem kiełbasę, to ta kiełbasa też jest osobą. To jest pani rozumowanie" - mówił, zwracając się do Wróbel.

Czytaj więcej na Sejm uchwalił ustawę o in vitro - fakty.interia.pl

GizaS, dzięki za info. Wynika z tego, że mój scratching był wykonany za wcześnie, chociaż mam nadzieję, że lekarz wiedział, co robi :) Mam jakieś takie odczucie, że w Inviccie, gdzie się leczę, pewne sprawy wypadają zupełnie przypadkowo, a nie jako efekt jakiegoś palnowego działania:confused: Lekarz, który robił histo i scratching to był mój prowadzący, ale w ogóle mnie chyba nie skojarzył, jak się potem zorientowałam...

reklama
Do góry