reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Genna, beta pięknie rośnie, oszczędzaj się i nie denerwuj, masz maluszka pod sercem :-) a co gin powiedział o prg ? będziesz musiała do niego wrócić.

dorota nie denerwuj się ze nie podali ci wyników kariotypów, nie mogą , ja miałam tak samo, dopiero o konkretnej godzinie był lekarz i wtedy zadzwoniłam i połączyli i dopiero ona mi przekazała wyniki!!! wiec nie stresuj się proszę !!!! a potem i tak pojechałam po wyniki aż do Łodzi o nie wysyłali pocztą.
powiedział ze dlatego ze odstawiłam lutke podjęzykowo, a sama ją dołożyłam bo nikt mi nie kazał sprawdzać PR , więc dorzucę co mam i tyle, kazał się nie denerwować no ale to mój stacjonarny gin on zawsze ma luzik :p

reklama
Genna piękny przyrost, nie dziwię się że lekarz też zadowolony bo nie ma się do czego przyczepić :tak: A z PRG to mi pewnie coś zostanie z Luteiny dopochwowej ale będę wiedziała ile dokładnie dopiero po wizycie w środę - jakby było potrzebne to służę ;-)

Dorota - z tymi wynikami to pewnie jest tak jak u mnie z genetycznymi że tylko lekarz może je Tobie przekazać ... i nie martwiłabym się że to coś oznacza - to wg. mnie standard :tak:

infinit dziękuję bardzo :) jak coś pójde przecież do zwykłego lekarza po receptę, ale jak zadzwonię do mojego gina to pojade do szpitala i tez mi przepisze ale w tej chwili wyjechał z miasta, dlatego tak ostrożnie

genna, Infinity - dzięki dziewczyny, ja wiem, że mi wyników nie podadzą przez telefon, zdenerwowana jestem tym, że z lekarzem umawialiśmy się, że jak wyniki będą gotowe to mogę je spokojnie odebrać. Odbieram wyniki z opisem bez wizyty u lekarza. A kobieta z którą dzisiaj rozmawiałam powiedziała że mam się skontaktować z lekarzem we wtorek bo wtedy jest w pracy. Wniosek mi się sam nasunął, że coś jest nie tak.

CZERWIEC

14: Ewelina.br - pierwsze USG
14: Anulla28 - wizyta przed udanym crio
16: ana_bella - wysoka beta
16: anuszka - udany crio-transfer
16: solostar29 - wizyta przed udanym crio
17: Asita - spotkanie z maluszkiem
17: dorotav - wniki kariotypów ?? może w końcu się uda !!
18: ana_bella - wysoka beta dla kliniki

18: Olusia - wyczekana wizyta, pozytywnie zakończona !!
18: Infinity - wizyta u genetyka + kontrola maleństwa
20: montana 8 - wysoka beta !!
20: genna - wizyta z podglądaniem fasolki
23: kasik36 - wizyta u immunologa

24: Hope84 - kolejne spotkanie z maleństwem (bad.prenatalne)

Ostatnia edycja:
dorotav dzieki za wpisanie mnie do listy :tak: na pewno wyniki sa dobre

ana_bella przykro mi.. wiem co czujesz...:-(

Genna gratuluje... teraz tylko cieszysz sie z ciazy :-)

AniaSK przykro mi ze az tyle zarodkow chorych mialas... ale jak to mozliwe? to wychodzi na to ze ktores z was ma w sobie zle geny? no bo jak to mozliwe ze az tyle zarodkow chora?:-(

Bziumelka na pewno wszystko jest dobrze, odpoczywaj i lez duzo...:-)

Quinnie przykro mi ze @ przyszla...

AniaSK a czy robilas juz kariotyp ? Wiesz ja mam tez 40 lat i statystyki na ryzyko ZD, ktore mi podano dla 40tki to 1/100 czyli 1% oraz 1/60 dla pozostalych trisomii, nie wiem czy to mozliwe,ze mialabys az takiego okropnego pecha, ze az tyle zarodkow z jednego inv mialo anomalie?

Olusia, nie robiłam badań genetycznych. Te trisomie które wychodzą są z tych prostych. Wiek ma tu ogromne znaczenie(kończę w tym roku 41 lat). W obu rodzinach brak wad genetycznych. Lekarz mówi że wielu kobietom przecież nie udaje się zajść w ciąże in vitro i może to wynikac właśnie z chorych zarodków(podkreślam że może) lub też dochodzi do wczesnych poronień(również z podobnych powodów). Mam jeszcze jedno podejście w ramach programu rządowego. Może zmienię klinikę i badanie pdg zarodków zrobię w 5ej dobie(podobno wtedy do badania pobiera się płyn nie bezpośrednio z zarodka tylko z tego z czego potem powstaje łożysko. W obu punkacjach miałam po jednym zdrowym zarodku ale potem obumierały(co może mieć związek z uszkodzeniem przy pgd. Na razie myślę intensywnie i dochodzę do siebie po przestymulowaniu.

reklama
Do góry