reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Annamarie przestrzegam was przed bravelle , ja dostałam zastrzyki z wycofanej partii (apteka nie zauważyła i mi je sprzedała ) i w ogole przez 16 dni nie zareagowałam nic a nic !!!! Pózniej zmienili na gonal i oczywiście ogromna hiperka ! Proście o inne leki!

Zanetaanna-no wlasnie o to chodzi...ja nie kupuje nigdy Bravelle,zamawiam jej francuski zamiennik Fostimon,wczoraj jak bylam u doka to obliczylismy ze moze na dwa 2 mi jeszcze zabraknac i dlatego dal mi recepte na 10 ampulek.Pani w aptece mnie oswiecila ,ze ten lek jest calkowicie wyjety z obiegu,bo jego dzialanie konczylo sie szybciej niz data waznosci. Swoja droga,duzo czasu potrzebowali zanim do tego doszli. :no:Nie chce wiedziec ile kobiet sie na tym przejechalo.:-(
Ja mam juz 15 pecherzykow,wiec chyba jest ok:-)

Meldujemy się:)
kropek już sobie grzecznie odpoczywa tam gdzie trzeba :-p
Trochę bolał dzisiejszy transfer...i zakładanie wziernika i później jakieś ukłucie poczułam. Z pęcherzem też nie było łatwo..:zawstydzona/y:
Idę się wylegiwać. Relanium robi swoje ;)
DZIĘKUJĘ Wam za wszystkie kciuki! Proszę nadal trzymać i nie puszczać:tak:;-)

aniolkowa.mama super wieści! :))))))))) trzymamy mocno kciuki!!!

yplocka1
czekamy co tam u Ciebie finalnie się wykluło :)
Nikaaa piękne widoki ;-)oby cholerne plamienia w końcu ustały..
monia i bardzo dobrze! skonsultujcie się z innym lekarzem, a nóż widelec wymyśli jakiś nowy plan. Trzymam kciuki :*
Hess rozwalasz system :szok: Kurcze szok! nowa klinika, inni lekarze i taka udana stymulacja! będzie doooobrze - czuję to :tak:

dobra zwijam się pod kocyk :)

no i aktualizacja:

GRUDZIEŃ:
15: najki - criotransfer
15: yplocka1 - pick up, zaciskamy kciuki!
15: aniolkowa.mama - transfer blastki
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
16: Hess - konsultacja embriologiczna. Trzymamy mocno kciuki za zarodeczki!
16: pkati - badania
16: uplocka1 - telefon od embriologa - trzymamy kciuki!
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
19: yplocka1 - PGD
21: Monika1988 - dwie tłuste krechy!:)
21: silvia84 - testowanie! &&&
21:
jeera86 - wizyta kontrolna na cyklu naturalnym
22: pkati - wizyta kontrolna po pozytywnej becie
22: zanetaanna - USG :))))))
23: Nikaaa - wizyta serduszkowa!:)
24: moniusia - konsultacja w Invimedzie
30: kachna84 - wizyta kontrolna
30: Emenems - położna-akupunktura :)

annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!

STYCZEŃ:
05:
martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
12: Edenlayn- wizyta kontrolna u położnej
13: Emenems - rozpakowanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ;)))))
21: Edenlayn - termin w klinice i ustalanie terminu i planu porodu
jeera86 - ewentualny początek stymulacji

Ostatnia edycja:
Nie no 15 jajkow to juz piekny wynik!! A kiedy masz pick up?
A wlasnie dziewczyny jakim protokolem idziecie?? Bo w sumie jak od 3 stycznia mam miec stymulke to bede szla krotkim i w sumie sie boje ze nic specjalnego nie wykluje :( no ale w sumie jak owulka jest to moze nie bedzie tak zle.

Nie mam zielonego pojecia,w czwartek mam kontrole i podejrzewam ze w poniedzialek .punkcje. Zaczynam odczuwac efekty stymulacji ...wiec prosze ten pick up jak najszybciej.Mozliwe ,ze w Wigilie rano bede miala transfer:-):-D:-)

Pewnie,ze nie bedzie zle:-)

Bedzie sie cos dziac ,nareszcie...:tak:ja mam krotki,bo na dlugi nie mam czasu ani na szczescie potrzeby. To bedzie TWOJ rok:-)

Tak jest! To będzie nasz rok! BEZAPELACYJNIE!

najki, suuuuper! Odpoczywajcie, zazdroszczę relanium :p Super się po nim czułam... :D Mam na stanie, ale nie biorę, bo idzie się uzależnić ;p Niby ogarniałam rzeczywistość, ale tak jakoś wszystko mi było obojętnie i tylko spatki ;D Naprawdę mi się za tym tęskni ;O Bardzo trzymam za Cię kciuki!:)

anne, wow w Wigilię :))) ! extra:)

A ja czekam na M jak wróci z pracy i jadę sobie 40 km podglądnąć moje wnętrze ;p

reklama
annemarie - 12 oocytów zamrożonych. A zarodków to się zobaczy.

pkatki - transfery teraz nie będę mieć, bo mam za wysoki prg. Wszystko pójdzie do mrożenia i ew pod koniec stycznia criotransfer.

Jeera86 - ja teraz szłam krótkim protokołem. Wcześniej szłam 2 razy długim i raz krótkim.

Do góry