reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bety Twoja historia napawa mnie optymistycznie, bo z podpisu na dolę widzę, że doczekałaś się Anielki i walczysz dalej.
Jeśli mi się powiedzie i będzie mi dane pierwsze dzieciątko, chciałabym walczyć dalej, moje marzenie to sztuk 3 :)

reklama
hederka - nawet gdybyś zrobiła test z pierwszego moczu to jest mała szansa, abyś coś zauważyła, więc nie stresuj się! Prawdę powie Ci tylko badanie krwi i trzymam kciuki do czwartku! Zrób też po 2 dniach drugą betę, aby widzieć przyrost :)

apapl13 - dziękuję!
Próbowałam porozmawiać z moją przyjaciółką o tym co mnie spotkało, ale ona tego nie rozumie do końca, ciąża z przypadku, wszystko u niej prawidłowo się rozwijało, zero stresu, zdrowa dziewczyna jej się urodziła. Próbowała pomóc, ale chyba sama nie wie jak ze mną rozwiać. Wy tutaj rozumiecie, przechodzicie przez to samo, dlatego lepiej mi się czyta Wasze posty i już się trochę uspokoiłam. Jak zacznę znowu panikować, liczę na Waszą pomoc;-)

hederka oczywiście, ze za wcześnie bo sikańce - oszukańce wychodzą dopiero później:-p no to masz o kogo wracać w razie co, ładnie jajców naprodukowałaś, więc tym bardziej pięknie. A nie masz w obrazie PCO?

GizaS ja się czuje az za dobrze i to mnie martwi, moja mama z M mówią, żebym ciążówki kupiła JUŻ bo brzuch mi tak wywaliło że szkoda gadać, ale to strasznie wcześnie?? powiedziałam, ze kupie ale po prenatalnych jak wszystko będzie dobrze. W następny pon mam wizytę zwykłe usg, ale najchętniej poleciałabym dzisiaj już, bo lęki mam że serduszko już nie bije. A potem w 12tyg prenatalne będą i kolejne studium strachu, jakoś nie potrafię się cieszyć, jeszcze tyle może się zdarzyć....ale nie mamy na to najmniejszego wpływu. Pocieszam się ze jeszcze 3tyg do magicznego terminu, ale nie działa...

dziewczyny powiedzcie mi kiedy najlepjej zrobic te badania w ktorym dniu cyklu?:)
TSH (zawsze bylo wnormie kolo 1,4 ale badane półtora roku temu dokladnie wiec chce dlapewnosci powtrorzyc:)
PROLAKTYNA

Daria - tarczycowe badania możesz zrobić w dowolnym dniu cyklu, ważne, żeby było rano na czczo. Wtedy wynik nie będzie "zakłamany" - tak mi w labo mówili. Co do prolaktyny - jeżeli lekarz nie zaleca w odpowiednim dniu, też robi się w dowolnym (z samego rana) Ja raz miałam robione w 21 dc innym razem zaraz po okresie..

Daria - u mnie tez z prolaktyna w dowolnym momencie cyklu i nawet nie na czczo... W Polsce kazali mi robic na czczo w pierwszych 5 dniach cyklu i rezultat taki ze w Polsce mialalm mega podzyzszaona rok brakalm leki ale moj rodzinny tutaj stwierdził ze prolaktyna jest zdradliwa i skacze od wszystkiego nawet od stresu. Wiec zalecił kontrole poziomu przez miesiac co pare dni i okazało sie ze mam w normie po odstawieniu lekow.... Wiec moja rada, jedenastce badanie nie daje pełnego obrazu.... Do dzis robie raz na dwa tygodnie krew i jest ok... Leki odstawiłam e pazdzierniku bo mialalm straszne skutki uboczne :/

A propos plamień .... właśnie miałam plamienie , na razie poleguję .....
trzymam się na razie według zaleceń lekarza bez paniki .....

A jak u Ciebie Ola Szy? już dobrze?

Kate tak mi się wydawało , że jesteśmy ten sam fach - ja oprócz analityki medycznej też jestem chemik ale nigdy nie pracujący .
Co do badań to TSH tylko rano i na czczo - po południu wynik będzie zaniżony .
Prolaktyna dzień cyklu ma mniejsze znaczenie ale też tylko rano i tylko na czczo - po południu następuje fizjologiczny wyrzut prolaktyny .

reklama
OlaSzy trzymam kciuki by wszystko się dobrze skończyło... odpoczywaj i bądź dobrej myśli, na pewno wszystko będzie ok! :tak:

Calineczkaa - rozumiem strach Twój. Trzymam kciuki za badania, ale jestem przekonana, że jest wszystko dobrze z dzidzią! :-)

hederka - witamy na forum! :-)

Do góry