reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

OlaSzy ja biore 300mg dopochwowo i 300mg podjęzykowej luteiny, może jednak to prg?. Badałaś TSH po zajściu w ciąże, bo ciąża strasznie napędza tarczyce i może leki trzeba zwiększyć? Najważniejsze czy było ciałko żółte bo jak było to jest duża szansa ze się wszystko ułoży:-) co do bety byleby nie spadała bo na tak wysokim poziomie to ona potrzebuje czasem i 4-5 dni żeby się podwoić.

edit: raczej powiedzieliby Ci jak by był pusty, więc zakładam ze było ciałko żółte.

Ostatnia edycja:
reklama
Ola u mnie zarodek i serduszko pokazalo sie w rownym 6 tyg 1 dniu dwa dni wczesniej na usg byl tylko pecherzyk i lekarze juz krecili nosem. Lutka dowcipna przy krwawieniach nie ma sensu bo wszystko bedzie wyplywac.

A na piwrwszym usg w szpitalu nikt nie dopatrzyl sie drugiego pecherzyka i to tego z Hania tylko ten pusty nie wiem co za lekarze pracuja. I czlowieka tylko stresuja .

Ola a co masz na wyniku z usg napisane ? Mi doraznie odrazu podali 4 duphastony na raz on jest lepszy od lutki w takich sytuacjach. Ja tam jestem Ola dobrej mysli bo tez to przeszlam. Zrob sobie usg za jakies 2 3 dni i zibaczysz ze wszystko bedzie jak nalezy.

Lilka - dziękuję! Duphaston mam brać 2 razy dziennie po 1 tabletce (nie zmieniając przy tym luteiny), wczoraj tylko miałam wziąć 3 tabletki na raz.
Wiem, że zamartwiam się jak głupia, ale rozumiecie to prawda? Zbyt długo i ciężko się walczy o pozytywny wynik testu ciążowego, by później jakieś krwawienie zabrało nam nasze szczęście i radość. Dzisiaj odpoczywam, staram się nie myśleć o najgorszym. Poczytam sobie książkę, a wieczorem udzielę korepetycji z matematyki..

OlaSzy - no kurde! Jasne ze kazda z nas rozumie twój stres!
Ja swego czasu po IUI balalm sie robic siku i cisnac pęcherz, siedziałam i czekalam az samo poleci bo sie balalm ze jak bapne brzuch to zaszkodzi...
The point is ze przerabia sie kazdy scenariusz w głowie i nie da sie ukryć ze głownie te czarne.... Ja , i cała reszta babek, ciebie doskonale rozumiemy?!

Bety72 - no tuż tuż.
Poki co sobie sprzątam dom, u mnie juz lato wiec sprzątam w ogrodku itp...:) u nas nie ma por przejściowych wiec jest 27 stopni ale ba rzece jeszcze lód :) wiec musze wygrzebać letnie ciuchy bo ostro daje słońce a to dopiero 11.30. Najgorzej o 15 jest.

Ola- z matmy?!! Matko.... Mi by sie przydały :)musisz byc mega mózgiem

Lilka - dziękuję! Duphaston mam brać 2 razy dziennie po 1 tabletce (nie zmieniając przy tym luteiny), wczoraj tylko miałam wziąć 3 tabletki na raz.
Wiem, że zamartwiam się jak głupia, ale rozumiecie to prawda? Zbyt długo i ciężko się walczy o pozytywny wynik testu ciążowego, by później jakieś krwawienie zabrało nam nasze szczęście i radość. Dzisiaj odpoczywam, staram się nie myśleć o najgorszym. Poczytam sobie książkę, a wieczorem udzielę korepetycji z matematyki..

Trzymam kciuki za 24.04 &&&&&&&&&&&&

reklama
Lilka - tak mi zalecili lekarze ze szpitala, czekam cały czas na telefon z Gamety, żeby potwierdzić to - może dr Połać mi podniesie dawkę, zobaczymy.. nadal mam plamienia. są takie wręcz brązowe.. aż się boję chodzić do łazienki..

Emenems - czy mózg? I don't think so ;) Na politechnice dotrwałam tylko do inż i uciekłam na uniwersytet ekonomiczny :) Ale matematykę zawsze bardzo lubiłam i jak tylko miałam więcej czasu w ciągu dnia to dawałam korepetycje. Zawsze to dodatkowy budżet - biorąc pod uwagę, że w lutym skończyłam umowę z poprzednim pracodawcą i jako freelancer tworzę jakieś tam informacje prasowe czy artykuły na blog, to zawsze te 10 - 15 h w tygodniu korepetycji daje mi świeżą dawkę gotówki ;-) poza tym, moi uczniowie lubią do mnie przychodzić i nawet jak proponuję godzinę dłużej, żeby np. dokończyć dział to jeszcze nigdy nie spotkałam się z odmową :) chociaż w szkole nie mogłabym pracować - z jedną osobą spoko, ale więcej.. tragedia..

Bety72 - dziękuję! mam nadzieje, że 24.04 dowiem się więcej i będą na mnie czekać wyłącznie dobre informacje..

Do góry