reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dorota- to też są moje ulubione maluchy:) co do wyników to ja myślę tak jak dziewczyny, że musisz poczekać do konsultacji z genetykiem. Baba pewnie nie wie, że umówiłaś się z lekarzem że odbierzesz... Wiesz procedury, procedury:)

Dziewczyny dzięki Lilia, kiki i cała reszta. Ja wczoraj znów naczekałam się na wizytę jak głupia od 18 a przyjęta zostałam po 21 więc wróciłam do domu przed 23 i padłam. Lekarka twierdzi, że wszystko ok. Dziwi ją, że mam takie dobre wyniki morfologi przy moich wymiotach. Szyjka 37mm i obustronnie zamknięta. No i stan na wczorajszy dzień: dwóch synów:)

Kiki- jak wpadniecie znów do mnie to możemy spotkać się w każdej chwili bo na razie to ja się nie szlajam nigdzie...

Ana_bella- ja przy ostatnim crio używałam lek homeopatyczny Bryophyllum. Poczytaj sobie może na necie. To jest wyciąg roślinny i polecany jest właśnie na skurcze. Poleciła mi go dziewczyna, która miała takie skurcze jak ja i brała ten lek i udało jej się. Mnie też się udało i jeszcze jednej dziewczynie, która równoległe ze mną to stosowała. Nie wiem czy to pomogło czy coś innego ale poczytaj bo jest to lek polecany jako przeciwdziałający wczesnym poronieniom wywołanym skurczami. Nie wiem gdzie mieszkasz bo kropelki dostępne są w Niemczech. Ja najpierw odkupiłam od tej dziewczyny to co jej zostało a potem przez koleżankę sprowadziłam kolejne opakowanie. Kosztowało mnie ok 80zł AAlLe starcza na długo. Jakby co to ja mam praktycznie całe to drugie opakowanie...

reklama
lilia, też słyszałam że len mielony traci swoje właściwości, ja mam zamiar robić sobie tradycyjny, wszystko chyba już wypiję by pomogło . 17 lat temu piłam, więc i teraz się zmuszę. Dobry pomysł z tym młynkiem.

kikifish, dzięki za pamięć, u mnie na razie zastój, czekam na wyniki kariotypów, będą we wtorek, jak będzie ok to w lipcu umawiam się do gina i wg @ stymulkę zacznę w drugiej połowie lipca. Wasza szansa na pewno nie ucieknie, rozumiem że teraz musisz popracować, a nuż się uda zamienić ją na pełen etap, a wtedy z L4 nie będzie problemu, przez ten czas możesz zainwestować w siebie, jakaś suplementacja itp...Trzymam kciuki by czas szybko Ci minął i by kolejne podejście szczęśliwie się skończyło :tak:

ana_bella, co do encortonu to pamiętaj by go nie odstawiać z dnia na dzień, zmniejszaj dawki stopniowo.
Przemyśl sobie dobrze, może faktycznie nowa klinika, nowe spojrzenie coś pomoże, a może umów się do innego lekarza na wizytę informacyjną, jakby to on widział, może zaleci jakieś badania. Robiłaś immunologię, wirusologię, genetykę ??

zula, cudna wiadomość, i może dwóch chłopaków !! Nic mi innego nie pozostaje jak czekać cierpliwie na wyniki do wtorku, zaklinam wszystko by były dobre.

Ewelina,br, Anulla28, powodzenia dziewczyny, dajcie znać jak minęła wizyta.

CZERWIEC
14: Ewelina.br - pierwsze USG
14: Anulla28 - wizyta przed udanym crio

16: ana_bella - wysoka beta
16: anuszka - udany crio-transfer
16: solostar29 - wizyta przed udanym crio
17: Asita - spotkanie z maluszkiem
17: dorotav - wniki kariotypów ?? może w końcu się uda !!
18: ana_bella - wysoka beta dla kliniki

18: Olusia - wyczekana wizyta, pozytywnie zakończona !!
18: Infinity - wizyta u genetyka + kontrola maleństwa
20: montana 8 - wysoka beta !!
20: genna - wizyta z podglądaniem fasolki
23: kasik36 - wizyta u immunologa

24: Hope84 - kolejne spotkanie z maleństwem (bad.prenatalne)

ja dopiero wróciłam z kliniki, oczywiście sierota ze mnie, bo załatwiłam nie tak jak chciałam:( No więc mam następną wizytę 23.06, ale będę musiała ją przełożyć na 24.06, no i miałam pamiętać, żeby tylko nie ustalać wizyty na 23.06 i wyszło jak zawsze. No ale opóźnienie 1 dnia chyba nie zrobi różnicy. W sumie, to może lepiej, bo musiałabym wyjechać o 5 rano, żeby zrobić badania i odbyć wizytę u lekarza:szok:. Dr chciała dać mi viagrę:sorry2: na endo, ale jak jej powiedziałam jakie miałam poprzednio, to narazie się wstrzymała. Zobaczymy po następnej wizycie. I dostałam acesan - podobno to samo co acard. - nie znam się, wy pewnie będziecie wiedziały:) No i planowany transfer na 28.06. Tylko ciekawi mnie dlaczego w sobotę, jak poprzednio lekarz mówił, że mrozaczki są we wtorek i czwartek. Dowiem się dokładnie na następnej wizycie:)

Hey dziewczyny kiedyś któraś z was w rzuciła na forum co się dzieje po transferze z zarodkiem 2-3 dobowym, w którym dniu się implantuje itp.. pamiętacie może na której stronie to jest, lub może któraś może to wrzucić jeszcze raz. . Z góry bardzo dziękuję ;-)

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli

2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

wpis z zakwalifikowanych..

Hej Dziewczyny,
Dzisiaj jestem wlasnie swiezutko po drugim podejściu do in vitro. Pobrali mi 6 komórek z czego 3 zaskoczyly ale jedna wolno się dzieli. Dwie dzisiaj przetransferowali a trzecia czeka na lepszy rozwój i jak będzie ok to mrozimy. W pierwszym podejściu bylo slabiej. Pobrali 9 z czego 6 bylo dojrzalych, zaskoczyly 4 ale wszystkie wolno się dzielily. 2 podali, 2 zostaly do obserwacji ale nic z tego nie wyszlo. Teraz czekają mnie drugie najdluzsze dwa tygodnie w życiu...
Pozdrawia!

Anulla28, ja biorę zamiast acardu aspifox, jest o połowę tańszy a działanie to samo. :-)

butterflysunrise, trzymam kciuki za udany transfer i za małego leniuszka by pojechał na zimowe wakacje :tak:
kiedy testujesz ?

CZERWIEC
16: anuszka - udany crio-transfer
16: solostar29 - wizyta przed udanym crio
17: Asita - spotkanie z maluszkiem
17: dorotav - wniki kariotypów ?? może w końcu się uda !!
18: ana_bella - wysoka beta dla kliniki

18: Olusia - wyczekana wizyta, pozytywnie zakończona !!
18: Infinity - wizyta u genetyka + kontrola maleństwa
20: montana 8 - wysoka beta !!
20: genna - wizyta z podglądaniem fasolki
23: kasik36 - wizyta u immunologa

24: Anulla28 - kontrola przed crio
24: Hope84 - kolejne spotkanie z maleństwem (bad.prenatalne)
27:
butterflysunrise - wysoka beta
28: Anulla28 - udany crio-transfer

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Ja juz wczotaj pisałam że dopadly mnie plamienia i trwały wczoraj cały dzień i dzisiaj, tylko że były one w miare delikatne i brazowe ale jakos po poludniu polecialy mi dosłownie dwie czerwnoe kropki tak jakby krwi, wiec wziełam meza i ok,18tej pojchalismu na IP . Zrobili mi usg z maluszkim wszystko ok przez 3dni urósł 3mm i ma teraz 1,8cm :) Zadnych krwaiakow nie ma, a prawdopodobnie plamienia sa gdzies z pochwy bo jest tam jakies podraznienie czy cos. Ale niestety zostawili mnie w szpitalu, wiec do poniedziałku bede sobie lezec i czekac na ponowne usg. Dostaje zastrzyki z progesteronu, pobrali mi krew i zroia wszystkie badania. Ech a taki miałbyć [rzyjemny weekend w domu :/ Ale najwazniejsze ze maluch ma sie dobrze :)

reklama
Bziumelka, bardzo dobrze że pojechałaś, widać że się Wami zaopiekowali, maluszek silny, ładnie rośnie, więc na pewno wszystko będzie dobrze. :-)

Do góry