reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
mój mąż przez całą drogę do szpitala prosił mnie, żebym nie płakała, bo w domu byłam pewna, że poroniłam.. milion myśli, strach i ból w sercu.

Naprawdę nie jestem w stanie tego zrozumieć.. ciężko nam zajść w ciążę, ciężko nam ją utrzymać.. dlaczego tak się dzieje? mam takiego doła, że szkoda gadać.

OlaSzy to jeszcze nic nie znaczy dziewczyny lądowały na IP z krwawieniami i teraz mają dzieci. Jak dobrze policzyłam to 5tydz4dz, a ciałko żółte było? jakie masz cykle czasem w dniu @ występują delikatne krwawienia...Jaka jest dawka prg, może za niska? może to krwiaczek po punkcji się oczyścił, najlepiej to gadać z lekarzem z kliniki bo oni wiedzą czego się spodziewać. A bierzesz acard albo clexane? bo od tego krwawienia mogą być? Poza tym jak to kasik pisała jest ok.10% kobiet które plamią przez cala ciąże i jest to normalne.

Ola Szy spokojnie to jeszcze nic nie znaczy ja też miałam plamienia i wszystko ok , ale wiem jak to stresuje. Może to termin Twojej miesiączki , która miałaby być ? doktorek powiedział ,że czasami kobieta leży w krwi a z ciążą ok , więc głowa do góry :-) nie stresuj kropka....

OlaSzy i jeszcze jedno bo nie wiem czy wiesz, to pisze: na serduszko jeszcze za wcześnie i to ze go nie ma to normalne:tak:.

Ola a bylo widac zarodek czy tylko pecherzyk ? A cialko zolte bylo ? Ja przy becie 10000 widzialam zarodek i serduszko i tez trafilam z krwotokiem do szpitala powodem byl pusty pecherzyk ktory przestal sie rozwijac. Tyle ze ja krwawilam jakies 30 min . Jak podali uderzeniowe dawki progestronu to zaniklo. Trzymam kciuki za kropka pamietaj ze to jeszcze bardzo wczesna ciaza i nie wszystko widac na tym etapie. Najwazniejszy spokoj bo stres nie pomaga .

kate - wiem, że za wcześnie i nawet nie liczyłam na to, że je zobaczę. Gdybym miała dostać okres to byłby on ch** wie kiedy, jak mam być szczera. raz był po 23 dniach, innym razem po 40/50. Ostatni okres miałam 9.03. Ani acardu ani clexine nie biorę. Do tej pory tylko estrofem, 400 mg luteiny (podzielone na rano i wieczór dopochwowo) plus euthyrox na tarczycę. W szpitalu zalecili mi jeszcze branie duphastonu..

Zdaję sobie sprawę, że krwawienia mogą się pojawić, ale u mnie towarzyszą z tym bardzo mocne bóle krzyża i podbrzusza. Wiem też, że co 10 ciąża kończy się poronieniem we wczesnym stadium, a dużo kobiet nawet nie jest świadoma tego, że była w ciąży.. Dlatego staram się pocieszać, ale zaraz wraca moja pesymistyczna strona przypominająca o wszystkich złych rzeczach tego świata.. Wczoraj też lekarz kazał zrobić betę i za dwa dni, żeby zobaczyć czy nadal przyrasta. To był 20 dpt jak dobrze liczę i ok. 8500 mIU/ml

reklama
Lilka, lekarz mówił, że widać tylko pęcherzyk ciążowy. Nic o ciałku żółtym. A może byłam tak poddenerwowana, że tego nie usłyszałam. Podczas USG modliłam się, żeby był pęcherzyk i mówiłam sobie "będzie dobrze, nie płacz"..

Do góry