reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

HOPE nie dołuj się bo i ja zaczynam sie strasznie zamartwiać:-(poczekaj cierpliwie na wynik i po prostu trzymaj sie mocno:-)ja też mam cholernego doła sama nie wiem czemu jakoś na początku wmawiałam sobie że się uda a teraz???czuje ze to bedzie klapa brzuch boli non stop ciągle zaglądam czy ta małpa@ przyszła:zawstydzona/y:ciężko mi co raz bardziej grubo się zastanawiam nad jutrzejsza betą bo powinno coś wyjść jak na ten dzien..

reklama
Hope na razie nie ma co wyć poczekaj jeszcze te 3h spokojnie! mam nadzieję że znowu sikaniec się pomylił:tak:&&& zaciśnięte
Fusun jutro Twój wielki dzień zobaczysz jakie będziesz miała piękne komóreczki :tak: o której masz punkcję? ja myślę, że prof nie był w temacie i myślę, że można wykorzystać najpierw zamrożone komórki bo i tak całość kosztów pokrywam ja!
Sylwia a jakiego miałaś teraz podanego zarodka? mówiłaś że był słabiutki a jednak się udało może i mi się przytrafi ten cud:-)
Ona Ty jesteś taka młoda naprawdę nie macie szans na swoje dziecko? może warto jeszcze spróbować? ostatecznie zdecydowałabym się na adopcję zarodka w momencie kiedy nie byłoby szans na zajście w ciąże.
Kiki bardzo dobrze, że pomęczyłaś trochę dr :-) mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza i gotowa do dalszej walki ;-)
Lilia małpa przyszła?
Oktavi super wynik a do środy jeszcze się powiększy i będzie dużo dzieciaczków:tak:
Zuzia no to zaciskam kciuki za grudniowe podejście żeby nie przyplątała się żadne komplikacje :-p
Magda myślę że niski PRG powinien być na poziomie 30 ng/ml o ile się nie mylę.
Nat miałaś podanego blastka? niech beta ładnie rośnie!:tak:kiedy robisz powtórkę?

ja tym razem tez poproszę o heparynę! chyba mi da co? czy na własna rękę mogę brać? a kiedy bierze się pierwszy zastrzyk?

OKTAVI - Bardzo dobre wiadomości , niech komóreczki dalej rosną , kto wie może i te mniejsze dogonią i będzie 10 :-) //////////// ona232 - Myślę , że jeżeli zastanawialiście się wcześniej już nad adopcją zarodka i jesteście za , to trafiła się Wam bardzo dobra okazja ponieważ niestety na zarodki trzeba długo czekać zanim jakaś para z nich zrezygnuje. Z komórkami jest dużo łatwiej chociaż też trzeba ok. 2-3 miesięcy odczekać (mój przypadek). Zastanówcie się z M na spokojnie , niezależnie co zdecydujecie trzymam kciuki. ////////////////Nat85 - po cichu gratuluję , kiedy robisz powtórkę bety? ///////////// Hope - Nie wiem jak mam Cię pocieszyć . Nie będę Cię czarować i myślę że chyba niestety się nie udało ale różnie też bywa z tymi testami i będę trzymała kciuki do końca. Pozdrawiam

PAŹDZIERNIK:

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
25: Fusun - punkcja
26: Lilia♥ - USG
28: 24magda09 - wysoka beta!
28: martaczi - wizyta przed udanym crio
28: GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
30: Octavi - punkcja
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

LISTOPAD:

2: Octavi - udany transfer :)
5: genna- wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
6: genna - kolejna wizyta u immunologa

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejscie do crio - jestem mama:)

Octavi - Twój wynik jest naprawdę bardzo ładny :-) Wpisałam Cię do kalendarza.

kiki - mnie też brakuje emocji w tym serialu o in vitro. Tego, że czasem mam taki dół, że z łóżka nie mam ochoty wstać, kuchnia zawalona garami - wogóle to mi nie przeszkadza, a normalnie to mnie trafia jak pare naczyń jest na blacie, że często jestem poddenerowana itp.

ona - przed Wami trudna decyzja, musicie ją podjąć oboje, my tu Wam nic nie możemy poradzić tylko wspierać.

Nat - beta ładna, przyrostu życzę.

hoacynka - jutro Twoja wizyta, daj nam koniecznie znać co i jak, powodzenia.

Fusun - trzymam kciuki za Twoja jutrzejszą punkcję. Oby znalazło się kilka dodatkowych komórek
:-)

Hope - trzymam kciuki za Twoją betę. Będę tu zaglądać po 12.00, powodzenia.

martaczi - ja dziś w nocy w końcu dostałam @ Pół nocy nie przespałam tak mnie brzuch bolał. W sobotę USG.

Ostatnia edycja:
martaczi - ja miałam przepisany fragmin albo fraxiparyne od dnia transferu chyba , kurcze albo od następne dnia , musiałabym spojrzeć na rozpiskę leków. Lek jest na receptę. /////////// kiki - Zapomniałam jeszcze Tobie odpisać. Cieszę się że wszystko jest ok i oby tak dalej. Ja też wymuszam na naszym doktorku różne rzeczy także dobrze , że to napisałaś bo już myślałam , że tylko ja jestem natrętna :-)

Dziękuję dziewczyny jesteście kochane :-* przepraszam,że tak tylko o sobie ale nie mogę zebrać się w kupę...nie poszłam dzisiaj do pracy bo o-d jestem w stanie...oddałam krew,wyniki o 12....
I tak pewnie wyjdą negatywnie bo rozumiem,że test mógłby nie wyjść w 6,7,8 ale w 12dpt? Przecież to już trzy cyfrowa beta powinna być....a szkoda gadać...leże w łóżku i wyje jak bóbr...
Hope nie trać wiary. Ja robiłam test o czułości 10mlU w dniu bety i nic nie wyszło. A potem odebrałam wynik bety i było 96mlU. Testy są beznadziejne! Trzymam kciuki.

Z tymi testami sikanymii to jest róznie....raz są ok a raz do dooopy...Jak mi wyszedł w 7 dpt to był najlepszy na świecie...a teraz jak 8 róznych testów nie wychodziło to też myślałam że się mylą....
Zresztą ile osób tyle opinii....

Martaczi i Fusun z tego ci sie orientuje to w rzadowce trzeba wykorzystac wszystkie mrozaczki a dopiero stymulowac sie ponownie.

Hope kochana nie zalamuj sie, testy sa tutaj zabronione wiec czekamy na wynik bety. Ja z fotela fryzjerskiego podczytuje :)

reklama
Do góry