reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

martaczi uważam że u Ciebie jest to bardzo dobry system bo nie tylko wiesz na czym stoisz ale tez nie płacisz za transfer ( u mnie to 1500zł) a wiadomo kasy idzie na to jak nie wiem. My z męzem już wydaliśmy na przygotowania badania + wizyty tyle co miało prawie pójsc na wszystko. A jeszcze pojdzie około 7 tys. Ja wiem Dziewczyny że każdą kasę jesteśmy w stanie zapłacić tylko mając w domu już jeden cud troszkę to się zmienia bo nie można się spłukać do końca. Zresztą same zobaczycie ;)

kikifish tez mam dobre przeczucie co do Ciebie ;)

octavi dziękuje za dobre słowo, siedze na forum od kilku dni ale o ile łatwiej jest przez to przechodzić mogąc z Wami pisać i w ogóle z kimś o tym rozmawiać. Octavi też jesteś z W-wy więc może kiedyś nasze Cuda się spotkają a my już bez łez będziemy mogły mówić o wygranej walce jaką stoczyłyśmy ;)

reklama
n.v.m ale jezeli u ciebie nie bylo pc to moze nie potrzebnie ci brac wczesniej encorton jak by niebylo to steryd :(((

jo.m ja encorton zawsze mialam brac po punkcji ale mi to nie pomoglo wiec teraz troche wczesniej zaczelam a nospe u mnie w klinice rutynowo daja przed transferem...

Hej Dziewczyny:)
nie wiem, czy ktoś mnie tutaj pamięta, udzilałam sie jakiś czas w marcu tego roku. jestem po 1 nieudanym ifv w tym 3 crio. brak jajowodu lewego, endometrioza III stopień i teraz w lipcu usunięcie torbieli 6 cm z lewego jajnika. udało mi się załapać na rządowe ivf w gamecie łódzkiej. zmiana lekarza, inne leki... no i w przyszłym tyg punkcja:) mam jednak obawy...
jajnik po usunieciu torbieli nie odpowiedział na stumulację w ogóle, co bardzo mnie zasmuciło, bo wcześniej dawano mi nadzieje ze bedzie dobrze - została jego większość wiec myślałam ze cos tam wyprodukuje... natomiast prawy jajnik ma w 8 dniu stymulacji 10 pęcherzyków o wymiarach 10 mm. czy to jest dobry znak??? któras z Was zna sie na tym?? lekarz powiedział ze mam niski estradiol bo tylko 200. zwiekszył mi leki i w pon jade na usg i prawdopodobnie w srode punkcja...

tak w ogole to cały czas Was podczytywałam, i tak się cieszę z nowych ciąż :) daje to wielką radość i nadzieję :)

lilia dziekuje za odpowiedz narazie biore 5mg rano i 5mg popoludniu ale chyba czy jedna dawka czy dwie podzielone to chyba nie ma wiekszego znaczenia byle bylo 10mg na dobe juz sama nie wiem eee tam im wiecej mysle tym glupsza jestem :) a mam jeszcze pytanie zarodki 2AA, 3BB to ladne zarodki bo ostatnio mialam takie i powiedzieli ze bardzo ladne ale sie nie przyjely :(((

martaczi my przygotowujemy sie do crio, ale mam za wysokie tsh i od kilku miesięcy zbijamy, jutro jade na badanie krwi i wszystko zależy od wyniku :) czy w następnym miesiącu podchodzimy czy czekamy kolejny miesiac i zwiększamy dawkę :)
my w invicie podchodzimy, mamy jednego pingwinka

reklama
ona 232 i kwituszekq trzymam za was kciuki , bedzie dobrze.
sham ja tez mam tarczyce, dlugo mi zeszlo na uregulowaniu jej, ale rowniez trzymam kciuki zeby tsh sie obnizylo odpowiednio.
lilia ty tez ze slaska a gdzie sie leczysz?

a czy ja moge brac no spe? boli mnie brzuch jak na @ i czekam na ten poniedzialek zeby powtorzyc bete

Do góry