reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
cześć dziewczyny,
podczytuję Was wytrwale i okazało się że w pełni mogę dołączyć do Was. na wczorajszej wizycie zapadła decyzja o in vitro. dr powiedział Pani będzie długa kobietka więc rozumiem, że chodzi o ten długi protokół. ja poprostu nic nie zapamiętałam, tyle tylko wiem, że od 1 grudnia tabl anty i ok 14 dc wizyta i dopiero dalsze wskazówki.
macie czas i chęć napisać o tym długim protokole?

PYTANIE MAM !!! Lekarz kazal brac tylko luteine dopochwowo... ale mam w domu jeszcze 6 tabletek Duphastonu i myslalam czy by ich nie wziac teraz po transferze przez pare dni... wiem ze nie zaszkodza ale zastanawia mnie czy jak je wyjem i za 6 dni odstawie i zostanie sama luteina to tym nie zaszkodze..... co myslicie?

Czesc dziewczyny. Esiek trzymam za Was kciuki twoje malenstwo niech zostanie juz z toba na zawsze ;) Dziewczyny podchodzace do transferu rowniex trzymam kciuki. Minni ogromne gratulacje brak slow by opisac to co cczuje kiedy czytam ze kolejnrj z nas sie udalo. To daje nadzieje na przyszlosc ;) MagdaM ja tez mam dlugi protokol od nastepnej @ biore tabletki anty ( yaz) w polowie brania czyli 12 dc mam sie zglosic ns screczing nie wiem jak to napisac ( zwieksza szanse na zagniezdzenie) potem nastepne 12 dni i poznirj stymulacja. Dluzszy protokol to chybs tylko chdzi o to zr zazywa sie tabletki anty na wyciszenie, poprawcie mnie jesli sie myle. U mnie grudzirn to magiczny miesiac ja z grudnia, maz z grunia naert imieniny mamy w grudniu wiec wieze ze to bedzie dla nas i reszty z okazji swiat ( bo to przeciez magicznu czas) szczesliwy ;) Pozdrawiam Was wszystkie. Ps sorki za bledy ale pisze z tel ;)

Minni27 GRATULACJEEEE!!!!!!!!!!!:-):-) najlepeij zrobić w odstępie 48h, ewentualnie 72. Super! Jak się czujesz?

MagdaM ja byłam na dlugi protokole. Ze względu na to, że byłam świeżo po laparoskopii diagnostycznej (tydzień po dokladnie) i okazało się że mam endometriozę, której ogniska wycięto , a akurat zgodził się dc to dostałam 1 zastrzyk decapepthylu.Po nim miałam jeszcze normalnie okres. Potem po miesiącu znow zastrzyk decapepthyl (wtedy juz okresu sie nie dostaje:)) i po dwóch tygodniach zaczęłam stymulację. Będąc na długim protokole podobno zdarza się że troszkę wolniej pęcherzyki rosną (tak mi powiedzial dr robiący usg). Oczywiście 1dzien cyklu z racji braku miesiączki założyliśmy sobie z lekarzem(i to było równe 14 dni po drugim zastrzyku decapepthylu) bralam encorton i a styumulację fostimonem zaczęłam od 3dc (w sumie kłułam się 9 dni), następnego dnia - w środę o 19,30 wstrzyknęłam sobie ovitrelle na pęknięcie, a w piątek o 7 rano miałam punkcję. Tak w skrócie wyglądał mój długi protokół.

Esiek a jaką dawkę luteiny bierzesz? ja mam 3 razy dziennie po 200mg i gin mi powiedzial, ze to tak duzo,ze nie musiałabym miec w ogóle jajnikow

Ostatnia edycja:
Majka piszesz o screatching i mysle czemu ja nie mialam wykonanego skoro to ponoc zwieksza szanse na zagniezdzenie?... moze powinnam poprosic o to? hmmm

Ja mam dawke luteiny 3x4 tabletki....

Witam wszystkie dziewczyny. Bardzo Wam kibicuję i trzymam kciuki bo wiem jak czasem jest ciężko.
Ja jestem w trakcie pierwszego podejścia do INV, to 9 dzień stymulacji, krótki protokół, duże dawki Menopuru i Cetrotide.
Dziś odebrałam kolejne wyniki i chyba nie jest najlepiej:
LH 0,6
estradiol 830
progesteron 0,26

Powiedzcie mi proszę, jakie były Wasze wyniki progesteronu przy stymulacji. Potrzebna mi pomoc doświadczonych staraczek :) z tego co wiem przy tak niskim wyniku zarodeczek ma marne szanse na przyjęcie :(

Szyszka ja mam 3 x 100mg czyli polowe tego co ty. Ale u mnie naturalnue nie bylo problemow z progesteronem...sama nie wiem co robic

reklama
Dorotav - u mnie jest tak, że TSH nie spada tak szybko jakbym chciała. Ja biorę od poniedziałku do piątku 75, a w sobotę i niedzielę 100, ale głęboko zastanawiam się nad tym, że w tygodniu zwiększyć do 100.

LISTOPAD:

21: blueskye - wysoka beta
23: Olusia7982 - udane crio
25: peti30: wysoka beta
25: Jo.M.: udany transfer
26: 29magda09 - kolejne USG po wysokiej becie
26: Lilia♥ - wyniki i wizyta kontrolna

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Do góry