reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mi mi, wysoka leukocytoza jest pozostałością po stymulacji.
Przy poprzednim podejściu miałam przeszło 20tys i nie oznaczało to ciaży, tylko było to wynikiem hiperstymulacji.
Kwas foliowy i clexane muszę brać, bo wyszła mi mutacja TT w homozygocie.

Przy pierwszym, nieudanym IVF nie brałam ani DHEA, ani kwasu foliowego.
Łykałam natomiast femibion natal classic, COQ10, acard, jadłam na potęge orzechy brazylijskie, suszone morele, brzoskwinie, piłam tylko świeżo wyciskane soki i uzywałam bezzapachowych kosmetyków.
Ale połowa sukcesu, to jest Twoje pozytywne myślenie i nastawienie. Najpierw głowa ma być "wolna", dopiero potem czas na IVF.

reklama
ona232 przy adopcji najwazniejsze sa te ich cale kwalifikacje, kursy, podobno w naszym kraju dlugo sie czeka na adopcje, tymbardziej jak ma to byc niemowle.
adopcje ze wskazaniem sa niby prostsze ale matka dziecka moze sie np w kazdej chwili przed adopcja wycofac. wiem z opowiadan jakie piekło przeszedl moj M z byla zona. jak raz dziecko meili, za chwile odwozili. ale wkoncu im sie udalo

lawendowy a co to jest za badanie ze ci takie cuda wyszly jak to moge zrobic a na kariotypie wyjdzie cos takiego??? takie badania robi tylko genetyk czy w zwyklym lab tez to zrobie??

ona warunki takie : oczywiscie 5 lat po slubie, zarobki, pit z zeszlego roku, mieszkanie lub zgoda rodzicow ze mozesz mieszkac np w ich domu z mezem i dzieckiem ktore adoptujesz oczywiscie warunki mieszkaniowe... dokumenty: zaswiadczenie z uzc i kosciola orginal... zaswiadczenie o niekaralnosci, o tym ze nie leczysz sie psychiatrycznie ale to to oni sobie sprawdzaja sami... podanie do osrodka, zyciorys, zdjecie wspolne aktualne, kserokopia dowodu os. autobiografia, zaswiadczenie lekarskie o stanie zdrowia ogolnego

pozniej dzwonia np za pol roku wiec: wstepne spotkanie, wywiad srodowiskowy, rozmowa z psychologiemm psychotesty szkolenia, pozniej co weekend przez 5 tyg spotykasz sie z dzieciakami obserwuja tam jaki masz kontakt z dzieckiem, rozmowa kwalifikacyjna i przysposobienie dziecka czyli spotkania z odoptowanym dzieckiem i zlozenie dokumentow do sadu ale to robi juz osrodek jak sie uda oczywiscie duzo tego ale jest to do przejscia...

dziewczyny wiem ze to trudne ale jak nie zaryzykujesz, nie zawalczysz to co nie mam zamiaru byc cale zycie sama z mezem jak mozemy chociaz dac dom jednemu dziecku to warto pomeczyc sie i powalczyc i mysle ze tu choc walka trudna to przynajmniej widac jakies swiatelko... bo z in vitrem tez walcze i co i nic... my z moim m jestesmy zdecydowani ze jak nie da sie inaczej to moze da sie tak :))) jak by kazdy patrzyl ze adopcja jest zatrudna to nikt by nie adoptowal wiec czasem warto zaryzykowac... a moze wlasnie z adopcja bede miec szczescie i Bog mi wynagrodzi to ze nie moge miec swoich dzieci

aha ciaza dyskfalifikuje adopcje wiec jesli nawet zajdziesz w ciaze przy koncu adopcji to musisz powiedziec bo nie dadza dziecka zaadoptowac a tez nie wiadomo ile sprawa w sadzie wiec trzeba sie przyznac

Ostatnia edycja:
ona wiem ze droga do adocji ze wskazaniem byla troszke inna wtedy, ale kursy a osrodku adopcyjnym tez mieli skonczone, nie chcieli tyle czekac. masz tez fora internetowe o azw i niestety sa tam tez oferty mam ktore chca oddac dzieci do adopcji... nie wiedza jakie szczescie maja.

no i w tej adopcji niestety matka biologiczna moze wiedziec co u dziecka sie dzieje. chyba ze trafisz na taka co sie nie interesuje....

Mi mi, robiłam badania gentyczne - mutacje i kariotypy. I własnie w mutacji wyszły takie, i inne, cuda.
Chyba w zwykłym labo nie zrobisz tego typu badań. Ja swoje robiłam w Invikcie, bo oni tam maja poradnię genetyczną.
Nie wiem, skąd jesteś, ale na pewno w przychodni przyszpitalnej tez jest poradnia genetyczna.

A poniżej wyjaśnienie, dlaczego trzeba brać kwas foliowy i clexane.

Zbyt wysoki poziom homocysteiny uszkadza śródbłonek naczyń, uczestniczy w tworzeniu blaszki miażdżycowej, prowadzi do uszkodzenia naczyń kosmówki, co może skutkować poronieniem. Przy genotypie homozygotycznym (TT), wzrost poziomu homocysteiny, ujawnia się szczególnie przy wystąpieniu czynnika środowiskowego, jakim jest niedobór folianów w diecie. Rozpatrywany polimorfizm wykazuje zatem związek z występowaniem zakrzepicy.

ona moj M o adopcje starał sie w trakcie calych procedur invitro. i udało im sie.
Po wczorajszej wizycie w Inwimedzie był bardzo pozotywnie zaskoczony bo w klinice w ktorej sie leczyl nigdy wizyty nie byly tak naluzie.

ona232 – 23 lata, to naprawdę jeszcze sporo czasu na wszelkie próby.
A witaminy dla facetów mój ginek poleca Proxeed. Myślę, że dzięki temu lekowi mamy pierwsze dziecko i mam nadzieję, że z drugim też się uda. Bo wyniki mu się po nim poprawiły. Nie jakoś super, ale jak widać wystarczająco.

ollka22 – a co to za program, że się płaci 50%?

mi mi – podwyższone leukocyty mogą wskazywać, że organizm przed czymś się bronił lub broni. Więc warto zbadać CRP, czy nie ma stanu zapalnego i mocz.

reklama
Piaska ten Proxeed przy zlych wynikach nasienia?
Moj M leczył sie w Łodzi, całe badania tam robił kiedys.

co do programu do ktorego chcemy przystapic to oferuje go każdy INVIMED W PL

[h=1]Nowy Program in vitro, Płacisz 50% - zyskujesz podwójnie[/h]Pomagając – zyskujesz.Klinika InviMed obniży o 50% koszty Twojego leczenia.Specjalny program w InviMed – możesz dać szansę na rodzicielstwo parom, które nie mogą mieć własnego potomstwa. Jeżeli przekażesz połowę swoich komórek innej kobiecie, my obniżymy o połowę koszty Twojego zabiegu in vitro. Pełny koszt procedury in vitro w tym programie wynosi 5500 PLN. Kwota ta obejmuje koszt leków, badań oraz wizyt.Nowy program leczenia w InviMed skierowany jest do Pacjentek poddawanych stymulacji hormonalnej, które mogą zdecydować o oddaniu połowy komórek jajowych, a tym samym uzyskać 50% zniżkę na zabieg in vitro.Podarowanie komórek jajowych jest również wspaniałą możliwością, aby zrobić też coś dobrego i wyjątkowego dla innych…Program podzielenia się oocytami nie powoduje żadnego zagrożenia dla ciąży dawczyń. Darowizna jest anonimowa. Dawczyniami mogą zostać kobiety, w wieku 21-32 lata, po kwalifikacji medycznej.

Do góry