reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

dzien dobry dziewczyny

to ja widze ze w okolicy stycznia duzo nas bedzie....

ja sie ciagle waham nad klinika, nie podoba mi sie ze w Invmedzie nigdzie nie ma kadry wypisanej poza pania gin.... poza tym jak juz tak na sucho podchodze do tej wizyty to jakos tak troche mi brakowało.... przede wszytskim opcji pytan o ciąze i dzieci... zaczelo sie o pytania o obserwacje cyklu itp, ale gdybym sama nie wyszla z tym ze mam corke z naturalnej ciazy pani doktor by nawet nie zapytala....

z kompletem wynikow prawdopodobnie pojdziemy tez do gybcentrum.

Bry :)
Ano duzo nas bedzie chociaz mam nadzieje ze zalapie sie jeszcze na grudzien :)
Co do invimedu to Wroclaw ma opisana cala kadre na stronie...chyba ze cos sie zmienilo :)

reklama
olka - bardzo słuszną decyzję podjęłaś. Jak masz wątpliwości to trzeba sprawdzić inną klinikę, tym bardziej, że pisałaś, że na procedurę nie jesteś jeszcze gotowa. Ty to wyjątkiem jesteś, bo my tu w gorącej wodzie kąpane :-D

zuzia - jak nie pamietamy jak pamietamy.
a czemu az 3 miechy przesuneli ci transfer? toc az tyle to nie potrzeba. spokojnie mozesz po 2 uderzac. a ponadto, zmniejszyli ci gonadropiny przy stymulce? zmienili protokol? co zrobili zeby zrobic inaczej niz poprzednio (a mimo tego wyszlo znowu to samo)?

Niepokorna Wrocław tak, tylko Katowice na stronie maja sama pania gin i to na tyle.

Lila, tak ja podchodze na spokojnie, chcemy tez odłozyc wiecje gotówki zeby w razie czego sie nie martwic dlatego obstaiwalismy grudzien-styczen, nie przypuszczałam ze okres mi sie wyreguluje nagle samoistnie bo mam z nim problem odkąd kilka lat temu urodziłam córcie.

co 2 weekend mamy córke M, wiec jakos tak naprawde nie chce sie spieszyc, chce byc pewna kliniki, i obecnie nawet zastanawiam sie nad ta opcja rządowa, ale musze sie w to wczytac... bo jeszcze jakos tak w szczególy nie wchodzilam

Witam,

Genna naturals byłby cudowny!:tak:&&&
Zula św. niepodległości też dobra okazja:-D masz jezusowe lata:-D
Magda ja mam 27 lat myślałam że najmłodsza ale Ona nas powala na łopatki:-)
a cała procedura jest raczej bezbolesna nie ma się czym przejmować:tak:
widzę że styczeń będzie obfitował w ciężarne:-D byłoby pięknie 2014 też piękny na zostanie mamą!
Kiki stwierdzili że to jest puste jajo płodowe? trzymam kciuki za Ciebie Kochana:tak:
Lilia hehe mój maż zawsze mówi do mnie nie bądź miętka :-D
Zuzia ja tez Cię pamiętam fajnie że jesteś 27 komórek dojrzałych :szok: o jaaa gratuluję! teraz odpoczywaj i się relaksuj!

zuzia - jak nie pamietamy jak pamietamy.
a czemu az 3 miechy przesuneli ci transfer? toc az tyle to nie potrzeba. spokojnie mozesz po 2 uderzac. a ponadto, zmniejszyli ci gonadropiny przy stymulce? zmienili protokol? co zrobili zeby zrobic inaczej niz poprzednio (a mimo tego wyszlo znowu to samo)?

Ehh dziewczyny wiem ze nie bylo innego wyjscia jak przesunac transfer no ale same wiecie jak to sie strasznie czeka a w moim przypadku to naprawde dlugooo... Najgorsze ze prosilam na kazdej wizycie lekarzy o to zeby zmniejszyli mi te dawki albo zaczeli od mniejszej a oni swoje - wszystko mialam jak ostatnio - znowu krotki protokol i dawki od 150 gonalu zmniejszyli pod sam koniec:( Nie jest wymagane czekanie 3 miesiecy ale u nas za kazdym razem tak robia bo pewnie duzo pacjentow maja... A po drugie wiem ze mega duzo jajeczek ale ostatnio z moich pobranych 26 mialam 4 blaski z czego tylko jeden transfer bo reszta nie przetrwala rozmrazania co jeszcze bardziej mnie dobilo... takze nie nastawiam sie teraz na lepsze wyniki... szkoda ze tu w uk nie robia zadnych inny badan ...

zuzia - nie chce ochrzaniach po fakcie ale ochrzanie. NIE GODZ SIE NA COS CO PODEJRZEWASZ ZE JEST ZLE. no jak mozna powtarzac wszystko to samo, z taka sama dawka lekow i oczekiwac ze sie cud stanie. ty placisz to wymagaj... uzgodnij z lekarzem zanim rozpoczniesz wszystko i jesli on sie nie godzi na to co ty uwazasz ze ma sens - idz do innego. za duzo do stracenia kasy i zdrowia zeby w takie podchody sie bawic.
ponadto, 150 gonalu to strasznie duzo jesli mialas hiperke poprzednio przy takiej dawce. ja juz przy 100 prawie o hiperke sie ocieram.... w przypadkach jak ty trzeba podejsc do step up protokolu, zaczynajac nawet od 75...i kontrolowac/zmieniac co 2 dni i zwiekszenie nie wieksze niz ok 30% co 48 godzin. bedzie wtedy znacznie mniej jajek a jakosc sie moze poprawi i hiperke mozna ominac.
ponadto, porozmawiac z lekarzem nastepnym razem czy nie przepisal bym ci bromergonu od punkcji. udowodoniono, ze male dawki bromergonu do pozytywnego dnia testu pomagaja zapobiec hiperce, a jesli nie zapobiegaja - jej przebiej jest znacznie lagodniejszy...

choc oczywiscie mam nadzieje ze mrozaczkow dzidzia bedzie i sie nie bedziesz juz musiala uzerac z lekarzami i ivf w przyszlosci. trzymam kciuki

normalnie noz mi sie otwiera jak mam do czynienia z konowalami:angry:

Witajcie dziewczynki dziś na razie ostatnie dwa zastrzyki podałam sobie jutro podgląd i może w końcu się dowiem kiedy punkcja:-)widzę że jesteście pełne sił i od stycznia startujecie oby w końcu nam wszystkim się udało...MUSI SIĘ UDAĆ...megi super wiadomość dla mnie taki sam przypadek i Tobie się udało,dzięki wam co raz bardziej nabieram wiary i siły walki o dzieciątko:-)SUPER ŻE JESTEŚCIE nikt tak nas nie rozumie jak my same siebie,tylko my wiemy co tak na prawde człowiek przechodzi i czuję...egi a za którym razem ci się udało?? i gdzie się leczyłaś? całuski dla Was kobitki:tak::-D

reklama
martaczi ja byłam na wizycie kontrolnej po nieudanym programie rządowym i musiałam zapłacić , bezpłatna jest chyba wtedy jak będziesz już zdecydowana na kolejną próbę
lolitka a myślałam , że tym razem będzie super , trzymam kciuki za kolejny raz bo wiem , że będzie :))) choć pewnie teraz łatwiej odpuścić mając malucha w domu .
A co do badania poziomu witaminy D to na około 20-20 pacjentów , którzy robili u mnie tą witaminę była tylko jedna pani , która miała lekko powyżej normy ale też dopiero po kuracji dużą dawką witaminy . Wniosek taki , że możecie sobie odpuścić badanie jej poziomu

Do góry