reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane, oto kalendarz, wydłużył się troszkę, lipiec będzie intensywny :D

CZERWIEC

25: Madziulka - spotkanie z maluszkiem na USG
26: Hess - wysoka beta
26: Niebajka - druga wysoka beta i weryfikacja
29: Inga Po - wizyta kontrolna i badania
30: Hess - druga jeszcze większa beta + wizyta kontrolna
30: UdaSie - przygotowanie do transferu

LIPIEC

01: Tola32: wizyta u drugiego immunologa
02: Emenems i Stefan - usg genetyczne
06/08: UdaSie - udany criotransfer
10: najki - wizyta przedstymulacyjna
14: Daria - wizyta kontrolna przed crio
14: Sykatynka - wizyta kontrolna
15: Szkrabek - usg połówkowe
20: Daria - udany transfer
22: Najki - punkcja
22: Sykatynka - usg prenatalne
27: Najki - udany transfer

Stacy - stymulacja i udany transfer
Bety72 - udany criotransfer
Annemarie - udany criotransfer
Inga Po - punkcja i udany transfer

reklama
madlen_k ja tez mialam teraz hisero i scratchin endometrium z tym ze w 18dc , teraz dostane miesiaczki i podchodze do crio transferu..myslalam ze tak musi byc?? czytajac w necie dziewczyny pisaly ze histero i scratching robi sie cykl przed transferem a teraz to juz niewiem>????

a odnosnie ustawy super ze jest :) ale wynika z niego ze z in vitro moga korzystac tylko małżenstwa czy cos przeoczylam????

Dziewczyny ja nie mogę z tymi lekarzami z Lux Medu... Byłam właśnie u pierwszego lepszego po skierowania na badania które zleciła mi prowadząca. Na początku lekarz zrobił na mnie super wrażenie bo bez narzekania wziął karteczkę od boryczko i wystawił skierowanie na wszystkie plus na usg piersi... Bylo to miłe zaskoczenie bo z reguły trzeba się prosić... No ale potem stwierdziłam że zapytam go o mój bolacy od wczoraj brzuch (mam takie ciagniecie w dole brzucha, napięcie, trzyma mnie od wczoraj) no i pytam, a on na to: w normalnej ciąży to normalne, ale jak jest w ciąży po in vitro to ja nie wiem.... Zamurowalo mnie...

sykatynka - chciało by się powiedzieć coś w rodzaju : "rasista", ale tutaj trzeba by było nowe słowo utworzyć. Beznadzieja. A prowadząca z Lux Medu? Czy z Zofii, a w Lux tylko skierowania brałaś? Bo to i tak cud, że od tak dostałaś.

Dziś miałam sen, że się nie udał transfer :(

Ja też, choć w ciąży nie jestem. Tylko endo i dietetyk są ok. No może 1 gin, ale tylko dlatego, że sam z siebie dał mi skierowanie na usg piersi. Reszta jest straszna.

A Ci lekarze z Invicty to gdzieś indziej jeszcze pracują?

sykatynka - aż mi mowę odjęło... beznadzieja - jak można tak kobiecie w ciąży powiedzieć!!! I to jeszcze usłyszeć coś takiego od lekarza!!! Masakra! MA-SA-KRA!!! W jakim my kraju żyjemy??? Aż się wierzyć nie chce, że taka ciemnota, nawet w tak zwanej "elicie" intelektualnej się kryje! Zachód to się z nas śmieje - średniowiecze.
Ja na Twoim miejscu bym to zgłodiła do kierownictwa. Prywatne przychodnie są przeczulone w takich sprawach - ja po kazdej wizycie w Medicoverze dostaję mailem ankietę do wypełnienia. I bez skrupułów bym tam nabazgrała co myślę o takich komentarzach podczas wizyty. Szczególnie, że kobieta w ciąży jest tym bardziej wyczulona i wrażliwa.

No się zbulwersowałam normalnie!

reklama
A mnie sie wydaje ze lekarz chyba nie miał nic złego na mysli - to my jedtesmy troche przewrażliwione i wsztstko odbieramy jak atak.
Spokojnie

Do góry