reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dobry wieczor;)

Dziewczyny bylam u ginekologa zobaczyc na pecherzyk owu. , bo nigdy go nie obserwowalam, we wtorek mial 15mm, dzis 17mm czyli przyrost mega slaby tez. Trafilam na takiego fajnego Pana Dra.. tak sie zainteresowal wszystkim.. zalecil kupe badan, pasozyty,witaminy i jakies mutacje, i przeciwciala przeciwjadrowe. Powiedzial,ze to wszystko mu wyglada na autoimmunologiczne problemy. Obstawia tarczyce ,ale mowi,ze cos jeszcze moze byc. Zdziwil sie mega,ze w klinice uwazaja,ze tsh nie ma wplywu przy ivf.. nie wzial dodatkowo za wizyte,zaplacilam tylko 50zl, dodatkowo skierowal mnie do laryngologa, bo zapytal sie tez czy mam klopoty z gardlem(od 2 lat dusze sie, bo dusi mnie wydzielina z gardla, co chwile chodze odkrztuszac ja, czasem jak nie daje rady to nie moge mowic, bo mnie zatyka. Oprocz tego boli mnie caly czas gardlo. zapytalam-co to taka glupota moze miecwplyw nawet? a on,ze jak mam paciorkowca to nawet ma. I ze ivf to tak jakby przeszczep polowa od taty polowa ode mnie i jesli u mnie cos nie gra to przeszczep sie nie przyjmuje;) Ja jestem calkowicie zdrowa,wiec to musi byc cos z autoimmunologia.

Poradzcie-chyba nie ma sensu znowu przystepowac do ivf? Tu chyba trzeba sie czegos doszukac najpierw... Dr powiedzial,ze z takim. amh z takimi wynikami ja tak na stymulacje nie moge reagowac.I wtedy zapytalam no,a te aturalne cykle,ze tej owu nie ma i wtedy znow powtorzyl,ze to wszystko mu wyglada na autoimmunologie..

Wiem,ze moze to wydac sie smieszne sluchanie zwyklego drka,ale w klinice nikt nie szuka przyczyn.. a ja przed ivf nie bylam w ogole Diagnozowana..

Cholerka.. co we mnie siedzi.. boje sie,ze nigdy sie tego nie dowiem:(

Najki. zalecil mi badania ale czytam,ze to glownie cos z porionieniami-mialas robione?-ATIII, BIALKO S i C i mutacja
MTHfR, m.Leiden,m .genu protombiny

Pomyslalam,ze moze Ci sie przyda.
buziaki

reklama
Moniusia myślę, że trafiłaś na lekarza z prawdziwego zdarzenia może warto zrobić tę badania jeśli ci się nie spieszy z in vitro a jeśli wyjdzie coś nie tak z immunologią lepiej spróbować to wyeliminować a nie wydawać kasę skoro in vitro mogłoby się nie powieść.

Monisia, ja kiedyś myślałam, że lekarka wymyśla, jak.kazała mi iść do.laryngologa sprawdzić migdały. Też właśnie chodziło o paciorkowca. U mnie nic nie wyszło, ale sprawdziłam. Odhaczylam. Warto drążyć. Uważam, że przed kolejnym ewentualnym podejściem powinnas się trochę przwswietlic ;)

Moniusia ja mam ths w normie a i tak mi kaza zbijac do ponizej 1,5.

Kurcze Anika11 kazala Ci migdalki sprawdzic?? Ja przynajmniej raz w roku mam angine ropna.... moze tez wypadałoby to sprawdzic....

Jeera, chodzi o to, ze migdały gromadzą dużo różnych bakterii i może się okazać, ze jest pacirokowiec, który sieje w.organizmie róŻne świństwa. Usunięcie migdałów może pomóc. U mnie w normie, więc dalej je mam

Onadlaniego mieszkam pod Poznaniem, pracowałam w Poznaniu bo teraz na L4. Przeszłam bardzo dużo lekarzy. Pierwsze in vitro które robiłam to właśnie na Polnej robili je Jędrzejczak i Derwich. Drugie i trzecie w Bocianie w Białymstoku.

A co.do tsh, to im bliŻej 1 tym.lepiej dla starań o ciążę.
Polecam femibion natal 1, zawiera jod. Po.miesiącu brania u mnie spadło z ponad 2 do.1,4. A nic więcej nie lykalam ;)

reklama
Jędrzejczak nie pamięta nawet jak wyglądają jego pacjentki nawet te komercyjne a o imieniu już nie wspomnę. Mam nadzieje ze Pani Docent przeprowadzi nas na dobra stronę ;)

Do góry