reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tej historii z kwietniem nie rozumiem kompletnie...:no2: Jeera ,wszedzie tak jest,czy to obowiazkowo jak podchodzic do refundowanego,u Zanetaanna i Pkati,tez tak bylo????

Niestety tak. Wiem ze jak 2 razem sprawdzali czy mam przecieciala rozyczki i ospy wietrznej to dali mi tez 1 szczepionke z przeciwcialami. No i rozyczka wyszla oki ze mam przeciwciala a ospe dwa razy przemilczeli. Teraz jak oddawalam 3 raz krew i przyszly wyniki to tez mowila ze rozyczka jest wiec jest oki... no i wczoraj dzwonila pani doktor i mowi ze jednak przeciwcial ospy jest za mało :( wiec musze sie zaszczepic - a po tym 3 miesiace nie można w ciąże zajsc bo jest duże prawdopodobieństwo poronienia albo chorób u płodu. A z racji tego że wczoraj byla owu istnieje mozliwosc ciazy wiec i tak nikt mi nie da szczepionki wiec czekam do @ i ide do lekarza.

reklama
Silvia mi po pierwszym nieudanym ivf kazali czekać 2 cykle, tylko u mnie przesunęło się troszkę dłużej ze względu na torbiele, ale nie przekreślaj jeszcze niczego zrób lepiej betę i nie ufaj tylko testom.
Monika a co u Ciebie jak się czujesz? Ja 21.12 idę na betę ale mówili, że wynik dopiero na drugi dzień rano. Tak czy siak muszę zrobić betę bo klinika wymaga. Też testujesz 21 w pon prawda??

jerra przykro mi kochana że musisz czekać, ja to niestety też miałam. Ale wiesz mi, oni nie robią Tobie na złość bo przecież mogliby bez tego i szybciej zarobić ale właśnie o to żeby Twoje dziecię urodziło zdrowe

Wiem, wiem.. czekam 6 lat wiec czym sa te 3 miesiace :) wkurza mnie tylko ze w 2 klinikach to przemilczeli.

Edenlayn pamietasz jakie badania mialas robione w klinice? Bo moze by mogli je zrobic wczesniej to od kwietnia od razu by tylko stymulka byla. W sumie @ dostane ok. 25 marca albo dopiero 22 kwietnia ; (

Edenlayn &&&&& za Ciebie i maluszki :)

Silvia mnie też bolał brzuch jak na @ nawet już po pozytywnej becie. Dziecko się pięknie rozwija a ja czasami dalej mam lekkie bóle okresowe. To normalne. Macica też musi zmienić tryb pracy tak samo jak jajniki a to wymaga czasu. Przy 3 dniowych zarodkach w 7dpt nawet na betę jest jeszcze za wcześnie a co dopiero na sikacza. Ja przy becie 1413 miałam jeszcze słaba druga kreche. Także glowa do góry. Beta najwczesniej 10 dpt moja droga. I to NAJWCZEŚNIEJ
Nikaa myślisz, że jak zrobię test 10 dpt to powinno coś pokazać? Na betę idę w pon co ma być to będzie ale wynik na drugi dzień dopiero.

kachna do pietrzyckiego bo mrugacz przyjmuje popołudniu a mój M musi być następnego dnia w pracy także mamy wizytę rano wstępnie jest na 4 stycznia bo @ może wszytsko zepsuc ;/

Eden Kochana będzie dobrze! zdróweczka i spokoju duszy.
No i Świąt w rodzinnym gronie...ale to już mniej ważne, jak trzeba będzie zostać w szpitalu - to trudno. Bezpieczniejsze to dla Ciebie i maluszków. Ściskam :*
fruit miło znów widzieć! superowe wieści :))))) dopisujemy!

U mnie dzisiaj dziwna cisza 3dpt, wczoraj i przedwczoraj bóle i kłucie w podbrzuszy, dzisiaj nic..

GRUDZIEŃ:
19:
yplocka1 - PGD
19: Hess - wizyta embriologiczna. Trzymamy mocno kciuki!!!
21: Monika1988 - dwie tłuste krechy!:)
21: silvia84 - testowanie i wysoka beta!
21: annemarie - pick up
22: pkati - wizyta kontrolna po pozytywnej becie
22: zanetaanna - USG :))))))
22-23: 24magda09 - wysoka beta! :)
23: Nikaaa - wizyta serduszkowa!:)
23: annemarie - transfer :)
24: moniusia - konsultacja w Invimedzie
30: kachna84 - wizyta kontrolna
30: Emenems - położna-akupunktura :)
30: najki - weryfikacja po crio

STYCZEŃ:
04:
fruitofhope - wizyta w Bocianie
05: martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
12: Edenlayn- wizyta kontrolna u położnej
13: Emenems - rozpakowanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ;)))))

KWIECIEŃ:
jeera86 - ewentualny początek stymulacji

Ostatnia edycja:
Ja w sumie te podstawowe hormony tsh itp. Nie mam tu dokumentów żeby Ci dokładnie powiedzieć. Mój też był badany u nich. Wiem że jak przyszłam na początku czerwca. Bo też tak czekałam po szczepieniu bo szczepienie dostałam na początku marca . TO 24.06 dostałam okres a w lipcu 09. miałam już transfer. UOTE="jeera86, post: 13595045, member: 84351"]Wiem, wiem.. czekam 6 lat wiec czym sa te 3 miesiace :) wkurza mnie tylko ze w 2 klinikach to przemilczeli.

Edenlayn pamietasz jakie badania mialas robione w klinice? Bo moze by mogli je zrobic wczesniej to od kwietnia od razu by tylko stymulka byla. W sumie @ dostane ok. 25 marca albo dopiero 22 kwietnia ; (

Edenlayn &&&&& za Ciebie i maluszki :)[/QUOTE]
Js

reklama
A i Najeczko wypisz mnie z 21.01 bo już plan i przebieg mamy tu już uzgodniony. Termin to się ookaże przy wypisie. Bo wwidzę zże moje szkraby i ttak cchcą pewnie zrobić mi psikusa.

Do góry