reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

anna 84 ja juz nie pamietam jakich rozmiarow byly moje pecherzyki przed punkcja bo to w 12.2012 ostatnie mialam ale trzymam kciuki i powodzenia w stymulce i punkcji w srode
malailoncia przykro mi ze beta nie urosła , sciskam mocno z calego serca

ja czuje strach przed poniedzialkiem, boje sie ze jest beta niska . ale caly czas mam nadzieje ze podrosnie odpowiednio. a ile powinna u mnie wynosic jezeli w 10 dpt mam 17 mIU/ml a w 14 dniu bede robic ponownie. ile powinna wynosic w 14 dpt?

reklama
n.v.m -
kazali zgłosić się za rok bo własnie o ten rok za krótko się lecze, kobiety do 30-stki musza miec udokumentowane 2 lata leczenia ( niestety leczenie u endokrynologa czy ginekologa się nie liczy), musi być konkretnie poradnia/klinika niepłodności,taka informację uzyskałam na kwalifikacji.
Pierwsza wizytę w Novum mialam u dr Obuchowskiej, jesli znasz ta dr to poproszę o opinie :)

mi mi -powiem Ci, że z tymi zarodkami różnie bywa. Ja podobno miałam dobre zarodki i się nie udało, a niektóre dziewczyny miały gorsze od moich i im się udało. Więc ja uważam jak się ma udać to się uda nawet z troszeczkę gorszym zarodkiem :-)

kiki - ​ja się leczę w Provicie w Katowicach, a Ty??

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczynki, ja z forum o IUI i z ivf z dofinansowaniem ale Was też od czasu do czasu podczytuję. Pozwolicie, że się wtrącę bo jest pewna nieścisłość. Minni to nie prawda, że historia leczenia od zwykłego gina się nie liczy, musisz mieć tam tylko wpisane, że starasz się o dziecko, np. stymulacja clo, monitoring cyklu, drożność itp. Jestem tego pewna bo sama taką dokumentację mam i byłam już na rozmowie przedkwalifikacyjnej i doktorek powiedział, że na 100% w październiku nas zakwalifikuje. Nam właśnie w październiku mija rok, ja mam 37 lat więc muszę tylko tyle udokumentowanego leczenia przedstawić. Idź do innej kliniki, próbuj, walcz bo warto:tak::-):tak:

Cześc Dziewczyny,
dużo nas tu w trakcie przydała by się jakaś tabelka :) Kiedyś widziałam dziewczyny tu robiły i współnie odliczały kiedy jaka wizyta, punkcja czy wynik.

Kwiatuszek trzymam kciuki za poniedziałkowe podgladanko, ja dziś jade mam nadzieje ze wszystko ok, czyli głownie że torbiel nie rośnie i nie popsuje mi planów, no i liczę na dwie śliczne komóreczki.

Octavi wyśle Ci na prv wiadomość to się zgadamy.

Ann84 kciuki zaciskam za Twoja punkcję

Ona232 kciuki zaciskam za podział Twoich komóreczek

mi mi skąd Ty wiesz tyle o tych zarodkach, bo widze do Ciebie takie pytanie padło,skąd w ogóle wiedzieć jakie one są ???

sham kciuki zaciskam za przygotowania do crio

kikifish mozesz brać nospe bo jak już wpominałam nawet chyba dobrze jest wziąć no i kciuki na poniedziałek

Minni27 szkoda trochę, możesz walczyć dalej ale z tego co wiem to już wszedzie kasa się skończyła, ale pytać można. Dr Obuchowska robiła mi ostatnio wypis nie zrobiła na mnie dobrego wrazenie, jakas taka niesympatyczna, ale moze dlatego ze nie jestem jej pacjetką. Ja lecze się u dr. Taszyckiej którą polecam całym sercem a jeśli chodzi o stymulacje zrob tak zeby dr. Lewandowski się Tobą zajął on jest od tego specjalistą też polecam. Dobry jest jeszcze dr Wolski i sympatyczna dr Jasińska. Odradzam dr Czer....... Ale to są tylko moje doświadzenia.

Miłego dnia dziewczyny ;)

Ostatnia edycja:
malailoncia przykro mi! układaj plan działania i walcz dalej:tak:
ona jak to mówią forumowiczki trzymam kciuki za sexik na szkiełku:-D
sham Kochana pamiętam że masz jednego jedynego i wiem że już długo na niego czekasz więc z całych sił zaciskam kciuki za jak najszybszy transfer myślę że czerwiec jest wymarzony na przywitanie dzidziusia:-D
Mimi uważam że Kasik ma rację walcz dalej poszukaj innego lekarza ja też miałam dokumentacje od zwykłego ginekologa nawet nie opisaną tylko same zdjęcia z usg!
Kiki
beta tez jest sprawą indywidualną myślę że ok 100 powinna być w 14dpt. zapytaj jeszcze ciężarówki one się znają:tak:
Genna mam nadzieję że już pomaszerowałaś na badanie! trzymam kciuki z całych sił :-)
Ann84 już zaciskam &&& za środową punkcję:-D
Kwiatuszek tańce i hulańce za poniedziałek ;-)
lawendowy jak się masz w pon wielki dzień:tak:
images

jeszcze zapomniałam zapytać dziewczyn z invicty jak to jest jak się bierze zwolnienie lekarskie na ile dają po transferze i co tam jest napisane tylko pieczątka że z kliniki niepłodności ?

no i dostałam wczoraj tel od embriologa że z tych 18 zamrozili 6 i 6 tez zapłodnili i na dzień dzisiejszy wszystko jest ok będą dzwonić w pon rano czy dotrwały i czy będzie transfer :-)

reklama
Do góry