reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Martaczi - Dzięki , u mnie jako tako. Zaczynam mieć plamienia czyli lada moment @ się pojawi. Zobaczymy jak to z tym 8 razem będzie? II krechy to chyba najlepszy prezent pod choinkę ,:tak: i chyba każda z nas by go chciała dostać. Mnie już zaczyna przerażać że za chwilę będą znowu święta a my dalej tylko we dwójkę. No cóż , w razie czego sprawie sobie psa pod choinkę;-) przynajmniej jak dorośnie to mi pyskować nie będzie:laugh2:

kiki - Tylko proszę mi się tu nie obwiniać , niestety nie mamy wpływu na wszystko. Słuszną decyzję podjęłaś , im szybciej się zacznie tym szybciej to najgorsze się skończy i znowu zaczniesz walczyć. Zobaczysz że za chwilę będzie tylko lepiej:blink:

Ostatnia edycja:
Ollka może to i dobrze że tak spokojnie podchodzisz do ivf trzymam kciuki żeby się udało, a z córą udało Ci się naturalnie? jaki macie problem jeśli mogę zapytać?
Lolitka u Was problem jest z nasieniem męża?
kurcze mnie męczy że napisali mi niepłodność idiopatyczna bo im było tak wygodnie nie doszukiwali się przyczyny:-(

martaczi - dzieki, że pytasz.Nie odzywam się, bo załamana jestem, aż brak mi słów. Za parę dni miałam mieć crio, ale zostało odwołane, ponieważ mam cholerną torbiel. Czekam na crio 8 m-cy, co chwile coś jest nie tak, juz powoli nie wytrzymuję psychicznie. Tym bardziej mi przykro, ponieważ byłaby duża szansa, żeby mi mój lekarz prowadzący robił transfer. A tak do niedzieli tabletki, w poniedziałek odstawiam, mam czekać na @, w 2-3 dc USG jeszcze nie wiadomo kto mi je będzie robił. Na pocieszenie powiedział, że @ może być obfita, sama radość
:-(

A u Ciebie jak?? Na jakiem etapie jesteś??

jo.m. juz 8 raz podchodzisz????to trzymam moooooocno kciuki oby nam wszystkim sie udalo na świeta:tak:my tez w domku tylko we dwoje ale na szczescie mam kotkę która mi pomaga w ciezkich chwilach:-)zapominam o smutkach gdy sie przytula do mnie...na prawde zwierzeta sa cudne:-):-):-)

dziewczynki a mam jeszcze do was takie pytanko czy po transferze funkcjonowałyście normalnie tak jak i przed???czy bardziej leżakowałyście?? moja pani gin.mówiła ze nie ma żdnych przeciwskazań prócz dzwigania. ja pracuje w sklepie wiec duzo chodze czasami stoje 8 godz.no i dzwigam jak to w sklepie wiec chyba wezme L4...

Jo.M. heheeh z psem dobry pomysł tez się zastanawiam tylko nie wiem czy chciałoby mi się wychodzić bo mieszkam w bloku!
a co do świąt to też już mnie to stresuje te życzeniaaaaaa :wściekła/y: krew mnie zalew i już mi nawet nie smakuje kolacja więc chyba w tym roku już wcześniej całą rodzinkę uczulę!!!
podchodzisz w grudniu do crio?
dziś w ogóle mam jakieś stresy nie wiadomo skąd jaką poddenerwowana jestem nie wiadomo dlaczego po pracy idę na grzyby się zrelaksować:-)

Lilia - kurcze to faktycznie można się wściec. Na serio my to mamy przechlapane , ciągle pod górkę.

24magda - no niestety już 8 raz będzie w listopadzie , 8 i ostatni. No racja z tymi zwierzakami , chyba poważnie podejdę do tematu szczeniaka:-)

martaczi - no właśnie te życzenia to masakra jakaś. Na szczęście w tym roku idziemy na wigilię do moich rodziców także będzie lżej. Bo w zeszłym roku byliśmy u teściów i oczywiście moja teściowa histeryczka , takie życzenia mi składała że przez następne 15 min w łazience siedziałam bo nie umiałam płaczu opanować.

Ostatnia edycja:
reklama
kiki - <tule mocno>

Niepokorna , 24magda - witajcie!:)

ja już po. Podano mi jeden zarodek w stadium blastocysty. Spośród pozostalych 5, dwa na pewno zamrożą, a trzy były we wczesnej fazie blastocysty i sprawa ma się dzis wyjaśnić co dalej. Mam nadzieję, że kruszynka ze mną zostanie. Beta za 14 dni <odliczam>. Mam nie robić sikaczy, bo wychodzą oszukane wyniki. Pani embriolog powiedziała mi, że najwczesniej 13 dnia można robić betę, bo wcześniej mogą być jakieś pozostałości z leków we krwi i wynik wyjdzie fałszywy. Także czekam, relaksuję się i trzymam za wszystkie nasze starania kciuki.
a powiedzcie mi skoro mam zrobić 14 dnia, to liczę dzisiejszy dzień jako pierwszy tak?

Ostatnia edycja:
Do góry