reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

cześć dziewczyny zaczynam walkę od następnego cyklu doktorek chciał długi protokół ale powiedziałam że teraz mam urlop i najlepiej by było iść krótkim bo mam wolne i mało stresu .kolejna informacja zapłaciłam za gonal 900 tylko 470zł :)

reklama
Atena74 jestem kosmetyczką i radziłabym Ci nie robić depilacji laserowej. Przerwa przed stymulacją musi minimum 4 tygodnie wynosić. Promienie lasera mogą mieć negatywny wpływ na pęcherzyki, choć wcale nie muszą, Ale ja bym nie robila na Twoim miejscu.

Udało mi się dzisiaj rano dodzwonić do Invicty i odwołać dzisiejszą wizytę bo oczywiście @ nie przyszła. Czuję jednak, że zbliża się wielkimi krokami więc najpóźniej jutro powinna już być. Pytałam panią w rejestracji do której mogę oddać krew na estradiol i progesteron, żeby na 19-tą na wizycie były wyniki (zawsze 2 godziny przed ale z racji późnej godziny wolałam się upewnić) a pani mi mówi, że do 8 rano :szok: Oczywiście się zdziwiłam i zapytałam czy jest pani pewna bo zawsze było 2 godziny przed a pani na to, że w takim razie 3 godziny przed ;-):-D Takie zorientowane są panie w rejestracji ;-) Zaniosłam mocz na posiew ale badanie trwa 48 h więc i tak na jutro na wizytę nie będę miała wyniku :-( No cóż, nie ma co gdybać, zobaczymy co powie doktorek. Może @ nie przyjdzie do jutra to już na pewno cykl będzie trzeba odczekać bo się nie wyrobię przed zamknięciem labo.​

Kasik, mi zawsze mówią, że 3 godz wcześniej. Ale panie, które odbierają tel są czasami niepoważne i za każdym razem rejestrują mnie na wizytę prywatną i potem mam problem w rejestracji. Może dostaniesz @ dziś pod wieczór i uda Ci się jechać w czwartek na wizytę bo wtedy już będziesz miała wyniki z posiewu:) A przecież możesz jechać na wizytę w 2dc

Dziewczyny ja mam teraz do zrobienia badania okresowe do pracy - mocz, krew itd. Czy to, że biorę luteinę, nie będzie miało wpływu na mocz? Co prawda chcę zacząć robić we wtorek, no ale luteina jeszcze będzie w organizmie. Nie wiem czy z tydzień odczekać, czy mogę od razu po odstawieniu - tak narazie zakładam, że odstawię, chociaż wolałabym że by się udało

A mnie sie okres zatrzymal :( albo to bylo tylko plamienie a wizyta jutro!!! Masakra jakas:( A tak z innej beczki czy ktoras z Was liczy koszty lekow? Bo chcialabym wiedziec- ide z programu na in vitro- jakie koszty lekow mnie czekaja. Mam nadzieje ze widac roznice z lekami refundowanymi.

Anulla mój doktorek nie przyjmuje w czwartki a nie chcę iść do innego :-( Mam też wizytę umówioną na piątek ale z niej zrezygnuję bo boję się zaczynać tak późno, że będzie problem z terminem punkcji czy ewentualnego transferu do 25 lipca. Wychodziłoby na styk a wiadomo jak przewrotny potrafi być organizm. Teoretycznie mogliby mi wówczas zrobić transfer w 3-ciej dobie ale co mrożeniem zarodków? W programie mrożą tylko blastocysty a jak labo będzie nieczynne to kto mi je zamrozi? To bardzo optymistyczny wariant bo jeszcze nigdy nie miałam mrozaczków :zawstydzona/y: Wydaje mi się, że lutka nie powinna mieć wpływu na badanie moczu ale może się mylę. Nawet nie myśl, że odstawisz leki, przecież tym razem się udało :tak::tak::tak:

gos1512 leki refundowane muszą być sprzedawane po stałej cenie, różnica wynika z tego czy ktoś ma refundację czy nie.
Cetrotide 0,25 mg - 50% 65,57zł
Gonal-f, 900j.m. (IU)/1,5 ml (66μg/1,5ml) --ryczałt 463,15zł
Gonal-f, 300 j.m. (IU)/0,5 ml (22 g/0,5 ml) -- ryczał 172,46zł
Gonal-f, 75 j.m. (IU) (5,5 μg) - ryczałt 57,06zł
Puregon, 300 j.m. -- ryczałt 48,85zł
Puregon, 600 j.m. -- ryczałt 59,18zł
Elonva,100 μg - ryczałt 513,87zł
Elonva, 150 μg - ryczałt 513,87zł
Menopur, 1200 j.m.FSH + 1200 j.m. LH - ryczałt 397,65zł
Menopur, 600 j.m. FSH+ 600 j.m. LH - ryczałt 195,26zł
Fostimon, 75 j.m. - ryczałt 3,20zł

Gonapeptyl - ryczałt 3,2zł.

Ostatnia edycja:
Kasik, no tak Twój dr nie przyjmuje w czwartki - zapomniałam:) Rzeczywiście do 25 lipca z punkcją i transferem może być różnie. Także trzymam kciuki żebyś dostała jak najszybciej @ i jutro miała wizytę. Mogłabyś poćwiczyć trochę, ale nie radzę biegać w ten upał bo wylewu można dostać. Także tylko prace domowe;-). Mam nadzieję, że wyrobisz się ze wszystkim i już na początku sierpnia będzie wiadomo, że jesteś w ciąży:-)

gos1512 - ja tylko mogę powiedzieć, że wydałam 6tys na leki. Ale nie miałam refundowanych i mam nadzieję, że nie będę miała kolejnej stymulacji. Pewnie jak coś to wydałabym połowę tej ceny, może troszkę więcej - zależy od tego jakbym teraz reagowała na leki.

reklama
dziewczyny nad moją rodziną chyba jest jakieś złe fatum :( w sobotę urodził się mój chrześniak dzisiaj okazało się że nie dość że ma wysoką żółtaczkę jakąś bakterię to prawdopodobnie ma jedną nerkę :( mało tego na początku ta ciąża była bliżniacza :/ nie mam już sił do płaczu a za niedługo potrzebuję dużo spokoju !

Do góry